1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Een CAM staat voor Conditional Access Module. Zo'n module lijkt op een soort PCMCIA kaart zoals je die in labtops tegen kunt komen.
  Bij alle Zesko gecertificeerde ontvangers wordt geen gebruik gemaakt van een separate module maar is de specifieke (conditional access) software ondergebracht in de decoder, dit wordt ookwel embedded CA genoemd. De interface die je hier tegen komt is de smartcard interface en niet de CAM interface of Common Interface.

  Deze ontvangers maken dus uberhaupt geen gebruik van een Common Interface, daarvoor is CI of CI+ dus ook helemaal NIET van toepassing. Indien wij op termijn gebruik gaan maken van CI+ oplossingen, dan heeft zo'n besluit geen enkel (nadelig) effect op de bestaande goedgekeurde ontvangers.

  De Common Interface waar de Conditional Access Module ingeschoven kan worden, wordt met name toegepast bij TV's (bv Loewe / Sony) waarin een digitale ontvanger is ondergebracht. Zo'n TV wordt ookwel een Integrated Decoder TV genoemd en heeft vaak een kenmerk DVB-C. Dergelijke (ID)TV's kennen tot dusver alleen een Common Interface versie 1. Deze Common Interface kan NIET opgewaardeerd worden omdat het verschil tussen CIv1 en CI+ alleen met nieuw te ontwikkelen hardware wordt opgelost.

  Kortom CI+ is ALLEEN van toepassing op IDTV's en NIET op door Zesko goedgekeurde digitale ontvangers.


  Zie voor nadere informatie
  http://www.digitalekabeltelevisie.nl/decoder/alphacrypt/index.shtml

  Ter voorkoming van evt. misverstanden, de informatie op bovengenoemde URL heeft betrekking op CIv1 wat wij NIET ondersteunen evenals de bijbehorende CAM.
  Zesko overweegt op termijn ALLEEN goedgekeurde IDTV's met CI+ te ondersteunen en daarvoor ook een CI+ compliant CAM te leveren.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 apr 2008
 2. @anoniem: Helder, dank. Wilde daar graag even duidelijkheid over.

  STBs die door Zeski goedgekeurd zijn dus veilig, DVB-C kaarten met Alphacrypt begrijp ik dus wellicht niet.
   
 3. Het heeft betrekking op alle apparatuur met een Common Interface, het slot waar de (AlphaCrypt) CAM in gaat, in feite alle niet officieel ondersteunde apparatuur. Zover ik het artikel van digitalekabeltelevisie goed begrijp zouden de nieuwe CI+ CAMs kunnen werken in CIv1 apparatuur zoals een FloppyDTV kaart of een Loewe TV. Dat zou kunnen betekenen (als ik het goed heb begrepen) dat mocht een CI+ systeem worden ingevoerd alle gebruikers van AlphaCrypt CAMs een nieuwe goedgekeurde CI+ CAM moeten kopen. Waarmee hun oude CIv1 apparatuur alleen nog de zenders zonder extra beveiliging kan decrypten.
  Daarnaast zou na eventuele invoering van een CI+ systeem de AlphaCrypt CAMs nog steeds gedoogt kunnen worden al doet dat de extra beveiliging verkregen met CI+ weer teniet.

  Ook al krijg ik misschien last van de invoering van een dergelijk systeem vind ik het een grote stap voorwaarts mocht Ziggo hiervoor kiezen. Het stelt gebruikers in staat uit veel meer apparatuur te kiezen, zoals tv's met ingebouwde digitale tuner (IDTV's). Naar mijn idee zal dat de verspreiding van Digitale TV zeer bevorderen. Alleen moeten er niet te veel beperkingen worden opgelegd, zo moeten tv's met ingebouwde harddisk, zoals Loewe's, nog steeds in staat zijn op te nemen zonder dat dit wordt geblokkeerd.
   
 4. Ideto gaat CI+ ondersteunen, volgens mij heeft Ziggo dan weinig meer te bepalen of zij het ook gaan ondersteunen of niet.

  Wel slim dat ze zelf een CAM op de markt gaan gooien en ondersteunen om er zelf wat centen aan te verdienen, zo kennen we die kapitalisten weer :cool:

  http://www.digitaltvnews.net/content/?p=2910

   
 5. Het feit dat Irdeto de CI+ standaard gaat ondersteunen heeft daar geen invloed op. Irdeto ondersteunt namelijk ook CAM. Er zijn immers Irdeto CAM kaartjes in de omloop, inclusief de bekende Alphacrypt, die gewoon een licentie hebben. Ziggo heeft een truukje toegepast waardoor een kaart alleen in een goedgekeurde decoder werkt. De Alphacrypt kan om dit truukje heen komen, maar dat is dan ook zo ongeveer de enige niet officiële manier waar gebruik van gemaakt kan worden.
  Als Irdeto fabrikanten toe gaat staan om CI+ kaartjes te maken, dan zal dat niet betekenen, dat die gewoon werken via Ziggo, maar aan de andere kant kan Ziggo waarschijnlijk pas zelf deze kaartjes uitgeven als Irdeto ze ondersteund en er dus toestemming voor geeft.
   
 6. Wat een matenaaierij. Ik kijk nu met een Philips DCR2022 op mijn Sony BRAVIA V3000, ding loopt constant vast.. En de 2 monteurs (Omnivisie) van @Home die hier geweest zijn weten ook niet waar het aan ligt. De beste man zei, ik citeer letterlijk 'het signaal is in orde, de hele bekabeling ook, maar die ontvangers zijn nou eenmaal kwalitatief niet van het beste materiaal, al mogen we het niet zeggen'. Ik wil wel even benadrukken dat dit dus vakmensen zijn, die deze uitspraken doen.
  Ik was al langer aan het wachten op deze informatie omtrent de IDTV's. Maar nu toch bekend is dat CIv1 niet ondersteund gaat worden heb ik naar aanleiding van die bekendmaking zojuist mijn TV Digitaal Extra abonnement opgezegd. Voorlopig ga ik analoog kijken.
  Over een paar maanden ben ik 6 maanden op buitenland stage voor mijn opleiding, en als ik daarvan terug kom ga ik satelliet nemen :).
  Moet zeggen dat ik nooit ontevreden geweest ben over @Home, vriendelijk bedrijf.
  Maar de manier waarop de zenderpakketten worden samengesteld en hoe het signaal technisch de TV binnenkomt (hoe ons iets op de hals wordt gedrukt, je mag immers slechts gecertificeerde decoders kaufen) bevalt mij absoluut niet. Voor mij reden te meer om weg te gaan.

  Zeau. Dat is eruit. Beste vrienden, veel plezier nog met DigiTV kijken bij @Home.
   
 7. @DonaldDuck: Herkenbaar.

  Dat is ook steeds meer mijn reactie. Ik heb gewoon geen zin om toch nog een aardig bedrag te betalen voor derderangs elektronica die niet kan wat ik wil en ook nog eens waardeloos is als ik ooit weer eens naar een UPC gebied verhuis.
  Koop daarom voorlopig maar even helemaal niets totdat ik weet wat er nu precies gaat gebeuren met CI+.

  Kijk, ik heb geen enkel probleem om zelfs tot 2000 EUR te betalen voor een apparaat dat wel alles kan wat ik wil met digitale TV. Liefst dmv een Windows Mediacenter PC.
  Maar voor mij hebben de huidige digitale TV decoders zoveel beperkingen dat ik eigenlijk net zo lief analoog blijf kijken. Mijn analoge beeld is eigenlijk best wel heel prima en de extra zenders keek ik eerlijk gezegd toen ik wel digitale TV had (toen bij UPC en had nog wel het extra channel pakket) toch heel weinig naar.

  Alleen ben ik WEL geïnteresseerd in HDTV. En ben ik ook wel weer zo iemand die als ik digitale TV neem ook meteen alle zenders wik (kan het gelukkig betalen). Alleen kan ik nu echt geen offciële mogelijkheid krijgen om dat signaal in de apparaten die ik kies ipv de apparaten die Ziggo kiest te krijgen?

  IK ben toch bang dat uiteindelijk de kabelaars met dit beleid zichzelf in de vingers snijden omdat de penetratiegraad van digitale TV dan achter blijft. Zeker omdat, anders dan bv in de VS waar het analoge signaal waar nog aanwezig meestal echt om te janken zo slecht is, het analoge signaal voor veruit de meeste mensen eigenlijk wel prima genoeg is en de noodzaak niet ervaren digitale TV te nemen.
   
 8. Ik wil je niet desillusioneren, maar bij satellietontvangst heb je te maken met CanalDigitaal, niet het meest klantvriendelijke bedrijf.
  Door hen "goedgekeurde" ontvangers en CA modules geven zelfs nogal eens problemen. Om over de peperdure activeringskosten en smartcards (ca. 70 euro) maar te zwijgen...
   
 9. Is dan de enige die het wel begrepen heeft Digitenne? Daar zijn tich ontvangers voor te koop, inclusief native ondersteuning van Microsoft in Windows Mediacenter. Alleen bij Digitenne is het beeld weer bagger, plus dat je nog minder zenders als analoog hebt (geen BBC is voor mij no go).
   
 10. Mja. Misschien valt satelliet dan ook af.. En ja, Digitenne is voor mij ook geen optie, want ook voor mij geldt; geen BBC is no go.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina