1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het is helaas niet voldoende. Dat een autoriteit zegt dat het voldoet aan de technische specificaties die binnen CI+ vallen, betekent niet dat Ziggo automatisch kan garanderen dat het specifieke apparaat ook werkt, alleen omdat ze de gebruikte techniek ondersteunen. Feit is gewoon dat als uit tests blijkt dat een decoder, gebruikmakend van een ondersteunde techniek, toch om één of andere reden niet 100% functioneert, ze deze niet gaan ondersteunen, als het probleem ligt in een niet-te-verhelpen afwijking mbt de werking van Ziggo's systeem met de decoder, om wat voor reden dan ook. Dat heeft ook geen zin, want als klanten tegen hetzelfde probleem aan lopen, is er geen oplossing voor, behalve betere apparatuur in huis halen, wat je meteen al had kunnen doen, omdat ze zo vriendelijk zijn zelf te gaan testen en niet zoals jij blind het keurmerk te volgen.
   
 2. Om de eenvoudige reden dat alleen de CI+ certificering geen garantie is voor e-2-e werking. Alle iDTV fabrikanten die op dit moment CI+ certified producten hebben, ontwikkelen allemaal nog steeds bij Ziggo in een test omgeving die wel e-2-e testen ondersteund. Verder leveren wij de CI+ CAM's en CI+ signaling vanuit het headend, dit vraagt nu eenmaal operability en interworking testen, aangezien wij wereldwijd de eerste operator zijn dit deze technology samen met CE partners introduceren.
  Vergeet niet dat de vraag voor testen van de fabrikanten zelf afkomt.
   
 3. Heh, ongeveer hetzelfde wat ik zei in minder jargon maar veel meer woorden ;). Maar vooral
  maakt het af. En ja, beter teveel getest dan te weinig, uiteindelijk is het in ieders voordeel.
   
 4. Wacht even.. Dat er getest moet worden begrijp ik wel, dat hoort gewoon bij de ontwikkeling van het CI+ systeem, en dat je daar de medewerking van de fabrikanten van krijgt, prima, doe vooral die testen.

  MAAR.. dit zal mijns inziens moeten leiden tot een technische specificatie voor zowel fabrikanten als kabelaars, waarin precies staat beschreven waar je aan moet voldoen om CI+ compattible te zijn.. fabrikanten kunnen dan gewoon TV's gaan bouwen, en als ze kunnen aantonen dat ze voldoen aan de specificaties, dan mogen ze het CI+ logo op hun TV plakken en weet de consument dat het werkt met Ziggo.. zonder dat Ziggo ZELF daar nog een test voor hoeft te doen.

  Zo werkt het in zoveel technische industrieen, kijk naar Wifi, USB, firewire, HDMI, Scart, bouten en moeren, gereedschap, autobanden enz. Allemaal technische specificaties vastgelegd in dikke boekwerken, waarmee fabrikanten hun gang kunnen gaan, en als iedereen zich aan de regels houdt werkt het ook nog prima met elkaar.

  Ik kan met mijn laptop over de hele wereld het internet op via wifi hot spots, het zou toch te zot voor woorden zijn als ik hier een laptop koop met "KPN WIfi" en in Nederland via de KPN Hotspots het internet op kan, maar omdat het kpn wifi is het op het vliegveld van Los Angeles niet meer werkt...Zo is het gelukkig niet want dan zou je voor elk netwerk een apart wifi kaartje moeten kopen.. Maar ik heb het gevoel dat Ziggo WEL die kant op gaat, of zie ik dat verkeerd?

  Lots
   
 5. Ja, dat zie je verkeerd... ;)

  Zoals ik begreep is DIT exact wat men nu aan het doen is! Alleen doordat Ziggo de eerste kabelaar is die CI+ daadwerkelijk gaat invoeren is de Ziggo omgeving de ideale testomgeving! Ze helpen elkaar dus juist in plaats van dat ze elkaar dwars zitten!

  Ook dit heeft Gradus Vos in zijn interview aangegeven. Het is niet de bedoeling dat Ziggo tot in lengte van dagen alle toestellen die met CI+ uitkomen gaat testen.
   
 6. Kijk dan eens naar BT.
  Als je weet wat daar allemaal mis gaat, ook als er een "eenduidig protokol" is zoals rSAP, dan nog gaat het vaak mis als je probeert je GSM te pairen met een autoradio/navigatie. Lees de verhalen daarover maar eens op www.Navigatieforum.nl Inmiddels zijn er ook bij BT veel fabrikanten van Radio/navi's die aangeven welke telefoons er goed werken met hun units, dat hebben ze getest.
  En dus kan ik er zeer wel in komen dat Ziggo dat nu ook doet. Zeker in deze fase van de introduktie van de CI+ is dat verstandig.

  Groet,
  JW
   
 7. we wachten het rustig af
  gebruik nu de alphacrypt incl smartcard
  wanneer dit straks niet meer werkt SCHOP in ziggo er meteen uit
  heb ook een dvb-s decoder in mijn tv zitten dus gaan we meteen over op de schotel
  denk ook niet dat ik de enige ben dan
  sommige mensen kopen een tv van een klein vermogen en gaan dan niet zitten kloten met een losse waardeloze decoder met weer een afstandbediening erbij
   
 8. Voor een paar tientjes heb je een prima universele afstandsbediening voor TV en decoder.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina