1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Die vraag zul je aan de EICTA moeten richten want zij zijn de document owner. Verder moet ik je tevens teleurstellen t.a.v. de andere ..-books.
  Het D-book (v.6) is eveneens niet openbaar, daarvoor moet je member zijn van DTG.
   
 2. Is natuurlijk onzin. Dat ik een dm gebruiker staat natuurlijk los van deze discussie. Dit is een openbaar (kabelboer) forum, dus als jij gaat gooien (vanuit de visie van de kabelboer) met termen waar wij, als forumgebruikers, niets aan hebben in deze discussie over CI+ zegt zo'n antwoord natuurlijk helemaal niets. Ook al ZOU ik het begrijpen dat zijn er altijd nog heel wat forum gebruikers die het niet snappen. Dus dit is een niets-zeggend antwoord (uiteraard niet perdoonlijk bedoeld).

  Gert.
   

 3. Hoe moet ik dit antwoord opvatten?
  1. Betekent dit dat, omdat het certificeringstraject niet afgerond is, er van de CI+ modellen die nu op de markt zijn nog geen gecertificeerd is maar dat wel nog kan worden?
  2. Of betekent het dat de modellen die nu al op de markt zijn niet eens meedoen in de certificering en dat het gaat om modellen die de fabrikanten nog op de markt moeten brengen?
  En in dat 2e geval:
  Ik kan nu zo snel de bron niet terugvinden, maar ik heb (op dit forum of elders) meegekregen dat bijvoorbeeld Sony (bij monde van helpdeskmedewerkers) aan klanten heeft kenbaar gemaakt dat de 5500 series van begin 2009 meededen aan de tests. Dat zou dan tegenstrijdige informatie zijn.

  En tot slot:
  Kan het zijn dat CI+ compliant televisies, die de hardware dus paraat hebben, achteraf nog met een software update "Ziggo-proof" gemaakt kunnen worden?
   
 4. Zo gaat het met al dit soort normen; IEC, NEN, ISO, EN, ETSI, noem ze maar op, alleen voor leden en dan ook nog tegen betaling.
  Dit zijn technische normen, niet bedoeld voor Jan Publiek, ook niet als dat een technisch geïnteresseerde is.
  Ook het veelbesproken CD-Red-Book is niet beschibaar, bij mijn weten.

  Groet,
  JW
   
 5. Anoniem zou je nog even naar mijn vraag kunnen kijke op de vorige pagina ik hoop dat je daar een antwoord op heb.
   
 6. Duidelijkheid

  Ik vrees dat we hier vragen kunnen blijven stellen en hopen dat Anoniem die dan beantwoord, maar veel wijzer tav welke fabrikanten nu in de eindfase van testen zitten, worden we toch niet. Er waren 4 fabrikanten (Samsung, Philips, Sony en LG) die meededen en slechts 2 hebben nu de eindfase gehaald. En dan nog met modellen die nu niet op de markt zijn.
  Of de modellen die nu al op de markt zijn straks met een software update wel kwalificeren, wordt ook niet duidelijk.

  We kunnen alleen maar hopen dat de komende 3 weken de tests voorspoedig verlopen, zodat we half juni eindelijk wel weten wat nu precies de stand van zaken is t.a.v. welke fabrikanten/modellen wel ondersteunt (gaan) worden.
  Heel misschien valt dan ook af te leiden of de reeds verkrijgbare modellen van diezelfde fabrikanten binnenkort geupdate worden om ook ondersteunt te kunnen worden.
  Hopelijk zullen de 2 fabrikanten die afgevallen zijn, mee kunnen doen bij de testen waarin o.a. Panasonic en Loewe straks meedoen.

  Omdat de antwoorden van Anoniem bij mij meer vragen oproepen dan beantwoorden, zal ik noodgedwongen mijn aankoop van de Philips 37PFL9604 of 42PFL9664 uitstellen tot die gewenste duidelijkheid er wel is. Mijn zieke vrouw moet dan nog maar even naar die ouwe 4:3 kast blijven kijken helaas, het is niet anders.
   
 7. Voor wat het waard is... Dit staat op de achterzijde van een Philips 42PFL7404, NLD: ZIGGO

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 8. Inderdaad, voor wat het waard is, niks dus. Er staat ook niks over CI+ vermeld !
  Eerder schreef Anoniem dat er nog geen door Ziggo voor CI+ gecertificeerde toestellen op de markt zijn, en dat de certificatie thans loopt op andere software dan in de toestellen zit die nu op de markt zijn, zie vorige pagina. Ik heb dat toen ook nog eens gequote.

  Groet,
  JW
   
 9. Waarom verwijs je dan in je reactie op Catastrofus naar het Internet voor dit C-Book terwijl je weet dat dit document niet door ons te downloaden is? Leedvermaak?

  Ik heb uiteraard eens even verder gezocht op de titel van dit document "EICTA Baseline Digital Cable TV Receiver Specification" en dan kom ik niet verder dan drie hits waaronder één op dit forum. Een erg populair document is dit dus niet aangezien er nauwelijks naar verwezen wordt. Het wordt er ook niet beter op als ik zoek naar C-Book en EICTA. 38 hits waaronder de volgende interessante:

  Bron: UC-connect

  En dat verklaart ook de weinige hits die dat C-Book oplevert en zoals je zelf al aangeeft is het een document dat dateert uit 2003. Een beetje oud voor specificaties van een techniek die de laatste jaren aan veel vernieuwing onderhevig zijn. Ook zie ik in de Transport Stream capture files die ik van de diverse Nederlandse kabelbedrijven heb op diverse punten toch afwijkingen vertonen die je niet zou verwachten als er sprake is van een C-Book "standaard". Een indruk die je maar al te graag bij de lezers wil achterlaten met dit soort opmerkingen:

  Het valt mij op dat jij alles maar even tot standaard bombardeert dat wordt toegepast door Ziggo. Maar zodra Ziggo een standaard niet (volledig) toepast dan is het opeens geen standaard maar slechts een specificatie. Zeg maar de Microsoft mentaliteit, Ziggo zal wel even bepalen wat wel en niet een standaard is.
   
 10. Dat is een beetje de standaard tactiek van Anoniem, mensen af proberen te bluffen met gewichtig ogende termen in de hoop dat ze het er dan maar bij laten zitten. Verder doen DM en AlphaCrypt gebruikers niet wat hij wil, dus vindt hij het normaal om dergelijk recalcitrante klanten op deze manier aan te spreken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina