1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ja, dat kan. Het principe is dat alleen "vertrouwde" apparaten beveiligde content mogen weergeven. Als blijkt dat een apparaat niet 'veilig' (meer) is kan kan dat ene apparaat, of het type, of zelfs het hele merk geblokkeerd worden;

  Uit de CI Plus Specification V1.1;

  The CI Plus specification supports different levels of revocation granularity:
  • Unique host devices
  • Ranges of host devices
  • Host devices of a certain Model-type
  • Host devices of a certain Brand
   
 2. Maar voor zover ik weet is het host device de televisie (of recorder, of wat dan ook); niet de CAM. Ik vraag me af of ze ook echt een specifieke CAM kunnen uitzetten.
   
 3. De provider kan de CAM vertellen in welke apparaat deze wel of niet mag functioneren via white of black lists. Als de CAM dus te horen krijgt dat model X van fabrikant Y niet "trusted" is dan worden kanalen waarop de extra CI+ beperkingen van toepassing zijn niet weergegeven. Er is dus geen sprake van het uitzetten van een specifieke CAM, maar het instrueren van alle CAM's dat ze mogen functioneren in bepaalde hardware.
   
 4. Maar dat zou betekenen dat een in eerste instantie trusted aangemerkt apparaat,gekocht voor veel centjes,later blacklisted kan worden omdat Ziggo vindt dat ie niet (meer) voldoet waarna je er op de zenders waar gecontroleerd wordt of er een "trusted" certificaat is niet meer kan zien.
   
 5. Dat is inderdaad een mogelijkheid die Ziggo heeft.
   
 6. Maar alle content die niet via CI+ extra is beveiligd kun je natuurlijk nog wel zien, toch? Volgens mij loopt het allemaal niet zo'n vaart, want ik zie niet gebeuren dat binnen een paar jaar alles dichtgegooid wordt.
   
 7. Met andere woorden, als ik een dure tv koop, die het predicaat trusted heeft, zal mijn gecertificeerde cam het doen en beeld geven.
  Als Ziggo ergens halverwege besluit om dat trusted certificaat weer in te trekken gaat mijn gecertificcerde cam tegen de tv zeggen, sorry ik vertrouw je niet meer,je mag het niet meer doen.
  Cam waardeloos,beeld gaat het niet meer doe.
  Om de "zooi" dan weer aan de praat te krijgen zal ik alsnog een losse decoder moeten kopen totdat Ziggo besluit dat mijn tv weer vertrouwd is,of de fabrikant verplichten een update uit te brengen.
  En als klant kun je niets doen,dan afwachten.
  Zo geef je Ziggo de complete macht over wat wel en niet mag.. dit is een "stinkend" systeem !
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Mja, dat is ook het hele idee achter de CI+ standaard. :wink:
  Controle over de consument en hem beperken in zijn mogenlijkheden.
   
 9. Het hele principe van trusted/not-trusted is in het leven geroepen om bepaalde apparaten waarvan bekend is dat ze zich niet (meer) aan de regels houden (bijvoorbeeld Film1 kan wel worden opgenomen terwijl de CAM eigenlijk instructies krijgt dat het niet mag) terug te trekken uit de white list/ op te nemen in de black list. Zo is de beveiliging weer gewaarborgd en de betreffende decoder dient nieuwe firmware/software te krijgen die zich weer wel aan de regels houdt en waar ook een nieuw certificaat bij zit. Dit certificaat is niet ge-blacklist en de decoder gaat zijn werk daarom ook weer gewoon doen.

  Dit hele idee wordt ook al bij Blu-ray toegepast en is om hacked licenses/certificates ongeldig te maken, zodat de fabrikant met een nieuwe firmware op de proppen moet komen die dan weer wel werkt en (nog) niet gehackt is.

  Ziggo zal dit NIET gebruiken om 'zomaar' even alle Sony's (om maar eens een merk te noemen) te blokkeren zonder aanleiding daarvoor. Er zal altijd een geldige reden opgegeven worden waarom een bepaald Type/Merk niet meer ondersteund wordt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 mei 2009
 10. Dit gaat uiteraard ook maar niet zo, je kunt de informatie vinden op de website van CI+. Als er sprake is van een ernstige inbreuk op security dan kan als laatste middel zgn. revocation uitgevoerd worden, maar hier is wel een 'court order' voor nodig.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 mei 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina