1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien niet zo vreemd omdat CAIWAY voorlopig geen plannen lijkt te hebben voor CI+. De helpdeskers daar zullen daar dus wel geen antwoorden voor klaar hebben. (let op dat de vraag aan CAIWAY was gesteld en niet aan Ziggo....)
   
 2. Nee, dat is ook zo, daar heb je gelijk in.
  Echter, het zou me verbazen als Ziggo de enige in Nederland zou zijn en blijven, terwijl allerlei fabrikanten bezig Zijn met CI+. Hoe moet ik me dat dan voorstellen? De tv CI+ gecertificeerd bij de mediagigant in noord-Nederland, en diezelfde tv weer anders in een ander deel van het land? En als je dan gaat verhuizen in Nederland? Nee, ik vond de vraag van ronzuid best wel een relevante, met name aan een niet-Ziggo provider.
   
 3. Wie hebben we over dan? UPC, die andere grote? Die levert alleen maar eigen decoders op huurbasis (correct me if I'm wrong), die hebben dus de content-protectie geheel in eigen hand. CAIWAY is eigenlijk de kabelboer zoals wij (ik) zouden willen hebben (heb je een dvb-c tuner? dan kun je onze digitale kanalen ontvangen). Onze kabelboer heeft last van de vrijheid die de overgenomen kabelnetten gaven en proberen die nu met alle middelen in te perken, dmv de zgn "gecertificeerde" ontvangers (incl content protectie) en waar (soms) geen support meer op wordt gegeven (panasonic, humax ir-fox enz) OF dmv van tv's met cii+.

  Gert.
   
 4. De Humax IR-Fox C wordt (in zwarte uitvoering) nog steeds geleverd door Ziggo en staat ook nog op hun lijstje. Heb er net eentje gratis opgehaald in het kader van een actie en ben het ding momenteel aan het testen in combinatie met mijn DVD/HDD recorder.

  De Panasonic en de 'oude' Samsung SD decoders zijn wel stilzwijgend afgevoerd van de lijst, en dat zal vroeg of laat met elke decoder gebeuren. Die hele zogenaamde certificatie biedt abonnees op termijn dus geen enkele zekerheid is daarom een loze kreet, wat ook al blijkt uit het feit dat er geen enkele 'goedgekeurde' ontvanger is zonder (bekende) problemen die niet worden opgelost. Het geeft daarom te denken dat sommigen hier zoveel waarde hechten aan die CI+ annex Ziggo certificatie van TV-toestellen met ingebouwde DVB-C tuner, die zal namelijk even weinig waard blijken.
   
 5. Ik weet niet waar je dit op baseert, maar ook Kabel Deutschland is bezig CI+ in te voeren. Alphacrypt wordt niet ondersteund, en als iemand dus een apparaat (TV) met ingebouwde C-tuner wil, moet die tuner wel kunnen communiceren met de CAM. En CI+ is volop in ontwikkeling en wordt door grote providers omarmd. Alphacrypt geeft nu al problemen bij bepaalde merken.
   
 6. Dat Kabel Deutschland ook bezig is met CI+ weet ik, maar dat zegt mij niets. Waar ik mij op baseer is het huidige lijstje met door Ziggo gecertificeerde ontvangers en dan met name het feit dat gecertificeerde ontvangers geruisloos kunnen worden afgevoerd van de lijst. Dat betekent namelijk dat dat - in de toekomst - net zo goed kan gebeuren met oplossingen die nu worden voorgesteld of gecertificeerd. Misschien wordt CI+ wel binnen no time gekraakt, en dan zul je zien dat providers weer iets anders willen, CI++ of zo.

  Die zogenaamde ondersteuning is dus niets waard, omdat zoals bekend ook door Ziggo gecertificeerde ontvangers problemen vertonen die niet worden opgelost. Als een AlphaCrypt in bepaalde toestellen (welke eigenlijk, geef eens concrete feiten?) niet correct werkt dan ligt dat aan die toestellen, niet aan de AlphaCrypt module, aangezien die in veel DVB-C ontvangers met CI slot uitstekend werkt.
   
 7. Tuner moet kunnen communiceren met de cam? Huh? :?: En welk voordeel zou dit de klant kunnen bieden dan? Dat de providers dit omarmen is niet in het belang van de klant maar in het belang van de provider. En dat alphacrypt niet werkt op sommige tv's zegt meer over het merk tv dan over alphacrypt.

  Gert.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Inderdaad..
  Veel gebruikers zie je de vaak Alphacrypt de schuld geven als er kanalen "kwijt" zijn of andere problemen zijn met de ontvangst terwijl het gewoon de software van de (TV) ontvangers is die niet goed met het Ziggo DTV signaal weet om te gaan.
   
 9. Dus Sony is slecht?
   
 10. En dat is dus de reden waarom Ziggo tv 's met ingebouwde tuners gaat certificeren die met CI+ werken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina