1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een Philips 37PFL9604 in bestelling. Daarbij heb ik een AlphaCrypt CAM besteld (ad EUR 150,-!), omdat die onmisbaar lijkt voor een goede digitale ontvangst. Ik lees op forums veel berichten over de goede werking van een Humax decoder. Nou zie ik vandaag toevallig in een folder van Scheer & Foppe een aanbieding van een Humax recorder (er staat geen typenummer bij) voor EUR 99,95. Lijkt mij een prachtig instrument omdat het alle zenders upwaardeert naar digitale kwaliteit. De aanbieding verwijst naar Ziggo en geeft een Ziggo startpakket voor digitale televisie kado. Kennelijk is er dus sprake van een Ziggo-goedgekeurd apparaat. Is er iemand die mijn vragen klan beantwoorden:
  - Als ik de Humax aankoop, kan ik dan de AlphaCrypt CAM afbestellen?
  - Heeft iemand ervaring met de beloofde upgrade van alle zenders naar HD-kwaliteit?

  Bedankt voor een snelle reactie, want ik krijg een dezer dagen de teleivisie en de AlphaCrypt CAM geleverd.

  Mvrgr

  HansJ
   
 2. Dat is niet helemaal hoe het zit. Een HD-ontvanger kan de HD-zenders in HD-kwaliteit doorgeven. De SD-zenders geeft hij niet in HD kwaliteit door. Hij kan echter wél die kanalen upscalen, afhankelijk van de kwaliteit waarin ze worden doorgegeven. Op sommige SD-kanalen zul je dus wel een verbetering in beeldkwaliteit kunnen waarnemen, maar HD-kwaliteit kan je het nog niet noemen.

  Wat is het type-nummer van de Humax decoder? Zie hier een lijst met gecertificeerde ontvangers.
   
 3. Allereerst heb je teveel betaald voor de AlphaCrypt Classic CAM. Via webshops verkrijgbaar vanaf 100 euro en tweedehands via bijvoorbeeld marktplaats voor minder.

  Uiteraard aangezien je dan gebruik gaat maken van een externe ontvanger die je aansluit via een HDMI kabel. Houdt er wel rekening mee dat je dan via de (afstands)bediening van de ontvanger gaat werken.

  Men noemt dat opschalen. Een zender komt immers bij jou TV of zo'n losse ontvanger in SDTV kwaliteit en resolutie aan en dan rekt de ontvanger of je TV het op naar een HDTV resolutie. Heeft dus niets met een "upgrade" te maken. Je TV kan met een AlphaCrypt module precies hetzelfde.
   
 4. Voor zover ik je verhaal begrijp:

  - Je alphacrypt is te duur, zie https://www.cardwriter.nl/nl/search.htm?mode=0&term=alphacrypt&maxPrice=-1&categoryId=null voor 105 euries. Verder zoeken zal een iets goedkopere prijs opleveren.
  - De Humax, die je zag, is hoogstwaarschijnlijk, een sd-decoder (dus geen hd-decoder). Dit soort dingen krijg je kado als je een alles-in-een pakket aanschaft. Of van een andere aanbieding gebruik maakt natuurlijk. Volgens mij zag jij een startpakket bij s&f en dat is dan een sd-decoder.

  Gert.
   
 5. Hier stopte ik met lezen. Er zijn geen Humax recorders voor 100 euro, en ook geen HD decoders. Het ding dat je in het foldertje ziet staan is waarschijnlijk een Humax IR-FOX C. Dat is een SD decoder zonder HDMI. Hiermee kun je geen HD kanalen ontvangen, en het ding kan SD kanalen ook niet opschalen (maar dat doet je TV wel). Iets opnemen kan het ding uiteraard ook niet.
   
 6. Hij bedoelt ook geen recorder maar decoder, waarschijnlijk. En daar gingen we maar van uit. Ik begon mijn eerste antwoord ook met: 'Voor zover ik je verhaal begrijp'. En dat dat ding wat hij gezien heeft geen HD-decoder is maar een SD-decoder is ook al gemeld. Niet al te moeilijk denken...

  Gert.
   
 7. Ik denk niet moeilijk. Maar als ik zo iets lees dan zou het zo maar kunnen dat Hjtel denkt dat ie bij Scheer en Foppe voor 100 euro een Humax 5050C op kan halen. Ik heb al gekkere dingen gezien op dit forum.
   
 8. Daar komt hij dan vanzelf wel achter. We kunnen niet alles voorkomen, ook niet de aanschaf van een alphacrypt module voor 150 euries of dat er een hd-twintuner te koop is voor 100 euries.

  Gert.
   
 9. Beste mensen,

  Grote klasse deze snelle en nuttige reacties. Inderdaad heb ik de begrippen recorder en decoder door elkaar gehaald. het gaat om een decoder. Aan de afbeelding te zien is het een Humax IR-Fox C. Dat ik teveel betaal voor de [FONT=&quot]AlphaCrypt CAM had ik me al gerealiseerd. Maar ja... ik bestel de tv en de toebehoren bij een kleine lokale tv-dealer. Ik gun de man wat extra profijt in de wetenschap dat ik goede service en nazorg krijg. Bedankt voor de reacties. Ik hou het voorlopig dan maar bij de bestelling van de [/FONT] [FONT=&quot]AlphaCrypt CAM[/FONT][FONT=&quot]. Want met de Humax van S&F schiet ik niet veel op, zo begrijp ik. Wellicht is later de aanschaf van een [/FONT]Humax HDTV-Decoder IRHDR-5050C DVR nog een optie. [FONT=&quot]Nogmaals bedankt voor de snelle reacties!! Klasse!

  HansJ
  [/FONT]
   
 10. Graag gedaan, ondanks het late tijdstip. Wat je zelf zegt, je kan altijd nog een 5050 aanschaffen indien nodig/gewenst.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina