1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat hoeft niet

  Het kan ook best zijn dat SONY de software heeft aangepast voor TV's verkocht op de nederlandse markt. Het is dus heel goed mogelijk dat je in Japan hele andere software op dezelfde TV vind.

  pvd
   
 2. Nee, Ziggo test maar Kabel Deutschland test momenteel ook. Voorzover ik het begrijp, gaat het om dezelfde (CI+)zaak en dezelfde eisen waaraan de tv's moeten voldoen.
   
 3. Met een TV met ingebouwde CI+ ben je er niet helemaal.
  Je zult toch nog een CAM moeten kopen waar de smartcard ingaat.
  En de smartcards zullen niet zo gauw verdwijnen.
  Ze worden namelijk gebruikt om uitzendingen die gecodeerd zijn te decoderen. En waarom zijn ze gecodeerd ? Omdat ervoor betaald moet
  worden. Misschien vind je dat geen zegen, maar ik in zekere zin wel.
  Iedereen kan nu de keuze maken waarvoor hij wel of niet wil betalen.
  Mijn keuze is b.v. het film1 pakket a 15 eur per maand. Voor die 15 eur
  krijg dan wel iedere film zonder reclame te zien. En dat heb ik er als film
  liefhebber wel voor over. Zonder smartcard zou dit niet mogelijk zijn.
   
 4. Dat is niet alleen mogelijk, maar noodzakelijk. Ook de hardware verschilt. In Japan wordt voor analoge transmissie het NTSC systeem met nominaal 525 lijnen gebruikt, niet het PAL systeem met nominaal 625 lijnen. De gebruikte frequenties zijn deels ook anders. Er moet dus sowieso een andere analoge tuner in zitten. Het gebruikte digitale transmissiesysteem is in Japan ook anders, daar gebruiken ze ISDB, geen DVB. Een producent van TV toestellen die wereldwijd TV's wil verkopen moet in feite voor elke markt afzonderlijke toestellen ontwikkelen. De meeste toestellen die in Nederland worden verkocht zijn overigens ook bruikbaar in andere Europese landen ondanks verschillen in de gebruikte (analoge) systemen in bijv. Groot-Brittanniƫ, Frankrijk en een aantal Oost-Europese landen.
   

 5. De CI+ CAM die Ziggo gaat gebruiken is eveneens getest en CI+ gecertificeerd door het CIPlus LLP Approved Test Center: Digital TV labs. Lees eerst de CI Plus Interim Device License Agreement maar eens door, voordat je hier wat in het wilde weg gaat roepen.
   
 6. Ah, dus dan moet je oppassen met bijvoorbeeld vanuit de UK geimporteerde televisies. Niet alleen letten op PAL, maar ook of er op het gebied van CI+ wel dezelfde software in zit als die door Ziggo is goedgekeurd.

  Ben ik wel heel benieuwd hoe die apparaten dan op die (inmiddels te late, want juni) lijst van Ziggo staan, want een merk en type is dan niet meer genoeg.
   
 7. Voor zover ik weet zijn de huidige Sony Bravia TV's die in de UK worden verkocht identiek met de overeenkomstige Nederlandse modellen, afgezien van de netstekker.

  Anoniem heeft op dit forum echter aangegeven dat de software in de (Sony) toestellen die momenteel door Ziggo met het oog op CI+ worden getest niet dezelfde is als de software in de toestellen die momenteel in de handel zijn.

  Dit alles roept meer vragen op dan het antwoorden verschaft. Het zou dus zo maar kunnen dat je straks eerst je gloednieuwe CI+ TV moet gaan updaten met door Ziggo goedgekeurde firmware, die misschien wel bugs bevat of beperkingen oplegt aan de functionaliteit van je nieuwe toestel waar je helemaal niet op zat te wachten.

  Inderdaad, het wordt er allemaal niet duidelijker op.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De CI(+) interface is vast gedefinieerd.
  Het gaat erom of de software van de (TV) ontvangers om kan gaan met het Ziggo DTV signaal.
  Ziggo stelt hier speciale eisen aan.
   
 9. Dat Ziggo speciale eisen stelt geloof ik direct, maar ik zou nu wel eens volledige opening van zaken willen hebben over wat die speciale eisen nu eigenlijk inhouden.

  Ik zou me kunnen voorstellen dat de door Ziggo goed te keuren toestellen de LCN van Ziggo respecteren, want dat is nu bij bijvoorbeeld de Sony Bravia toestellen niet of slechts ten dele het geval.
   
 10. Je kunt nu van alles roepen en willen, maar dat gaat niet helpen.Het verzoek van Anoniem is nog even af te wachten wat Ziggo binnenkort te melden heeft.
  (Hetgeen vergelijkbaar is met de siuatie in bv Duitsland.) Over een paar weken weten we vast wel meer, zoals al meerdere keren (ook elders in het forum) is aangekondigd.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina