1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Probleem is alleen dat de CAM nog niet goedgekeurd is en de productie eveneens niet gestart is. Voorts zal Ziggo zelf de eerste batches leveren.
   
 2. ...ik zat er met m'n laatste reactie dus aardig in de buurt. Wat daar op die site staat klopt (nog?) niet.

  Groet,
  JW
   
 3. Ziggo CI+- CAM (in pakket)


  Ik vraag mij hardop af en vraag aan wat meer technische tweakers genoten en Ziggo Anoniem:
  Inleiding:
  Ziggo is momenteel bezig met het certificeren van een CAM CI+- module die straks de losse settopboxen kan vervangen in de nieuwste LCD's die daar geschikt- en gecertificeerd voor zijn; hiermee kunnen tv’s met een ingebouwde dvb-c-tuner de tv-signalen van Ziggo decoderen.
  Ziggo brengt binnenkort een lijst uit van gecertificeerde CI+modules en geschikte tv’s.
  Momenteel als je HD kwaliteit wil ontvangen kan je o.a. gebruik maken van de Humax IRHD-5000c of de Samsung DCB-H360R e.a. hd- decoders.
  Zoals nu bekend is, zijn er twee CAM's die gecertificeerd zijn door Ziggo: Neotion Pocket PLUS van Neotion en kost ongeveer EUR 90,- en de SmarCAM 3 van SmarDTV en kost ??? euro?
  Vraag:
  - Als je straks een gecertificeerde Full HD LCD hebt, die in de lijst voorkomt van Ziggo krijg je dan SD of HD kwaliteit te zien als je werkt met zo'n CI+-Cam module?
  - Zal Ziggo, waar je nu bij je alles in 1 pakket een digitale ontvanger bij geleverd krijgt, spoedig een alles in 1 pakket op de markt brengen waar een CI+-CAM inzit ( in plaats van zo'n digitale ontvanger)?
   
 4. Er zijn nog steeds geen gecertificeerde modules op de markt, het maakt niet uit wat de betreffende verkopers beweren.
  En wat betreft acties denk ik niet dat ze daar vantevoren mededelingen over doen. Maar baat het niet...
   
 5. Antwoord: dat hangt van de TV af. Er zijn fabrikanten die consumenten bedonderen door een TV aan te prijzen als zijnde Full HD, maar er vervolgens alleen een standaard DVB-T/C tuner in stoppen. Dat kan zo maar, want de kreet Full HD (of HD Ready) zegt niets over de capaciteiten van een eventueel ingebouwde digitale tuner. Echter, voor zover ik heb begrepen zijn alle toestellen die momenteel door Ziggo worden getest uitgerust met een DVB-C HD tuner. De CAM heeft niets te maken met de mogelijkheid om HD te ontvangen, die regelt samen met de smartcard alleen de autorisatie.
  Dat zit er uiteraard wel in, maar daarvoor moet je bij Ziggo zijn (die je geen helder antwoord of toezegging zal geven).
   
 6. Voor zover ik weet is een losse 'standaard' dvb-c tuner geschikt voor zowel sd als hd. De hardware achter de tuner bepaalt of het uiteindelijke beeld sd of hd kan zijn. De dvb-c staat dus los van het feit of er hd gekeken kan worden. De dvb-c tuner is een onderdeel van een keten maar is niet bepalend of het uiteindelijke resultaat sd of hd is, je hebt geen verschillende dvb-c tuners voor sd en hd.

  Gert.
   
 7. Nee, een standaard DVB-C ontvanger kan niet overweg met H.264/MPEG-4 AVC. Technisch heb je mogelijk wel gelijk, maar daar heeft een consument niets aan. Een TV met alleen een standaard DVB-T of DVB-C tuner kan geen HD uitzendingen ontvangen, evenmin als een losse standaard decoder.
   
 8. Zoals ik al zei, het ligt aan de hardware achter de tuner en niet aan de dvb-c tuner. Mijn dvb-c (insteek) tuners werken keurig in dm7025 (sd) maar ook in een dm8000 (hd) en kan daar ook de hd zenders mee ontvangen.

  Gert.
   
 9. Klopt, de MPEG chipset van het apparaat bepaalt of er HDTV signalen weergegeven kunnen worden. De tuner is alleen een onderdeel dat afstemt op een bepaalde frequentie en het daar aanwezige (analoge) signaal omzet naar een digitale datastroom (de Transport Stream) waarin zowel SDTV als HDTV kanalen kunnen zitten. Er zijn dus geen speciale tuner modules voor HDTV signalen. Dat gaat ook niet vanwege de mix van HDTV en SDTV kanalen.
   
 10. Wij hebben net een KDL46W5500, deze heeft CI+ slot. Zal zeker werken met Ziggo. Anders word het een schadeclaim indienen. Zo simpel is het. Sony, Samsung, Philips en Panasonic zijn marktleiders van LCD/Plasma/LED. Het zou toch te gek zijn dat deze tv's niet worden ondersteund. Ziggo is dan nog niet klaar, ze kennen me!

  De sony KDL-40V5500 heeft CI+, dus moet het ook in jou situatie geen probleem zijn. Heb je voor 3,95 ook een HD abonnement dan kan je losse decoder er tussen uit, want de tv herkent deze HD signalen.

  Succes.
  http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/sony-40v5500/
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina