1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik blijf met het probleem achter dat ik niet snap waarom een tv met een gecertificeerde CI+ interface ook maar enige moeite zou hebben om zich aan te passen aan het gebruik van het Ziggo netwerk dat gebruik maakt van CI+ functionaliteit. Dat er aanvullende functionaliteit nodig is die niet in de CI+ zijn ondergebracht, accoord. Maar dan kan dat volgens mij niet betekenen dat eigenaars van een dergelijk toestel uiteindelijk "pech" hebben.

  Overigens hecht ik geen enkele waarde aan de teksten van Anoniem. Ik ben van mening dat iemand die het nodig acht zich onder een dergelijke dekmantel te verschuilen ook moet worden geacht geen gegevens ter tafel te brengen waar je iets aan hebt of iets mee kunt. Kennelijk mag hij/zij niet doen wat hij/zij doet of mag hij/zij zijn/haar naam niet noemen van zijn (kennelijke) werkgever, of durft hij niet gewoon te zeggen wie hij is om te voorkomen dat hij aan zijn uitspraken kan worden gehouden.

  De term die onder zijn naam staat (Ziggo official) geloof ik al helemaal niet. Een professioneel bedrijf met dito management (officials) zal zich nimmer op deze manier etaleren.

  Het wordt gewoon tijd dat Ziggo duidelijkheid verschaft over de stand van zaken. Officieel duidelijkheid dan wel. Gewoon op hun eigen website. Met naam en toenaam. Net als ik, met naam erbij en niet anoniem. Daar hebben we wat aan.

  Het zou zeer eenvoudig mogelijk zijn om via hun website een lijst op te nemen met fabrikanten/types en daarbij middels een percentage aan te geeven hoe ver men staat. Dat het venijn hem in de laatste 10% zit is voor mij wel duidelijk. Dat Ziggo zoiets heeft weet ik ook wel zeker. Dat men het kennelijk niet wereldkundig wil maken is mij volslagen onduidelijk.

  Al met al levert het Ziggo enorm veel aandacht op, al dat gespeculeer op deze site. Het houdt de gemoederen duidelijk bezig. Ook een manier om marketing te bedrijven!
   
 2. Je zit volgens mij wel in de goede richting, maar nog niet helemaal bij het eindpunt :)

  Ik ken Anoniem niet. Ik moet zeggen, dat ik het ook wel af en toe wat vreemd vind...maar goed. Het lijkt mij, dat Ziggo over enige tijd met een lijst van gecertificeerde toestellen komt. Die officiële communicatie is er zeker wel! En die is er volgens mij ook altijd geweest. Zo heeft Ziggo ook netjes een briefje gestuurd om te vermelden dat we meerdere smartcards met dezelfde kanalen als het meest uitgebreide abonnement krijgen.

  Alleen die lijst is nog niet compleet. Daar wordt nu aan gewerkt en tot die tijd geeft Anoniem soms wat informatie over de huidige stand van zaken. Ik kan me indenken dat men niet telkens een mailing de deur uit wil doen zolang men nog aan het testen is. Op zich waardeer ik de bijdragen van Anoniem wel.

  Overigens ben ik heel benieuwd (maar dit is weer heel wat anders) of er vanuit Digital Everywhere nog gekeken wordt naar mogelijkheden om hun apparatuur voor CI+ te laten certificeren.
   
 3. Als de hardware/software van 'Digital Everywhere' (FireDTV/FloppyDTV) wordt gecertificeerd dan worden de dreamboxen ook blindelings gecertificeerd. :cool:
  Je koopt geen FloppyDTV om de mogelijkheden daarvan te laten afblokken door (o.a.) kabelboer-firmware.

  Gert.
   
 4. Huh? Werkt een dreambox met FloppyDTV/FireDTV dan?

  Edit: iets te vroeg gereageerd... Ik begrijp dat jij víndt dat als FloppyDTV en FireDTV gaat werken dat een dreambox dan ook maar moet gaan werken. Toch?

  Tuurlijk koop je geen dure apparatuur om deze te laten blocken door je kabelboer! Maar dat is hier ook niet het geval. Je hebt iets gekocht wat toevallig goed werkt, maar niet ondersteund wordt. Dat is natuurlijk je eigen risico.
   
 5. Net zoals FloppyDTV werkt een 'niet gecertificeerde' dreambox (welk type dan ook) keurig bij onze kabelboer. Maar gezien de mogelijkheden van deze apparatuur (externe hardware/softcams enz.) wordt deze dus nooit gecertificeerd.

  Gert.
   
 6. Je vergeet één ding. anoniem hóeft helemaal niks te vertellen over de voortgang. Het staat hem vrij zijn mond te houden. Ik zou als ik jou was gewoon dankbaar zijn dat hij überhaupt de tijd neemt om ons te informeren, iets wat vaak niet genoeg gewaardeerd wordt. Forumgebruikers info geven is hier als hongerige apen een broodje geven en dat ze daarna nog veel harder gaan schreeuwen.
   
 7. Ik bedoel ook niet zozeer dat ze de bestaande apparatuur moeten laten certificeren. (Omdat dat inderdaad niet mogelijk zal zijn.) Maar meer of ze op zoek gaan naar wat voor apparatuur ze kunnen ontwikkelen waarmee ze wel gecertificeerd zouden kunnen worden en alsnog nagenoeg dezelfde functionaliteit aan de eindgebruikers kunnen leveren.
   
 8. Huh? Over welke apparatuur heb je het dan? Als het gaat om dingen ala FloppyDTV en/of dreamboxen kun je hoog of laag springen maar gecertificeerd zullen ze nooit zijn. Mocht je verwachten dat onze kabelboer hardware met dezelfde specs ooit zal certificeren dan kan ik je nu al uit de droom helpen... Dus niet. :wink: En er zullen ook geen (gecertificeerde) stb's met eenzelfde specs uitkomen.

  Gert.
   
 9. En die zullen nooit gecertificeerd zijn, omdat je in staat bent digitale content rechtstreeks op te nemen, right?
  Een STB blijft wel gewoon werken, right?
  Je mag een STB wel voor je media center hangen en zo dingen opnemen, toch? (Ik begreep dat je het uitgangssignaal van je STB dan aan de analoge tuner koppelt.)

  Alleen, zo heb ik begrepen, werkt het allemaal nog niet optimaal als je de huidige STB's voor een media center hangt.

  Dus waar men (bijvoorbeeld bij Digital Everywhere) een oplossing voor zou kunnen bouwen is door een kaart voor je pc te maken die hetzelfde doet als een STB. En dus ook in plaats van het signaal rechtstreeks naar je firewire en dus je pc te sturen het signaal naar je analoge tuner stuurt.

  Als ze met zoiets op de markt komen heb je iets wat nagenoeg hetzelfde functioneert als een FloppyDTV (voor de eindgebruiker althans), maar zelfs na invoering van CI+ gewoon nog zou kunnen blijven werken.
   
 10. Daar heeft toch niemand een probleem mee.
  Het gaat om het 1:1 digitaal kopiëren van films die in hoge kwaliteit uitgezonden worden. Dáár probeert men een stokje voor te steken, begrijpelijkerwijs.
  Het maken van een analoge opname zal altijd mogelijk zijn, dat kun je via de scart op een VHS recorder doen, geen probleem.

  Groet,
  JW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina