1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In de eerste lichting zitten 4 fabrikaten waaronder ook Sony en Philips. De validatie is voor geen van beide op dit moment afgerond. De software die getest wordt, komt niet voor in de productie modellen. Zodra de software goedgekeurd is zullen de betreffende modellen op de portal en dit forum geplaatst worden.
   
 2. Ik vraag me toch vooral af wat Ziggo nu eigenlijk aan het doen is. Ze zijn al maanden aan het testen, maar ze weigeren tot nu toe daar concrete uitspraken over te doen. Er komt niets dan uitstel en het enige wat ze meedelen is dat ze nog steeds aan het testen zijn. Ik neem aan dat dat is omdat ze problemen tegenkomen, of bepaalde fabrikanten problemen hebben; leveranciers van de CAMs wellicht?

  Vragen die bij mij opkomen zijn:
  - Is er een minimum aantal fabrikanten of toestellen dat Ziggo gecertificeerd wil hebben alvorens met informatie naar buiten te komen?
  - Zonder merken te noemen moet het toch mogelijk zijn iets meer te vertellen over het soort problemen dat men nu probeert op te lossen?
  - Gaat het om cosmetische details of is er nog steeds geen werkende setup?
  - Wat zijn eigenlijk de acceptatie criteria van Ziggo?
  - Na al een aantal keer uitstel gemeld te hebben, wat beweegt Ziggo om nu juni aan te geven? Is dit gewoon de volgende maand, of is er daadwerkelijk zicht op afronding van de tests?
   
 3. Zoals ik heb aangegeven zijn de testen met 2 fabrikanten nagenoeg afgerond. We zullen de komende weken betreffende modellen testen in het live-netwerk met CI+ CAM prototypes. Als deze testen met succes zijn bëindigt kan de productie van CI+ CAM's starten. De communicatie over de modellen die goedgekeurd zijn vinden plaats in samenspraak met de fabrikanten.

  De ontwikkeling loopt sinds januari, waarbij er een nauwe samenwerking nodig is tussen alle fabrikanten van iTDV, CAM manufacturers, Irdeto, Ziggo en het CI+ consortium.  - Is er een minimum aantal fabrikanten of toestellen dat Ziggo gecertificeerd wil hebben alvorens met informatie naar buiten te komen?

  Nee, zodra een fabrikant volledig is getest en goedgekeurd zal dit gemeld worden, indien de fabrikant daar zelf ook op dat moment gehoor aan wil geven

  - Zonder merken te noemen moet het toch mogelijk zijn iets meer te vertellen over het soort problemen dat men nu probeert op te lossen?

  De nadruk ligt nu bij de end-2-end testen met CI+ CAM en iDTV in het live netwerk.

  - Gaat het om cosmetische details of is er nog steeds geen werkende setup?

  zie boven.

  - Wat zijn eigenlijk de acceptatie criteria van Ziggo?

  criteria zijn gelijk aan digitale ontvanger plus aanvullende CI+ validaties waarbij compliancy met de CI+ spec getest wordt.

  - Na al een aantal keer uitstel gemeld te hebben, wat beweegt Ziggo om nu juni aan te geven? Is dit gewoon de volgende maand, of is er daadwerkelijk zicht op afronding van de tests

  Zoals aangeven gaan we nu de laatste fase in. In deze fase voeren we de E2E testen uit op het live netwerk. Voor de eerste twee fabrikanten die in beginsel gecertificeerd zijn (op voorwaarde E2E live netwerk testen) zal de productie van de modellen worden gestart. De productie van de CI+ CAM is afhankelijk van de E2E testen in het live netwerk. Verder moet nog een validatie bij Irdeto in china plaatsvinden. Als alles volgens planning verloopt moeten de eerste Ziggo gecertificeerde iDTV in juni op de markt komen. Dit streven we ook na voor de CI+ CAM, daarvoor zijn de test resultaten in de komende 2-3 weken echter wel bepalend voor.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 mei 2009
 4. Wat hoger schreef ik:
  Het is simpelweg een beslissing geweest van Philips om dat op de verpakking te zetten, dat is hún verantwoordelijkheid. Hopelijk blijkt het correct te zijn, als dat niet zo is kan er maar één aangesproken worden: Philips. Bewaar dus de verpakking goed.

  Uit de laatste twee postings van Anoniem blijkt wel dat Philips hiermee een wel errug grote gok genomen heeft.
  Er zal op z'n minst een SW update nodig worden om die toestellen geschikt te maken voor Ziggo met CI+, het is voor hen te hopen dat dit mogelijk is. Zo niet, dan hebben ze een groot probleem de kopers van zo'n toestel tevreden te stellen :rolleyes:

  Groet,
  JW
   
 5. Ik heb begrepen dat er nogal wat marge zit op deze toestellen en dat die door Philips onder dreiging van leveringsstop verdedigd wordt. Wellicht kan het er vanaf om er een monteur langs te sturen en een component te wisselen...

  En ik denk dat ze er anders juridisch nog wel mee wegkomen door een gratis settop box te leveren, mocht iemand het zo ver laten komen.
   
 6. Allereerst hartelijk dank voor de toch wel verhelderende antwoorden. Toch blijven er bij mij de nodige vragen over.
  Zo'n vraag is:
  - Begrijp ik het goed dat gecertificeerde modellen nog niet op de markt zijn?
  - Veel compatibiliteitsproblemen zijn terug te voeren op software, is dat hier ook het geval?
  - Waarom wordt er door Ziggo en andere partijen zo geheimzinnig over gedaan?
  - Wordt er straks ook bekend gemaakt welke TV's niet gecertificeerd zijn én waarom dan wel niet?
   
 7. Als Sony het CI+ logo voert op deze TV dan mag jij er als consument vanuit gaan dat het CI+ slot in deze TV van de CI Plus LLP authorized certificate agent een certificaat heeft ontvangen zodat deze TV kan werken met CI+CAM's die ook door de CI Plus LLP authorized certificate agent van een certificate zijn voorzien. Ziggo is geen CI Plus LLP authorized certificate agent. Ziggo kijkt alleen maar of de TV ook overweg kan met de door Ziggo toegepaste toevoegingen op de DVB specificaties.
   
 8. Dat denk ik dus niet.
  De bedoeling is juist dat men een "all-in-one" toestel koopt, met maar één afstandsbediening.
  Om díe reden wacht ik zelf met de aanschaf van een nieuwe TV, ik wil beslist geen set-top box hebben, met z'n eigen A/B :roll:
  Een rechter zal gevoelig zijn voor die argumentatie, en heel goed in de gaten hebben dat Philips een "voorschotje" genomen heeft dat verkeerd uitpakt. Voor hen welteverstaan.
  Hopelijk komt het niet zover en is Philips in staat een SW-Update te leveren. Want de huidige SW, die zit in toestellen die al geleverd worden is niet geschikt, zo lees ik dat in Anoniem's posting van donderdag 23.08 pm:
  In de eerste lichting zitten 4 fabrikaten waaronder ook Sony en Philips. De validatie is voor geen van beide op dit moment afgerond. De software die getest wordt, komt niet voor in de productie modellen. Zodra de software goedgekeurd is zullen de betreffende modellen op de portal en dit forum geplaatst worden.

  Groet,
  JW
   
 9. Er zijn nog geen gecertificeerde modellen.
  Weet niet precies wat je bedoelt, maar de compatibiliteit van de software is wel een belangrijke reden waarom Ziggo de modellen moet testen.

  Omdat een verstandig bedrijf pas een officiële melding maakt als iets 100% zeker is. Voor die tijd een mededeling doen (dus over wanneer exact de modellen beschikbaar zijn) wordt door klanten opgevat als een belofte en als dat dan niet uit komt worden ze pissig. Niet meer vertellen dan absoluut noodzakelijk voorkomt dat er iets ingetrokken moet worden.
  Dat is niet nodig toch, er wordt bekend welke wél gecertificeerd zijn, alle andere zijn dat dus niet, met als reden dat hun werking niet gegarandeerd kan worden.
   
 10. Dat klinkt misschien reëel, maar is het niet. Er is tenslotte ook geen enkele kabelexploitant geweest die ooit analoge TV's ging certificeren en ging beweren dat de ontvangst met alle andere toestellen 'niet gegarandeerd' zou zijn.

  Ziggo (en andere kabelexploitanten) meten zich hier een rol aan die ze eigenlijk niet zouden mogen hebben. Het zou tijd worden dat er van overheidswege (en in Europees verband) aan de producenten en leveranciers van radio- en TV- signalen zou worden voorgeschreven wat voor technieken er precies gebruikt moeten worden. Zo ging dat in het verleden tenslotte ook, en toen waren er geen compatibiliteitsproblemen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina