1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Tja, daar denken we dan dus duidelijk anders over. Ik wacht even rustig nadere berichten af van de bron.
   
 2. Hoezeer dat een begrijpelijke wens is, dat kan in deze fase niet gegeven worden.
  Een eindje terug schreef ik dat men bij het testen tegen allerlei zaken aan kan lopen die dan weer om aanpassingen vragen. Juist daarom doe je die testen, om te kijken of alles wel klopt, onder alle omstandigheden. Want Ziggo wil graag vermijden dat er straks spullen geleverd worden waarbij de klant als beta-tester gaat fungeren, met alle ellende van dien :x
  Zo'n test-en-eventuele-aanpassings cyclus kun je niet hard plannen, hoe graag je dat ook zou willen. Ik weet dat uit eigen ervaring, vele malen meegemaakt.
  De commercie doet er dan ook verstandig aan zich niet hardop uit te spreken over data die in feite geen hardheid hebben maar gebaseerd zijn op verwachtingen. En met voortschrijdend inzicht....

  Groet,
  JW
   
 3. "De bron" is hier al een paar keer voor je geciteerd, als jij een persbericht van een aantal weken terug wilt verkiezen boven rechtstreeks commentaar van een Ziggo official van een paar dagen oud, dan is dat jouw zaak.

  Vragen naar toezeggingen wat betreft tijdstip oogst hetzelfde resultaat als vragen "Gaat mijn toestel gecertificeerd worden": niets
  En terecht, anders gaat iedereen die zijn zin niet krijgt klagen met "maar Anoniem zei..."
   
 4. Inderdaad Sjoop! Ik stop de discussie hier maar even tot er wat meer concreets bekend is.
   
 5. @Anoniem: bedoel je te zeggen dat Philips halverwege de fieldtest zit?
   
 6. Ik denk dat 'ie bedoeld dat ze met Philips op de helft van het hele traject zitten, ook gezien hoe 'ie het bij de andere merken verwoord (Sony laatste deel, Samsung en LG zo goed als afgerond). De opmerking over de fieldtest slaat zo te zien alleen op Sony.
   
 7. Wachten op certificering?

  Als kersverse eigenaar van een Panasonic P42G10 met DVB-C val ik echt met mijn neus in de boter. Geloof dat ik er ongewild een hobby bij heb!
  Na een avondje googelen ben ik er wel achter dat veel nog onduidelijk is. Maar op grond van wat ik hier en elders over de CI+/Ziggo story lees, en op grond van wat inside informatie (altijd handig om een medewerker van Ziggo te kennen) krijg ik toch het beeld dat Ziggo vooral geen verwachtingen wil wekken en op een nette manier in de toekomst van de AlphaCrypt gebruikers af wil. Maar dat feitelijk vrijwel alle recente modellen tv's met tuners worden goedgekeurd. Misschien naief, maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat een grote speler als Panasonic met zijn 2009 modellen buiten de standaard wordt gehouden. Naief?

  Mogelijk wordt mijn tv pas in 2010 getest, maar daar gaat deze ongeduldige plasmakijker niet op wachten. Er worden officieus al 2 types CAM genoemd die Ziggo zou hebben goedgekeurd. Het zou me niets verbazen als ik gewoon zo'n CAMmetje bestel en ga merken dat alles werkt. En zo niet, dan is er wel iemand met pakweg een JVC die hem van me overneemt. Wordt dus vervolgd.

  Zijn er al mensen met Panasonic / Ziggo ervaringen?
   
 8. Waar kan ik in de specificaties van je toestel terug vinden dat het ding CI+ en niet gewoon CI is?

  Ik snap je verhaal niet helemaal. Je denkt dat Ziggo van Alphacrypt gebruikers af wil, maar Ziggo zou tegelijkertijd alle apparaten met een DVB-C tuner goedkeuren?
   
 9. Voor zover mij bekend heeft deze TV een CI slot. Ik kan nergens iets over CI+ vinden: http://www.panasonic.nl/html/nl_NL/...'s/TX-P42G10/specifications/115341/index.html

  Datzelfde geldt overigens bij mijn weten voor alle Panasonics met CI slot van dit moment.
   
 10. Wachten op certificering? (2)

  Ik heb zelf geen ervaring met Alphacrypt. Maar wat ik er van begrijp is dat Alphacrypt met de nieuwe standaards van Ziggo niet meer gaat werken. Of in elk geval niet meer ondersteund wordt. Ze formuleren het ergens op een andere plek heel subtiel. Maar ze zijn ondertussen proberen ze met hun uitspraken meer controle te krijgen over wat iedereen nu aanschaft. We moeten allemaal goed naar Ziggo luisteren dus! :)

  Wat ik alleen denk dat in de praktijk de huidige generatie TV's goed zal blijken te werken. Ziggo doet - begrijpelijk natuurlijk - een beetje aan bangmakerij, want ze willen hun produkt beschermen. Zou ik ook doen als ik een marketeer van Ziggo was.

  Shit, misschien heb ik het wel mis en zit ik met die dure plasma van mij nog jaren aan een kastje van Samsung vast!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina