1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ziggo-cam op caiway  Ik heb al een tijdje terug (begin april) eens bij CAIWAY geïnformeerd. Ik geef hierbij hun reactie:

  "U stelde een vraag naar de ondersteuning van de verschillende CAM modules.

  In tegenstelling tot Ziggo heeft CAIWAY op dit moment nog geen concrete plannen om de ondersteuning van de CI+ modules te gaan ondersteunen.

  Uiteraard houden wij de ontwikkelingen in de gaten, de kans is dan ook groot dat wij Ziggo zullen volgen. Op dit moment is het echter nog niet mogelijk om hier concrete toezeggingen over te doen.

  U kunt er van uit gaan dat op het moment dat de CI+ modules worden gebruikt, de kans groot is dat deze technisch gezien ook op het CAIWAY netwerk zullen werken. Tot onze spijt kunnen we ook op dit punt nu nog geen meer concrete toezeggingen doen.

  De ontwikkelingen gaan snel en we zullen zo snel spoedig hier verdere informatie over verstrekken via de gebruikelijke kanalen, zoals onze webite."

  Ik ga er dus voorlopig maar van uit dat een ziggo-cam ook op ons CAIWAY-netwerk zou werken. En door de laatste reacties van anoniem heb ik (toch nog) hoop dat ook mijn sony 46w5500 nog ziggo gecertificeerd zou kunnen worden.
  Ik heb overigens enige aarzeling gehad om het antwoord van de technicus van CAIWAY op het forum te zetten. Want er zijn forumleden die blij zijn met elke snipper extra informatie (zoals ik) maar er zijn ook leden die in elke informatie van anoniem, of misschien nu van de vertegenwoordiger van CAIWAY, een aanleiding zien om
  daar eens stevig tegen uit te pakken. Kan terecht zijn, maar ik ben bang voor het gevolg dat er dan helemaal geen informatie meer loskomt, behalve: wacht maar af.
   
 2. Gewoon wanneer de Irdeto CI+CAM voor Ziggo uitkomt ergens bestellen of kopen waar je volgens de voorwaarden binnen een X aantal dagen het artikel mag retourneren en je geld terugkrijgt. Dan heb je even de tijd om proefondervindelijk vast te stellen of je de kanalen kan weergeven die je volgens je abonnement zou moeten kunnen zien.
   
 3. @ Archie

  Uit je betoog maak ik op dat wat jou betreft de volgorde zou moeten zijn: eerst een standaard/norm, dan een toestel/apparaat.

  IEC heeft al lang geleden vastgesteld dat zoiets bij snelle ontwikkelingen niet werkt. Om die reden is toen besloten voor dit soort zaken te gaan werken met T/F's (TaskForces) op basis van een geaccordeerd NWIP (new workitem proposal).
  In zo'n T/F zitten deskundigen van belanghebbende partijen, die aan de nieuwe Standaard werken parallel aan het feitelijke ontwikkelingsproces. En vaak zal de standaard, mede door de Voting-procedures, later tot stand komen dan het feitelijke ontwikkelingswerk aan de toestellen.

  Eerder schreef ik dat ik veronderstel dat de voornaamste drijfveer van Ziggo is het proberen piraterij te voorkomen.
  Daarvan is uitvoerig sprake, Card-sharing bij DVB-S, digitaal opslaan van films die vervolgens verhandeld worden, en ga zo maar door. Dát wil men vermijden, zeer begrijpelijk.

  Ziggo steekt dus, samen met andere kabelaars in het buitenland, fabrikanten van TV's, CAM's, CI's en noem ze maar op, veel werk in de totstandkoming van goed werkende CI+ apparatuur, en vervolgens van de nieuwe standaard. En uit het verhaal hierboven van jk-gouda maak ik op dat anderen dat zullen volgen.

  Groet,
  JW
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Altijd weer het argument van piraterij wat als zwaarwegende factor naar voren wordt gebracht.
  Als dat zo'n heikel punt zou zijn waren er ook wel zware restricties op de door Ziggo goedgekeurde PVR's. (Siemens, Humax)
  Hiermee is het momenteel toch ook gewoon mogenlijk om de digitale (SD en HD) content rechtstreeks naar de pc te copieeren/archiveren.
  En bij de TV/CAM combinaties speelt het hele copieerprobleem natuurlijk (vrijwel) niet.
   
 5. ....tot het moment dat er TV's op de markt komen met ingebouwde DVD recorder, of met aansluitingen om met de PC te "communiceren".

  Het PVR verhaal is een hoofdstuk apart, ook daar zal nog wel het eea gaan veranderen om piraterij tegen te gaan. Kwestie van tijd, net zoals het binnenkort heel wat moeilijker wordt om aan Cardsharing te doen op DVB-S receivers.

  Groet,
  JW
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik zie niet in waarom de situatie bij de PVR's zo anders zou moeten zijn?
  Momenteel is de nieuwe Humax juist zo populair vanwege de pc-verbinding en archiverings mogenlijkheden.
  Als deze functionaliteit opeens door Ziggo beperkt/uitgeschakeld zou gaan worden is het apparaat voor heel veel gebruikers niet zo aantrekkelijk meer.
   
 7. Ik vermoed toch dat diverse zenders in de nabije toekomst hun signaal gaan versleutelen. Ziggo gaat zelf toch ook films aanbieden via VOD en ik kan me voorstellen dat zij niet willen dat deze meteen de illegale markt op komen. Dit geldt natuurlijk ook voor film1. Je kunt er op wachten hoor.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De VOD diensten zijn/komen niet beschikbaar voor de "gewone" PVR's.
  Daarvoor is nu juist (momenteel) alleen de CISCO PVR geschikt en daarom zijn er bij de Cisco ook zoveel extra beperkingen aanwezig (o.a geen USB/Ethernet/Component HD video).
   
 9. @ The_Doman:

  De bedoeling is niet om de verbindingen met een PC onmogelijk te maken. Maar het is wél de bedoeling van de kabelaars en Canal-Digitaal om er voor te zorgen dat dit geen "open verbinding" wordt waarmee je makkelijk een digitale kopie kunt maken van een film. Of waarmee je makkelijk aan Card-Sharing doet.
  Dáár is men mee bezig, en naar ik veronderstel is dit één van de, zo niet dé belangrijkste reden waarom met met CI+ bezig is. En daarmee ook waarom Ziggo daar zóveel energie en dus geld in steekt.
  Kun je een andere reden verzinnen?

  Ziggo wil geld verdienen aan klanten die vlotjes en zonder storingen allerlei diensten van hen afnemen, dat is hun core-business. En dat zonder piraterij, want dat levert alleen maar verlies op.

  Groet,
  JW
   
 10. Alle CI+ iDTV die wij valideren/certificeren worden ook door CAI-w in het CAI-w netwerk getest. Technisch gezien zal de Ziggo CI+CAM ook bij CAI-W functioneren. Actieve support betekent echter ook dat de CAM updates krijgt indien dat nodig blijkt. Hierover heeft CAI-W kennelijk nog geen besluit genomen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina