1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het C-book kent een definitieve v1.0 versie en is niet slechts een draft versie. De LCN gebruikt binnen het C-book is gelijk aan het E-book. Verder wordt de zgn HD-simulcast descriptor die door EICTA is gedefineerd eveneens overgenomen. Als de specificaties van Ziggo alleen maar een eigen verzinsel zouden zijn dan zou geen enkele fabrikant deze specificaties accepteren / implementeren !
   
 2. Ik geef in mijn bericht aan dat het C-Book voor zover ik kan achterhalen nooit een officieel gepubliceerde specificatie van de EICTA is geworden. Daarbij leg ik ook duidelijk uit hoe ik tot die conclusie kom. Ik spreek daarom over een draft versie.

  Wat doet het er toe waarvan de LCN specificatie is overgenomen? Ik heb de LCN definitie gebruikt als voorbeeld aan de hand waarvan ik tot de conclusie kom dat er in Nederland diverse specificaties gebruikt worden en dus niet alle kabelbedrijven in Nederland het C-Book toepassen waarmee het C-Book dus niet als een soort van Nederlandse kabel "standaard" kan worden aangemerkt. Dat is de essentie van mijn bericht.

  Waar staat nu in mijn reacties dat het C-Book een verzinsel zou zijn? Ik geef denk ik duidelijk genoeg aan dat Essent Kabelcom in 2003 voor het C-Book heeft gekozen. Ik geef echter ook duidelijk aan dat het C-Book niet door alle kabelbedrijven in Nederland wordt toegepast wat tot problemen kan leiden als de TV fabrikanten door Ziggo verplicht worden om het C-Book te implementeren. Ik ben van mening dat Ziggo op deze manier via deze extra eis voor certificering namelijk probeert een niet officieel gepubliceerde C-Book specificatie als een soort Nederlandse "standaard" op te dringen terwijl niet alle kabelbedrijven daarvoor gekozen hebben. Dat kan voor de consumenten in de toekomst gevolgen hebben voor de bruikbaarheid van dergelijke door Ziggo gecertificeerde TV's bij andere Nederlandse kabelbedrijven die kiezen voor de toepassing van een andere digitale kabel TV specificatie. Het moet de TV fabrikanten vrij zijn om delen van de C-Book specificatie te implementeren voor compabiliteit met Ziggo, maar ook delen uit andere kabel specificaties (zoals bijvoorbeeld de NorDig specificatie) zoals ook gebeurd voor de diverse DVB-T specificaties.
   
 3. Ik neem aan dat de eerste lijst van goedgekeurde toestellen deze week verschijnt, zoals eerder door Ziggo werd toegezegd.

  We kijken er naar uit want we ontvangen dagelijks veel vragen over dit onderwerp.
   
 4. Op 23 mei 18.02 pm schreef Anoniem daarover:
  Over een aantal weken zal ik de eerste lijst publiceren.

  Het zal dus nog wel even duren....

  Groet,
  JW
   
 5. Ik geloof dat de oorspronkelijke belofte van "eind mei" nietm eer geldig is. Er is toch al een tijdje sprake van "juni"
  Van een paar dagen terug:
  <Oh, ik zie dat JW me al voor was>
   
 6. Dank voor jullie reacties maar ik hoor graag toch even wat van anoniem omdat op de website van Ziggo nog steeds mei genoemd staat en dat is nog steeds niet aangepast.

  Je mag niet verwachten dat alle Ziggo klanten dit forum lezen :wink:
   
 7. Nee, maar ik zou de website met een korreltje zout nemen wat dit soort dingen betreft.
   
 8. Dat laatste is zeker waar. Dat betekent echter wel dat ze niet zo dicht op de informatievoorziening zitten als degenen die hier wel lezen. In dit topic wordt rechtstreeks gereageerd door iemand van Ziggo. Aangezien hij hier regelmatig reageert, lijkt me dat meer up-to-date dan wat er op de website staat.

  Verder lijkt het me logisch dat als Anoniem op 21 mei meldt dat hij over "een aantal weken" de eerste lijst zal plaatsen, dit niet meer binnen mei gaat gebeuren.
   
 9. Ik wil gewoon graag een nieuwe datum horen om mijn bezoekers te informeren. Een aantal weken is wel een zeer rekbaar begrip.
   
 10. Dat is ook precies waaróm ze het zo formuleren. Een exacte datum geven is heel moeilijk als je niet precies weet wanneer alles is afgerond. Dan is het beter geen datum te noemen, zodat bij eventueel vertraagde release niet iedereen op zijn achterste benen staat omdat men redeneert "op deze datum is het beloofd!".
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina