1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Satelliet is kan interessant zijn, maar ik wil ermee zeggen dat je daar -als je Nederlandse zenders wil ontvangen - van CanalDigitaal afhankelijk bent.
  Engelse en Duitse zenders zijn veelal Free to Air, dus gratis, maar daar heb je dan weer wel een schotel voor nodig met 2 LNB's want Engelsen en Duitsers die zitten op twee verschillende satellieten.
   
 2. CI+ is niet open genoeg

  Het probleem met CI+ is zoals met elk DRM-systeem dat het totaal niet open is. De hele keten moet "gecertificeerd" zijn om de versleuteling te waarborgen, het geen het praktisch onmogelijk maakt om eigen (zelf geschreven) software of vrije (open source) systemen als Linux te gebruiken.

  't Feit dat steeds meer aanbieders van online muziek deze inmiddels met groot succes DRM-vrij aanbieden (Amazon bijvoorbeeld) geeft al aan dat consumenten totaal niet zitten te wachten op al die ongein.

  CI+ is wat mij betreft dan ook de zoveelste stap terug waarbij consumenten hun laatste schaarse mogelijkheden om vrij apparatuur aan elkaar te knopen moeten inleveren.

  Waar is de tijd gebleven dat je een TV-tje en een videorecorder in de winkel kon uitzoeken en de combinatie "werkte" gewoon? De tijd dat creatievelingen met TV-kaarten gingen spelen en er allerlei leuke mogelijkheden mee konden creëren die de normale consument niet had.

  Wat is er mis met creativiteit en innovatie? Waarom moeten de kabelaars beslissen wat we wel en niet mogen met content waar we allang voor betaald hebben?

  Kan Ziggo niet gewoon de oude CI officiëel ondersteunen? Dan kan ik een open source media center maken dat ik helemaal aan mijn eigen wens kan aanpassen en niet afhankelijk ben van allerlei nadelen van de kant-en-klare harddisk recorders en tuners, niet in de laatste plaats de vreselijke bediening en het totale gebrek aan integratie tussen alle onderdelen.

  Ik betaal netjes voor mijn kabel en de smart card, waarom mag ik dan niet zelf de apparatuur kiezen om daar vervolgens wat mee te doen? Zesko levert toch geen TV's en radio's? :?
   
 3. Helemaal eens. Vrees alleen dat de content maffia met de BREIN/RIAA etc gasten nog steeds een goede lobby hebben.

  Dom, dom, dom, ze gaan echt niet voorkomen dat de nieuwste Lost binnen een uur op bittorrent staat, maar ze zieken zo wel alle gewoon betalende gebruikers.

  Wanneer ziet de industrie nu eens dat DRM, enforced path, HDCP etc altijd te kraken en dus volledig zinloos is? Voor P2P is immers maar één überhacker genoeg om het online naar de rest van de wereld te krijgen. Zelfs het 'onkraakbare' BD+ systeem van BluRay is gekraakt voordat de eerste BD+ disc in de winkel lag.
   

 4. Je kan een dreambox (600, 7025+) nemen met een of meer dvb-c tuner(s) er in. Dan kun je in ieder geval je creatieve & innovatieve kwaliteiten op los laten... En het is nog Linux ook... :cool: Het is wat duurder maar dan heb je ook wat.

  Gert.
   
 5. Dat is niet helemaal waar. Ik ken open source projecten, waar ook een codering / drm module in zit. Het is mogelijk om die aan te leveren als een module (closed source), terwijl de rest van de programmatuur wel gewoon open is.

  Op het moment dat met een CI gewerkt wordt, is DRM in ieder geval om zeep. Hoe dicht je het ook spijkert, er zijn altijd manieren om er onder uit te komen. Misschien duurt het even, maar het is alleen een kwestie van tijd.

  De beste vorm van beveiliging is natuurlijk om een digitaal watermerkje mee te sturen met het signaal. Deze film komt van de decoder van Angelo. Zo kun je ervoor zorgen dat je wel gewoon zonder beperkingen de content kunt gebruiken, maar dat wel gemakkelijk achterhaald kan worden via wie iets op Internet beland is.
   
 6. Was het maar zo simpel. Technisch kan dit wel, maar dan kun je de DRM-module net zo goed open source maken. Feit is namelijk dat het pad ná de DRM (dus onder andere het versturen van het beeld naar de video kaart) via een aantal open source componenten loopt. Het is relatief triviaal om een XV-module of compositing manager te schrijven die perfect in staat is het beeld frame voor frame te capturen.

  Daarom is open source ook niet geliefd bij de entertainment industrie: het maakt het principieel onmogelijk om de gebruikers hun vrijheid af te nemen. Precies daarom ben ik er zelf juist zo dol op. Ik ben nog nooit DVD-spelers tegen gekomen waarmee ik die irritante minutenlange boodschappen van BREIN & co kan skippen, behalve in open source-land. Maar goed, terug naar Ziggo, problemen met DRM van andere content hoort niet op dit forum thuis lijkt me.

  En Ziggo wil graag DRM (of moet dit van haar providers?). Komen we terug bij de CI+-standaard: om CI+ geen wassen neus te maken moet een apparaat kunnen garanderen dat er ná het decoderen van het signaal geen enkele mogelijkheid meer is om het "af te tappen". En die garantie is onmogelijk te geven, hetgeen CI+ voor mijn toepassing (Linux media center) niet open genoeg maakt.

  Ja, dat lijkt me prettiger. Kan iedereen het afspelen, open of niet open, eigen hardware keuze, heerlijk. Maar of het kan met Ziggo betwijfel ik, want dan zou je de boel moeten personaliseren op de kabel (voor iedereen een eigen signaal), of je zou de CI-module het watermerk moeten laten toevoegen aan de hand van de smartcard.

  Probleem hiermee is hetzelfde als de "oude" CI: het wordt niet officieel door Ziggo ondersteund. Werkend krijgen is één, maar wat me echt stoort is dat geen enkele content provider eigen keuze van de consument officieel ondersteunt.
   
 7. waarom gaan ze dat ondersteunen laten ze de eerst de eigen zakjes op order hebben voor ze andere dingen gaan nemen pffff ik word zo moe van ziggo
   
 8. En dan weer gaan klagen dat het zolang duurt. Is dit een serieuze vraag of alleen maar weer bedoeld om te kunnen mekkeren.
   

 9. Het zou mooi zijn als Ziggo dreamboxen (welke variant dan ook) zou gaan ondersteunen. Maar ja, die boxen hebben een zekere uitstraling en bestaan bijna geheel uit open-source (powered by Linux) dus dat zal Ziggo, denk ik, niet (zo snel) gaan ondersteunen helaas, omdat ze uiterst modificeerbaar zijn. Dan kunnen ze gelijk het bestaan van de 2de smatcard overboord zetten (card-sharing). Terwijl die db's wel gewoon werken op het Ziggo-netwerk.

  Gert.
   
 10. ik mekker niet hoor zoals je dat zegt maar het is gewoon zo als ze dingen beloven en ze zeggen morgen en ander keer volgende week en dan weer morgen enz en dat vanaf eind maart dan ken ik de balen van hebben.maar ik blijf bij mijn standpunt. ik heb ook al hogerop gezocht dus mijn recht komt wel

   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina