1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hier zou ik nog aan toe willen voegen dat je er niet vanuit hoeft te gaan dat je antwoord krijgt op je vraag, Vadinho. Er komt binnen een paar weken een lijst van door Ziggo gecertificeerde toestellen, daar zul je op moeten wachten. Anoniem heeft nog geen enkel concreet toestel genoemd. Logisch ook, want mochten er in het testtraject nog moeilijkheden optreden en een toestel wordt tóch niet gecertificeerd, dan heb je de poppen aan het dansen.
   
 2. Nee, we zijn nog bezig met Philips (testen).
   
 3. Ik hoop dat het de fieldtesten (e to e) zijn inmiddels.:roll:
   
 4. Sorry, maar ik denk dat we langs elkaar heen praten.
   
 5. Het is een probleem van Sony, niet van Alphacrypt.

  Gert.
   
 6. Ik verbaas me hoe langer hoe meer over de inhoud van dit topic.

  Ziggo gaat kennelijk DE CI+ norm hanteren. Er zijn/komen TV toestellen in de handel die DE CI+ norm hanteren. En nu vinden we het kennelijk logisch dat Ziggo toestellen gaat testen om te zien of die toestellen werken op hun netwerk. Niemand stelt zich kennelijk de vraag of Ziggo wel aan DE CI+ norm voldoet. Wellicht gebruikt Ziggo niet DE norm maar iets wat er op lijkt. Er is in dit soort gevallen maar 1 oplossing die in de industrie in soortgelijke gevallen wordt toegepast. Iedereen die zegt zich aan DE norm te houden biedt zijn systemen ter certificering aan aan een derde partij. Deze partij is onafhankelijk en geeft een oordeel over compatabiliteit van zowel aanbieders (providers) als gebruikers (TV's en zo) van de norm. Voor tal van industriele standaards bestaat een dergelijk prima werkend systeem. Voorbeeld hiervan is Profibus.

  Op de manier die nu wordt gevolgd ligt alle macht bij Ziggo. Zij gaan aangeven welke tv's werken met hun standaard. Ziggo hoeft dus niet CI+ te gebruiken, want ze mogen zelf een lijstje maken van toestellen die het doen. Het zou veel meer waar zijn als Ziggo gewoon zou zeggen "Wij gaan ons houden aan de volledige CI+ norm versie zoveel". Dan zijn we vandaag nog klaar met dit topic en kunnen we naar de winkel rennen om een toestel met DE CI+ norm te kopen. :pompom:

  Groeten,

  Marcel de Groot
   
 7. Er bestaan vele standaard waar vele bedrijven zich aanhouden en toch zijn en blijven er problemen.

  Vele fabrikanten hanteren HDMI 1.3a en toch zijn er zeer regelmatig combinaties te vinden die handshake problemen hebben (terwijl toch echt alles volgens standaard is).
  Vele fabrikanten gebruiken USB 1.1 of 2.0 en toch werken niet alle USB apparaten op alle USB aansluitingen (terwijl toch alle chipsets aan alle standaarden voldoen).

  Naar alle waarschijnlijkheid zal een tv uitgerust met een CI+ slot wel overweg kunnen met de CI+ cam die ziggo wil gebruiken maar is het de vraag of alle functionaliteit goed is. Iets wat geen onderdeel zal uitmaken van CI+ maar van deels van Irdeto 2 en de aanvullingen die Ziggo hiervan gebruikt.
  Kijk bevoorbeeld maar eens naar de "problemen" met het sorteren van de zenders bij Sony toestellen, de "problemen die het er bijkomen en verdwijnen van zenders bij gebruik van de alphacrypt module op sommige tv's oplevert.
  Dit zijn zaken die niet in de CI(+) standaard zullen zitten maar in de invulling van de overige software van de tv's.
  Ziggo zal vermoedelijk met de certificering van de tv's met CI+ proberen om de helpdesk niet nog verder te overbelasten door vragen / opmerkingen als "de epg werkt niet op mijn toestel / de tijd klopt niet / etc...". Als zij dit nu uitzoeken en de tv's die naar hun idee goed werken het toestaan om hier mee te "adverteren" dan kunnen zij in die gevallen ook de klanten naar de helpdesk van die tv verwijzen.

  Dit is puur mijn gedachte, maar lijkt me wel de meest logische reden.
  Ik kon ook zo als vele hier bij elke beslissing van Ziggo doen, een mindcontrolling big brother scenario van corruptie bedrag en mafia praktijken gaan verzinnen. Geen probleem, maar ik denk niet dat de bedoeling is van Ziggo met de certificering.
   
 8. Vraagje: CI+ is toch een internationale standaard? Is Ziggo soms de eerste/enige in de wereld die op dit moment de implementatie van die standaard test? Ik vind het zo bijzonder dat Ziggo tegen Sony et al kan zeggen dat de software van de TV moet worden aangepast. Dat gaat dan toch voor alle TV's wereldwijd gelden? Da's echt pionieren!
   
 9. Dat is nu juist het probleem: De gebruikte software staat niet in de CI+ norm.
  De norm is dus niet goed gedefinieerd.

  Elke fabrikant is dus vrij om zelf software te ontwikkelenm, welke dus niet per definitie met ziggo hoeft te werken. Het betekend ook dat de software niet wereldwijd hoeft te worden aangepast, simpelweg doordat de software niet in de norm beschreven staat.

  pvd
   
 10. Maar uit het verhaal van Anoniem maak ik op dat bijvoorbeeld Sony hun software wel heeft aangepast. Dat geldt dan toch voor al hun TV's van dat type over de hele wereld?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina