1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hier kan ik je totaal niet volgen, wat je hier zegt is technisch gewoon onzin. Een set top box kan een digitale uitgang hebben (HDMI) en analoge uitgangen (composiet, S-video, RGB SCART, Component) en één van die signalen sluit je aan op een TV. Dat hoeft dus niet persé analoog te zijn, maar bij set top boxen die geen HD zenders kunnen ontvangen zal dat in ieder geval wel analoog zijn aangezien SD ontvangers geen HDMI aansluiting hebben. Maar van een aansluiting op een (analoge of digitale ) tuner is geen sprake want die set top box is je tuner. De tuner in de TV doet helemaal niet mee als je met een set top box digitale TV kijkt.

  Hetzelfde geldt voor een mediacenter, als je daar een analoog videosignaal in stopt dan komt er helemaal geen tuner meer aan te pas. Wat je in dit verband met doorlussen bedoelt is mij een raadsel.
   
 2. Grrr... ja, je hebt gelijk. Ik ben het gewoon krom aan het uitleggen.

  Om op je media center gebruik te kunnen maken van alle kanalen van digitaal tv kun je kiezen voor de FloppyDTV met Alphacrypt CAM oplossing. Dat werkt hartstikke goed (ben ik ook zeer tevreden over!)

  Je kunt echter ook kiezen voor een andere oplossing: je settop box gebruiken en die aansluiten op je media center. (En niet zoals ik eerst zei op je analoge tuner kaart, maar gewoon op een video ingang.) Ik heb begrepen, dat daarmee je signaal analoog wordt (uitgaande van een SD settop box). Op zich zou ik dat ook wel prima vinden. Echter, de functionaliteit van media center schijnt een stuk te verslechteren. (Minder goed kunnen werken met de EPG en dat soort zaken.) Wat ik voorstel is een oplossing waarbij een kaart in de pc het werk van een settop box overneemt, maar toch het principe gebruikt dat je die kaart aansluit op je video ingang. Daarmee maak je dan volgens mij het signaal net zo analoog als wanneer je vanuit de uitgang van je settop box naar je video ingang gaat, maar je zou wel een stuk functionaliteit kunnen behouden.

  Voor mensen als mij zou dat namelijk wel een oplossing zijn. Ik was op zich tevreden met de kwaliteit van de settop box, maar ik wilde graag de functionaliteit van een media center hebben.
   
 3. Ik denk niet dat iemand zoiets gaat ontwikkelen. Je blijft namelijk zitten met het probleem dat je zelf ook al aangeeft, namelijk dat er niets via software te besturen zou zijn aan zo'n kaart die een geheel gesloten systeem vormt. Bovendien wordt zo'n oplossing met de opkomst van HDTV nog minder interessant. Het is nu al zo dat analoge uitgangen van bijvoorbeeld Bluray spelers zijn gecastreerd en bij beveiligde Bluray schijven (eigenlijk alle commerciële Bluray's) alleen maar een signaal in SD kwaliteit leveren via de analoge uitgangen. Daar heb je dus straks allemaal niets aan.
   
 4. Dus Gradus Vos weet ook niet waar de klepel hangt? Of wordt hij dan ook onwetend gehouden?

  Ja maar niet voor de zenders die je erop krijgt, is het verhaal van ArChie. Dat laatste zou dus slechts een klein, variabel, deel van het abonnementsgeld uit maken.

  Blijft bij mij dan wel de vraag, of ik dan voor de infrastruktuur dubbel betaal als ik ook het internetsignaal -over diezelfde kabel :roll:- ontvang.

  Ik denk dus dat die infrastuktuurkosten veel meer omvatten dat alleen die kabel, Uiteraard: er zijn kopstations, schakelkasten, er is personeel, enz..
   
 5. Je gaf in eerst instantie aan dat je denkt dat je de basis vergoeding alleen betaald omdat je de analoge kanalen hebt en dat klopt niet. Je betaald het basis tarief voor het hebben van de kabel aansluiting (zo'n € 14,50) en de rest aan rechten voor de doorgifte van de TV kanalen van het basis pakket die je voorheen analoge en digitale kon bekijken, maar de laatste tijd geld er voor steeds meer kanalen van het basispakket dat ze alleen nog maar digitaal te bekijken zijn omdat Ziggo de analoge doorgifte aan het terugschroeven is. Daarbij geven ze wel aan dat het kanaal wel in het basispakket blijft, maar dan alleen nog digitaal.

  Mijn punt is dat Ziggo de kanalen van het basis pakket zonder encryptie zou kunnen doorgegeven, want iedereen betaald daar voor via dat basis tarief van 15 euro nog wat, maar om ze te kunnen zien moet een klant nog extra investeringen doen omdat Ziggo graag wil weten hoeveel klanten er digitaal kijken. Alleen al aan de smartcard van 30 euro verdienen ze veel en die smartcard is voor velen onnodig als de kanalen van het basis pakket net als bij Caiway zonder encryptie worden doorgegeven.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 apr 2009
 6. Ja, dat klopt op zich wel.
   
 7. Ik heb het even terug gezocht aangezien het eerder bij in een discussie hier op het forum aan de orde is gekomen:

  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=90694&postcount=35

  De Casema website als bronverwijzing bestaat niet meer. Als je deze 15 euro nog wat gaat vergelijken met kleinere CAI's die met minder winst genoegen nemen dan wordt mij in ieder geval duidelijk dat die "redelijke vergoeding voor het geïnvesteerde vermogen" bij de grote commerciele kabelbedrijven aanmerkelijk te noemen is.
   
 8. Hallo,

  Nu heb ik toevallig net ene W5500 gekocht (tot groot genoegen:pompom:), maar dit bericht maakt me dus zeer nieuwsgierig !

  Is er al iets meer over de uitslag bekent of in wat voor tijdspanne kunnen we informatie hierover verwachten? Die CAM kaart in mijn TV lijkt me een hele mooie optie.:-P

  Henk
   
 9. Ziggo verwacht dat er eind mei goedgekeurde CI+ CAM's beschikbaar zullen zijn. Als je niet kan wachten kun je overigens ook een AlphaCrypt in je toestel stoppen. Alle CI+ slots gedragen zich als een normaal CI slot zodra er een 'gewone' CI CAM in wordt gestopt.
   
 10. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het zou inderdaad het beste zijn als de consumenten de CI+ CAM's laten voor wat het is en gewoon de standaard, niet CI+, CAM's blijven gebruiken.
  Op de lange termijn brengt CI+ toch alleen maar ellende voor de consument.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina