1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Om nog maar eens een dimensie toe te voegen aan het begrip 'productie': het volledige versie nummer van de mei software update voor de Philips Cinema TV eindigt op '_development'. Dit is niet zichtbaar als je de software versie opvraagt via het TV menu, maar wel tijdens het flashen. Kennelijk is Philips nog volop aan het klussen aan de software.
   
 2. Niet voor het een of ander, maar ik waardeer het zeer zeker wél wat Anoniem allemaal vertelt. In een testprocedure zullen op een moment bepaalde keuzes gemaakt worden die wel of niet goed uitpakken voor huidige bezitters van CI+ capable TV's. Deal with it. Gaandeweg het traject zullen dingen duidelijker worden.

  Inderdaad, niet iedereen zal de termen/uitleg van Anoniem snappen, maar de openheid die gegeven wordt verdient het niet om zo afgezeken te worden.

  Ga zo door, en Anoniem zal niets meer vertellen omdat het in de ogen van sommige forum-users nooit goed (genoeg) kan zijn. Is dat wat we willen? Ik in ieder geval niet.
   
 3. @ Archie

  In http://www.eicta.org/web/news/telecharger.php?iddoc=646 van 23 juli 2007 is op pagina 9 te lezen dat er een nieuwe versie van het C-Book in de maak is:

  Annex A:
  References

  [C-Book] “


  EICTA Baseline Digital Cable TV Receiver Specification”, specification to
  be published shortly by EICTA, see http://www.eicta.org

  Of die nieuwe versie er al is weet ik niet.

  Dat is ook te lezen in de PPT van 2003: http://www.cenelec.eu/NR/rdonlyres/...19/Presentation_161203_Second_draft_final.ppt waar op pagina 8 staat: EICTA-C >>Under elaboration (version 03) , Based on E-Book.

  In het eerste artikel wordt verwezen naar http://www.eicta.org maar daar kan ik het C-Book niet vinden, wellicht omdat dit in de "Members Area" zit, en daar komen wij, gewone stervelingen nu eenmaal niet in.

  Wellicht kan Anoniem vertellen of die nieuwe versie (03?) er inmiddels wél is.


  Groet,
  JW
   
 4. Ik deel je mening geheel.

  En ik hoop net als jij dat Anoniem doorgaat met het geven van informatie en reacties :pompom:

  Groet,
  JW
   
 5. Zuinig zijn met informatie versus Onduidelijkheid

  Ik kan heel goed begrijpen dat er spaarzaam omgegaan wordt met het geven van informatie door Anoniem.
  Iedereen hier wil snel antwoord, maar zolang alles nog in de testfase zit, is er geen antwoord, in ieder geval niet betrouwbaar.

  Nu wordt er geklaagd dat de lippen op elkaar gehouden worden. Stel je voor wat er zou gebeuren als Anoniem hier expliciet merken en modelnummers ging noemen? Op het moment dat de resultaten van de certificering anders zouden uitvallen, valt weer iedereen over Anoniem heen. "Maar jij zei..." "En nu heb ik voor een hoop geld..."
  Typisch Nederlands: het is nooit goed ;)

  Ik ben wel van mening dat er ondubbelzinnige antwoorden gegeven moeten worden.
  Daarmee kom ik nog eens terug op de uitspraak dat er "Nog geen gecertificeerde modellen op de markt zijn"
  In principe logisch, want de certificering is niet rond. Maar betekent dit dat de CI+ modellen die er wel al zijn in het certificeringsproces zitten?
  Óf gaat het bij de certificering om modellen die nog niet eens op de makrt zijn?


  Dat laatste zou betekenen dat
  • Mensen die al vrij vroeg een CI+ TV hadden mooi pech hebben gehad als er geen software-update mogelijk is (ikzelf incluis)
  • Er bij de daadwerkelijke introductie van CI+ Cams door Ziggo er nog bijna niemand is met een gecertificeerd toestel.
  Ik heb op internet al geruchten gehoord gelezen dat er bepaalde modellen van bepaalde merken meedoen voor certificering en dat zijn dan modellen die al op de markt zijn (maar momenteel dus niet gecertificeerd).
   
 6. Ik heb inderdaad de meeste moeite met de woordspelletjes die er gespeeld worden. Vandaar mijn teleurstelling over duidelijkheid.
  Ik verwacht ook geen uitspraak nu over fabrikant en/of modellen.
  Maar er kan toch wel iets gezegd worden of de modellen die nu al op de markt zijn met CI+ , slechts de juiste software versie missen bv.
  Kijk als de 2 CI+ CAM´s die Ziggo heeft geselecteerd niet compatible zijn met de producten van bepaalde fabrikanten hebben we een probleem van heel andere orde. En het feit dat slechts 2 van de 4 fabrikanten nu in de eind test mee doen, doet het ergste vermoedden voor de overige 2.
  Wachten op geschikte software is in deze fase heel begrijpelijk en zeer aanvaardbaar voor mij althans. Een TV waarvan het CI+ slot niet compatible is met de huidige beschikbare CAM's absoluut niet.
  Er wordt helaas ook geen informatie gegeven over de rol van de CAM fabrikanten, want hier doen ook slechts 2 van de 3 maar mee is door Anoniem aangegeven.

  Maar ik blijf er bij dat Ziggo niet de instantie is die iets certificeert. Zij onderzoeken en testen en op basis van die resultaten kan een uitspraak gedaan worden over het samenwerken van de bedoelde hardware in het Ziggo netwerk. En dus kunnen ze dan die hardware ook ondersteunen met een helpdesk ed.
  Zie ook de foto van een Philips TV. Hier staat ook terecht alleen maar de compatibility met een bepaalde providers. Of het op dit moment een (on)terechte claim is, valt pas te beoordelen als Ziggo straks openheid van zaken geeft.
   
 7. Op pagina 31 van dit draadje schreef Anoniem daarover
  In de eerste lichting zitten 4 fabrikaten waaronder ook Sony en Philips. De validatie is voor geen van beide op dit moment afgerond. De software die getest wordt, komt niet voor in de productie modellen. Zodra de software goedgekeurd is zullen de betreffende modellen op de portal en dit forum geplaatst worden.
  Oftewel, wat er nu van Philips en Sony op de markt is bevat (nog) geen software die geschikt is om straks de Ziggo CI+ te kunnen verwerken. Hopelijk is de SW in die toestellen te upgraden, ik schreef dat al eerder. Zoniet dan hebben die fabrikanten die beweerden dat hun produkt al aan de "Ziggo CI+ licencering" voldoet een probleem, ook dat schreef ik al eerder.

  Groet,
  JW
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik heb nog niet gelezen dat een fabrikant aan de "Ziggo CI+ licencering" voldoet en hiermee adverteerde?
  Wel dat hun product bijkbaar CI+ compatible is, hoewel de meeste fabrikanten hierover (bewust) onduidelijk blijven doen.
  Zoals al meermaals is gezegd, een CI+ label/logo houd niet in dat het product ook aan de (extra) eisen van Ziggo voldoet om goedgekeurd te worden.
   
 9. Wat is nu weer een "Ziggo CI+ licencering"? Gaat Ziggo nu al licenties uitgeven? Certificering is al zo'n nietszeggende term aangezien Ziggo geen certificaten kan tonen en ook geen lijst met certificeringseisen. Als apparaten een certificaat hebben dan mag ik dat als koper toch inzien om dat verifieren en moet ik toch ook inzage kunnen krijgen in de certificeringseisen om te kunnen controleren waar dan wel opgetest wordt. Mooi dat ze bij Copaco, de importeur van de Humax kabel ontvangers, niet reageren op mijn verzoek tot inzage gezien alle problemen en bugs die er in de Humax IR-FOX C zitten. Dus wat heb ik als consument zo'n term "door Ziggo gecertificeerd". Is de maatstaf voor een "gecertificeerd" ontvanger soms de hoeveelheid geld die een fabrikant wil schuiven of hoe onderdanig die zich wil opstellen richting Ziggo? Dus zullen we het maar gewoon op "door Ziggo goedgekeurd" houden. Dat is al moeilijk genoeg gezien alle bugs die opduiken na introductie van iedere ontvanger.
   
 10. Wie zegt dat de Europese kabelbedrijven deze keer wel van plan zijn om een nieuwe versie te gaan supporten/toepassen. De vorige twee uitgaven van dat document hebben ook tot niets geleid hoewel Anoniem de afgelopen jaren in diverse discussies die ik met hem heb gehad wel getracht heeft om de indruk te wekken dat het wel om een algemeen geaccepteerde "standaard" zou gaan. Je zal hopelijk begrijpen dat ik de woorden en uitlatingen van Anoniem met een korreltje zout neem sinds ik mezelf meer ben gaan verdiepen in de digitale TV techniek.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina