1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ben benieuwd op welke gronden, Ziggo zegt gewoon "we hebben nooit beweerd dat die dingen werken, als je ze dan toch gaat gebruiken en het werkt niet terwijl we heel duidelijk hebben aangegeven welke apparatuur wél ondersteund wordt heb je geen recht tot klagen".
   
 2. Maak je niet zo druk, de DVB-C tuner in die TV werkt gewoon met Ziggo. Je kunt er een AlphaCrypt CAM instoppen of straks een door Ziggo goedgekeurde CI+ CAM. Werkt allebei precies hetzelfde, maar Ziggo zal altijd blijven beweren dat je TV 'niet gecertificeerd' is omdat ze testen hebben uitgevoerd met andere firmware dan de firmware die nu in je TV zit. En Sony kennende zullen er voor eindgebruikers geen firmware updates ter beschikking komen. Leuk hè?
   
 3. ik denk nu ook dat die nieuwe ci+ slots wel gewoon zullen werken met de nieuwe cam van ziggo.

  ziggo heeft volgens mij echt niet zoveel macht dat sony,samsung, etc zijn tv zal aanpassen omdat zij graag een betere beveiliging willen.

  de software/hardware in de tv zal waarschijnlijk niet veranderen.

  uit de testen komt denk ik eerder dat ziggo zelf nog hun systemen moet aanpassen. en niet andersom.

  :)
   
 4. ...je posting zo lezend kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat je de essentie van de discussie hier gemist hebt.
  Maar jij mag je dromen wel hebben, uiteraard :!:

  Groet,
  JW
   
 5. Volgens mij is na het volgen van deze thread de essentie dat iedereen gewoon moet wachten tot Ziggo met een lijst komt van TV's en CAM's die wij als klant MOGEN kopen.Ik wacht lekker tot de laatste net niet gecertificeerde tv's in de ramsj gaan en gok erop dat dan een Alphacrypt oid nog steeds werkt :oyeah::oyeah:.

  Verder kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat er bij Ziggo helaas een klein team van echte specialisten zit. Anoniem weet wel erg veel van veel verschillende onderwerpen en nu het testen/certificeren vordert lees ik veel mensen klagen over het feit dat de support en de snelheid daarvan op hun Cisco terugloopt. Het lukt Ziggo (dus niet Anoniem en Kitaro!) mijns inziens niet om op zich op veel aandachtspunten tegelijk te richten.
   
 6. :) dat is het ook. ik ben gelukkig de tv de komende 3 maand nog niet nodig dus ik wacht ook nog even.

  maar zal er niet raar van op kijken dat de tv's van vorig jaar met ci+ slot gewoon werken met de cam.

  ik neem aan dat als b.v. een tv van samsung goedkeurd wordt deze hardware/software dit dan gewoon in elke tv van hun komt(of reeds zit) met ci+ ondersteuning.
   
 7. Eerder in dit draadje is te lezen dat Anoniem schrijft dat geen enkele SW van thans geleverde en op de markt zijnde toestellen OK is vwb CI+ zoals Ziggo die gaat gebruiken.
  Ik denk dus dat je er hiermee naast zit....

  Groet,
  JW
   
 8. Ziggo kan roepen wat ze willen, maar als je een toestel hebt met een DVB-C tuner en een CI+ slot dat aan de desbetreffende specificaties voldoet, en je stopt daarin een door Ziggo goedgekeurde CI+ CAM met geldige Ziggo smartcard, dan gaat het zaakje gewoon werken, gecertificeerd of niet. Wat dat betreft moet je je niet door Anoniem of door wie dan ook zand in de ogen laten strooien.
   
 9. Waar baseer jij je op dan dat het WEL zou moeten werken ondanks wat Anoniem zegt ? Ik neem aan dat hij wel enig verstand van zaken heeft.

  Ik persoonlijk vind ook dat het zou moeten werken want waar zijn standaarden dan voor als iedereen er nog een eigen draai aan mag geven.
   
 10. Natuurlijk heeft Anoniem verstand van zaken, zijn expertise wordt door mij niet in twijfel getrokken. Maar je moet ook niet uit het oog verliezen dat hij in dienst is van Ziggo en daarom uitsluitend uitspraken zal doen die stroken met het officiële beleid van zijn werkgever. Dat is ook niet anders te verwachten en daar is ook niets mis mee, maar je moet er wel rekening mee houden als je zijn uitspraken gaat interpreteren.

  Waar de tests die Ziggo uitvoert met toestellen met een CI+ slot precies over gaan is niet helemaal duidelijk, maar (om er maar even een klein dingetje uit te lichten), Ziggo zal voor certificatie van een toestel met een CI+ slot vereisen dat de ingebouwde DVB-C tuner de Ziggo LCN respecteert. Dat wil dus zeggen dat bij een automatische scan de zenders precies op de Ziggo volgorde komen te staan en ook de door Ziggo toegewezen kanaalnummers krijgen. Welnu, bij de in de handel zijnde Sony toestellen uit de W5500 serie (die momenteel door Ziggo worden getest) wordt niet aan deze eis voldaan: niet alle kanaalnummers die de Sony automatisch toewijst kloppen met de Ziggo kanaalnummers. Dit toestel zal dus met de huidige firmware niet door de Ziggo certificatie komen. Toch werkt het toestel verder prima met Ziggo en is er - op grond van de DVB-C en CI+ specificaties waar het toestel wel aan voldoet - geen enkele reden om aan te nemen dat het niet zal blijven werken. Dus: een Ziggo certificatie en een garantie dat het werkt en zal blijven werken zijn twee verschillende dingen. Ziggo wil je graag laten geloven dat die twee dingen hetzelfde zijn, maar dat is niet zo.

  Inderdaad, dat is de kritiek die je op het beleid van kabelaars als Ziggo (en in nog grotere mate UPC) kunt en ook moet hebben. Het zou veel beter zijn als er in Europees verband een eenduidige standaard zou komen die ook rekening houdt met de belangen van consumenten inzake fair use met een wettelijke verplichting voor alle producenten van apparatuur en alle signaalaanbieders om zich ook aan die standaarden te houden. Het is niet goed om - zoals nu gebeurt - de ontwikkeling over te laten aan commerciële partijen, omdat de belangen van die commerciële partijen dan onvermijdelijk de boventoon zullen gaan voeren, ten koste van de belangen van individuele consumenten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 jun 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina