1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nee, maar het blijft een gok. Ik zou geen conclusies trekken vóór er een officieel bericht is.
   
 2. Mee eens, het geeft vooral aan dat de benodigde hardware aanwezig is voor CI+. Ze zullen vast nog wel een paar software versies moeten uitbrengen om alles goed werkend te krijgen.
   
 3. Staat dat op de doos dan?
  De TV voldoet aan de huidige standaard, dat is CI.
  De CI+ is (nog) geen Ziggo standaard, dus waarom zou uit die printing op de doos moeten blijken dat 'ie daaraan voldoet?
  Het zou kunnen, maar die printing zegt echt niks.

  Groet,
  JW
   
 4. Het staat op het label onder Digital TV Country & Operator compatiblity. Het ding heeft geen ingebouwde Irdeto decoder dus het kan alleen maar op de Common Interface slaan. En de enige Common Interface die Ziggo gaat ondersteunen (voor zover is aangekondigd) is Common Interface Plus met nog nader bekend te maken CAMs. Het lijkt mij dat Philips dat soort dingen niet zomaar op de doos zet, want tot voorkort weigerden ze gewoon om de H modellen (met ingebouwde DVB-C tuner en Common Interface) in Nederland te leveren via reguliere kanalen.

  Kortom, ze weten de uitkomst van de tests al of ze lopen vooruit op de zaken omdat ze denken dat het gaat werken.

  Overigens heeft Philips in eerdere persberichten al aangekondigd dat alle 2009 modellen (typenummers 5/7/8/9xx4H) CI+ bevatten. Voor zover ik weet is die Cinema TV op dit moment echter het enige leverbare model uit deze serie. Dat zal ook wel de uitspraken van Ziggo verklaren; alle mainstream toestellen komen pas in Juni.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 mei 2009
 5. Klopt niet: bijvoorbeeld de 37PFL9604 wordt al geleverd; zie bijvoorbeeld:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1339754/19
   
 6. Van mij mag-ie gisteren al op de markt komen, en dan nog liefst voor de S*** :pompom:
   
 7. Omdat Ziggo niet voorschrijft wat producenten kunnen en mogen maken?
  De CI+ standaard is een onafhankelijke standaard en geen eigendom van Ziggo. Dus op het moment dat een TV aan de CI+ standaard voldoet, mag een producent dat rustig op de doos zetten. Dat Ziggo nog niets gecertificeerd heeft voor gebruik op haar netwerk wil niet zeggen dat er dan ook niets is wat aan die standaard voldoet. Dat zijn twee zaken die los van elkaar staan.
  Het is natuurlijk wél zo dat als zo'n doos uitdrukkelijk compatibility met Ziggo aangeeft, dat wel over CI moet gaan, aangezien Ziggo zelf nog geen uitspraken over CI+ compatibility van TV's gedaan heeft.

  (Nu ik je post nogmaals lees zie ik dat je dat laatste waarschijnlijk ook bedoelt, maar je zinsbouw suggereert dat omdat Ziggo nog geen CI+ gecertificeerd heeft, een toestel automatisch niet CI+ compliant kan zijn)
  Maar voor de mensen die er niet zo diep in zitten is het nog eens door mij herhaald nu: CI+ is een hardwarestandaard waaraan iedereen kan voldoen. Het al dan niet werken van TV's na Ziggo's overgang op CI+ is afhankelijk van de uitkomst van certificering door Ziggo, waar wij met zijn allen met smart op wachten hier :P
   
 8. Even voor mijn beeldvorming (ben me hard aan het inlezen/inleren): Kan Ziggo dan op een of andere manier bepaalde typen hardware uitsluiten?

  Is Ziggo trouwens altijd zo terughoudend met informatie? Op hun eigen site staat precies een (pers)berichtje over CI+. Al het andere moet je via andere kanalen zoals dit forum naar boven halen.
   
 9. Nee, dat kan Ziggo niet, op zich.
  Echter, ook al schrijft de fabrikant in z'n documentatie dat de TV om kan gaan met CI+, dan nog is er een risiko dat dit niet goed zal werken.
  Een eindje naar boven heb ik het voorbeeld gegeven van de problemen rond BT, zoiets zou zich ook hier kunnen voordoen. Ik heb dat destijds ook aan den lijve ondervonden met WAP op m'n mobieltje, dat werkte dus niet.
  Ik zie de huidige aktiviteiten van Ziggo om toestellen te "certificeren" dan ook als een extra service. Zó weet de koper zeker dat het goed zal werken.

  Als het allemaal enige tijd draait en gesetteld is valt te bezien of die "certificatie" nog wel nodig is.

  Groet,
  JW
   
 10. Ben niet genoeg thuis in de inner workings om te weten of Ziggo selectief hardware kan blokkeren. Het certificeren is een test in samenwerking met de fabrikanten om het CI+ platfrm een start te geven. De CI+ standaard is er, de hardware is er, de DVB tuners zijn er. Het proces dat nu doorlopen wordt heeft te maken met hoe die hardware zich gedraagt in combinatie met het netwerk van Ziggo.
  Wat betreft het blokkeren is mijn voorlopige antwoord: Nee, het lijkt me niet mogelijk om specifieke typen hardware echt uit te sluiten. Ze kunnen er echter wel voor kiezen om het niet te certificeren als het niet doet wat zij willen. Dan krijg je dezelfde situatie als nu met de Alphacrypt: hardware die in principe wel werkt, maar niet officieel door Ziggo ondersteund wordt. Dat beteketn dat je nooit een claim bij Ziggo kan neerleggen op het moment dat je niets meer kan ontvangen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina