1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Philips brengt al TV's op de markt die op z'n minst suggereren dat ze CI+ Ziggo compatibel zijn, zie pagina 29 van dit draadje. Ik begreep daaruit dat dit op de doos staat.......
  En excuses voor de mogelijke verwarring toen ik het woord licencering gebruikte ipv certificering, iets te snel getypt denk ik.

  Mbt het C-book versie 03 ben ik benieuwd naar Anoniem's reaktie.

  Groet,
  JW
   
 2. Dan is het toch te hopen dat er een software-update komt, of dat nu van Ziggo uit komt of vanuit de fabrikanten. Het zou toch wel triest zijn als de fabrikanten de klanten die iets eerder waren met het aanschaffen van een TV, op reikafstand van een CI+ én Ziggo compatible, settopbox vrije oplossing zouden laten bungelen.
  Voor Sony bezitters wordt het bijvoorbeeld al duimendraaien, aangezien Sony over het algemeen niet genereus is met software updates.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 mei 2009
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ah deze link zeker?

  Deze beschrijving is vast niet afkomstig van Philips zelf, vooral omdat er ook een Alphacrypt module staat afgebeeld... :)
  Typerend natuurlijk voor de totale verwarring/chaos die er nu is/gaat ontstaan bij de consument en verkopers.

  [​IMG]
   
 4. Ik heb die TV inmiddels even bij Philips opgezocht, en daar is dit niet te lezen. Oftewel, er is een overijverige en niet zo slimme verkoper aan het werk geweest :rolleyes:
  Daarbij de opmerking dat een koper van deze TV bij díe verkoper/handelaar, er goed aan doen om een screenshot te maken van die pagina. Dáármee heeft hij later een case tegen de verkoper als er geen software-update komt waarmee hun toestel wél "Ziggo-CI+" geschikt gemaakt kan worden !!

  Hoe het dan met die doos zit waarover op pagina 29 gesproken wordt weet ik niet. Hopelijk kan de poster daar meer over vertellen.

  Groet,
  JW
   
 5. We hebben het hier over een tekstje van een webshop, namelijk "GECERTIFICEERDE DVB-C HDTV TUNER voor ZIGGO CI+" waarbij die webshop notabene ook nog eens de AlphaCrypt Classic CAM toont. Lekker betrouwbaar allemaal en daarbij is er sprake van een "gecertificeerde DVB-C HDTV tuner", wat inderdaad het deel is dat Ziggo aan het testen is met deze TV fabrikanten. Misschien ten overvloede: Een CI+CAM voor in een CI+ slot in een apparaat is geen DVB-C tuner en ook geen DVB-C HDTV tuner. Het is een Conditional Access Module die toegang geeft op basis van afgesloten abonnementen tot digitale kanalen die voorzien zijn van encryptie. Een standaard DVB-CI CAM geeft zo'n digitaal kanaal zonder encryptie door aan de host (het apparaat met standaard DVB-CI slot) en een CI+CAM doet dat met een andere vorm van encryptie (vergelijkbaar met HDCP bij HDMI) indien de Service Operator (Ziggo) heeft ingesteld dat dit moet. Ziggo gaat de CI+CAM gebruiken die door Irdeto ontwikkeld wordt omdat Ziggo ook gebruik maakt van het Irdeto Conditional Access System (CAS).


  Wat denk je dat Anoniem zal zeggen als hij al jaren probeert om de indruk te wekken dat het C-Book een algemene "standaard" is die door alle kabelbedrijven en de industrie is opgesteld?
   
 6. Dat die verkoper er lustig op los fantaseert schreven we al, dus ook zijn formulering mbt DVB-C en Ziggo is aan zijn brein ontsproten.
  Hoe een CAM en CI werkt is me bekend, ik gebruik ze al jaren in mijn DVB-S ontvangers :wink:

  Mijn aanwezigheid op dit forum vloeit voort uit m'n wens thuis HDTV te gaan bekijken via Casema, nu Ziggo. En wel volgens de nieuwste technieken die toekomst zeker zijn, voor zover dat al bestaat. En dus volg ik deze discussie met zeer veel interesse.

  Benieuwd naar het vervolg, ook naar Anoniem's reaktie.

  Groet,
  JW
   
 7. volgens mij heb ik hier alles uitgelegd voor degenen die het willen en kunnen begrijpen en überhaupt geïnteresseerd zijn in het onderwerp...
   
 8. Impact

  Laat ik beginnen met te zeggen dat deze reactie misschien enigszins off-topic gaat. Ik ben in dit topic tot nu toe nog redelijk inhoudelijk gebleven, maar hoe meer ik hier lees, hoe hoger de emoties oplopen, dus ik wilde het volgende toch even kwijt. Ik wil even een beeld schetsen hoe dit soort zaken (inclusief de informatievoorziening eromheen) invloed hebben op de consument.

  Drie weken geleden bestelde ik (toen nog in blissful ignorance) een Sony Bravia 32W5500. Ik wist toen al een en ander over Alphacrypt, CI en het niet ondersteunen door Ziggo en was eigenlijk al van plan mijn toestel toch op die manier te gaan gebruiken.
  Toen ik het ding eenmaal had, vond ik in de specs iets over CI+ en las ik daar ook dingen over op andere forums (Tweakers.net). Ik kwam toen ook hier terecht. In eerste instantie was ik nog optimistisch, gezien mijn toestel in ieder geval CI+ compliant is en de geluiden van Sony dat de W5500 serie ook in de Ziggo-tests zat.
  Hoe meer ik hier echter lees, hoe onzekerder ik word. Dat er geen concrete uitspraken gedaan worden over welke toesteltypes precies "in de race" zijn kan ik wel begrijpen. Ik heb al eerder helderheid gevraagd over de modellen die nu als CI+ compatible verkocht worden en of er dan mogelijk een software-update komt. Daar kanblijkbaar geen uitsluitsel over gegeven worden. Het enige wat gezegd wordt is dat de échte gecertificeerde toestellen ergens in juni op de markt komen.


  Wat rest er voor mij en andere onwetende consumenten die de pech hadden net iets te vroeg een tv te kopen?
  1. Wachten en hopen. Op certificering, op software updates of wat dan ook. En misschien de pech hebben dat je een investering gedaan hebt, waarvan je later niet alle functionaliteit waarvoor je betaalde optimaal kunt gebruiken. En alsnog aan zo'n :censored:settopbox vast te zitten.
  2. Wanneer je nog binnen zichttermijn zit, je toestel retourneren en wachten op "Ziggo's list".
   En hoe lang duurt dat nog? Eerst was het eind mei, nu is het al juni. Hoe lang duurt het vervolgens voor ik, op het moment dat ik bestel, 100% zeker ben dat ik ook een toestel krijg dat werkt? Er gaat meestal toch wat tijd overheen voor zo'n zaken écht algemeen verkrijgbaar zijn. (Ik ga bijvoorbeeld niet bij Sony's eigen webshop bestellen en dan ruim 200 euro duurder uit zijn dan ergens anders)
  Ik denk er dus zelf over om toch maar op zeker te spelen en voor optie 2 te gaan. Ik hoop maar dat ik dan niet nog de hele zomer naar m'n ouwe tv zit te kijken, waarnaast ondertussen ook een blu-ray speler ongebruikt en nutteloos gaat staan te verouderen.
  "Wachten en hopen" vind ik een te onzekere optie. Het gaat hier om een aankoop die nog wel een paar jaar mee moet en ik heb geen zin om me de hele levensduur van het apparaat te moeten ergeren aan het feit dat een van de key features (want dat is TV kijken toch wel op een TV) waar ik voor betaald heb, niet naar volledig potentieel werkt, door toedoen van een derde partij.

  <Hier stonden wat uitspraken die ik bij nader inzien niet vind bijdragen aan dit topic>
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 mei 2009
 9. Ja, dit zou kunnen, maar hangt van de fabrikant zelf af. Je zou deze vraag aan de fabrikant moeten stellen. Uiteraard moet de hardware van het bewuste model dan wel goedgekeurd (overeenkomstig) zijn.
   
 10. Volgens mijn gegevens is er nog geen CI+ model door Samsung uitgeleverd. Ik krijg binnenkort informatie over de modellen die CI+ ondersteunen en gebaseerd zijn op het platform dat gecertificeerd is/wordt. Geef de link nog eens waar genoemd is dat CI+ ondersteund wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina