1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Alphacrypt is nooit door Ziggo ondersteund geweest en zal dat ook niet worden.
   
 2. Dat heb je verkeerd begrepen. Voorlopig blijft Alphacrypt nog gewoon werken. Bovendien heeft Ziggo Alphacrypt nooit ondersteund en zal ook nooit Alphacrypt ondersteunen. Dus het wordt niet ondersteund, maar het werkt voorlopig wel. Ziggo heeft aangegeven (in ieder geval voorlopig) niets te doen om het gebruik van Alphacrypt moedwillig tegen te gaan. Als het echter niet meer werkt is dat het probleem van de Alphacrypt gebruikers. (Hetzelfde zal gelden wanneer je de nieuwe CI+ CAM in een ouder CI toestel zult gaan doen. Die CAM werkt dan op CI in plaats van CI+ en wordt dus niet ondersteund en kan zomaar op zwart gaan.)
  Ziggo probeert volgens mij ook helemaal niet onder controle te krijgen wat mensen aanschaffen. Dat zal ze verder worst wezen. Wat ze wel onder controle proberen te krijgen (en volgens Ziggo "moeten" ze dan van de content providers) is de content zelf. Wie mag wat en wanneer zien?

  Dit begrijp je helemaal verkeerd! Ziggo doet helemaal NIET aan bangmakerij! Ze hebben aangegeven CI+ te gaan invoeren waarop er op sites als deze de pleuris uitbrak en iedereen begon te speculeren over hoe Ziggo de boel aan het saboteren was en we binnen een maand geen Alphacrypts meer konden gebruiken. Ik weet dit omdat ik toen twee nieuwe tuners met Alphacrypts heb verkocht en een oude tuner wilde verkopen. Eén van de potentiële kopers vond het niet erg hem gemist te hebben, want binnenkort zou het toch niet meer werken. Ja vast!
  Doordat er vanalles op internet rond gonzde heeft Gradus Vos van Ziggo een interview aan Hardware info tv te geven. Daarin heeft hij aangegeven, dat mensen zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken. Men heeft dus juist consumenten gerust gesteld. Wel heeft men er nogmaals op gewezen dat Alphacrypt niet ondersteund wordt. (Wat op zich vreemd blijft aangezien ze zelf ook producten gebaseerd op Alphacrypt samen met partners hebben verkocht.) En wat je eerder stelt: ze formuleren iets heel subtiel. Ik weet niet precies wat ze subtiel zouden formuleren naar jouw idee. Wat ik wel weet is, dat ze gewoon gebruik van CI+ hebben aangekondigd en dat daar super overtrokken op gereageerd is. Vervolgens heeft men alles-behalve subtiel laten weten dat CI voorlopig nog gewoon blijft werken.
  Welk product zou Ziggo bovendien willen beschermen?

  Dat denk ik wel... En om dus even in te haken op de titel die je gekozen hebt... Wellicht was het beter geweest te wachten op certificering en dan direct een toesten dat CI+ ondersteunt te kopen. Maar goed...dat is natuurlijk ook mosterd naar de maaltijd en daar word je niet beter van.
  Mocht je de kans hebben je toestel nog terug te brengen, dan zou ik het (voor dat geld) zeker overwegen!
   
 3. Wachten op certificering? (3)

  Terugbrengen haha. Ja zou best wel eens de beste optie zijn. Maar probleem is dat het beeld zo geweldig is dat je dat ding niet meer kwijt wil.
  Overigens: ben nog benieuwd of Panasonic nog iets te melden heeft.

  Ze zijn notabene al sinds 2008 (http://www.ci-plus.com/) medegrondlegger van de CI+ standaard. Getuigt wel van lef om dan voorjaar 2009 een serie modellen te introduceren die daar niet in meegaan.

  Maar misschien ook nu weer naief. Heeft iemand al een Panasonic bobo glashard horen bevestigen dat de 2009 modellen never en nooit CI+ gaan draaien en ook niet upgradable zijn?

  Overigens, ik zit niet in zak en as, ik had me voor deze aankoop nog helemaal niet in CI plus of wat dan ook verdiept.
   
 4. Bangmakerij is iets waar klanten, zeker in grotere aantallen, zelf altijd beter in zullen slagen dan grote bedrijven, zelfs als de bedrijven dat moedwillig zouden doen.

  Zoals algemeen bekend zijn de tests nog niet afgerond. En zo'n bedrijf wil ook niet lange tijd oude modellen blijven produceren in afwachting van het moment dat de nieuwe techniek gecertificeerd is, iets waarvan ze dan ook nog eens niet kunnen weten exact wanneer dat zal zijn.
  Dan begrijp ik dus wel dat ze ondertussen gewoon nieuwe modellen met de oude techniek op de markt willen brengen.
   
 5. Niet zozeer naïef....meer technisch onmogelijk volgens mij. Volgens mij is een CI apparaat dermate anders dan CI+ dat zoiets niet upgradeable is. dat was natuurlijk ook waar we als Aphacrypt en FloppyDTV gebruikers op zaten te hopen!

  Ik wil je ook niet in zak en as praten, maar ik zou zeker eens kijken of er niet over een tijdje een zelfde TV uitkomt die wel een CI+ slot aan boord heeft.
  Het is dat we voor FloppyDTV's die optie niet hebben (daar ziet het er voorlopig niet naar uit dat er een CI+ variant komt), maar anders zou ik dat ook zeker doen!
   
 6. Ze waren er in het begin wel bij, en hebben toen ook deelgenomen in dat eerste "CI+Forum". Toen dat forum niet bleek te werken is het "CI Plus LLP" opgericht, en daar zit Panasonic niet (meer) bij, zie http://www.ci-plus.com/index.php?page=what
  Voor wat het waard is....

  Groet,
  JW
   
 7. Zojuist dit gelezen.:wink:
   
 8. Ik heb Caiway gemaild met de vraag of zij ook CI+ gaan ondersteunen, kreeg onderstaand antwoord;  Geachte heer,


  Uw televisie heeft een ingebouwde ontvanger en u wilt weten of u deze kunt gebruiken, voor de ontvangst van de Caiway kanalen.

  De ingebouwde ontvanger moet DVB-C geschikt zijn.
  Tevens moet de ontvanger uitgerust zijn met het Irdeto2 Systeem.
  Als de ontvanger aan beide eisen voldoet, kunt u alle digitale kanalen ontvangen.

  Is de ontvanger alleen DVB-C geschikt, heeft u alleen toegang tot de Basic kanalen.
  U vindt in uw handleiding van de televisie terug, of uw televisie aan de eisen voldoet.


  Met vriendelijke groet,
   
 9. Dat is een mooi antwoord om aan te geven dat ze op dit moment alleen tv's met volledig geïntegreerde decoders ondersteunen, die paar die op de site van ziggo te vinden zijn, en verder de basis kanelen niet versleutelen.

  Dit geeft dus nog totaal geen info over tv's met een ci(+)-slot.
   
 10. Sterker nog: Het antwoord gaat niet eens in op de vraag! Ik kan mij ergeren aan zo'n standaardpreek.De vraag is niet eens gelezen, zo lijkt het.:evil:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina