1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Inderdaad hij geeft aan te verwachten dat de CI+ CAM gaat werken in de normale CI sloten. Hij geeft tevens aan dat de CI+ CAMs nog ontvangen moeten worden, dus dat dat nog getest moet worden. Daar had ik het even mis. :giveup:

  En STEL nu dat ze het gebruik van de CI CAM niet saboteren? Vind je dan niet dat je het een beetje erg zwart ingezien hebt? Tuurlijk dekt Ziggo zich in! Ik vind het eigenlijk een beetje triest om er nog steeds van uit te gaan, dat Ziggo de boel gaat saboteren. Dan redeneer je nog steeds vanuit het uitgangspunt, dat Ziggo eigenlijk liever geen klanten heeft en zo goed mogelijk haar best doet de paar klanten die ze wel hebben zoveel mogelijk te pesten. Wat een onzin!

  Hoe hij dat kan aangeven? Hij is woordvoerder! IEMAND zal het toch moeten weten? IEMAND zal het toch moeten aangeven? Wat ik er uit afleid is, dat Gradus (en dus Ziggo) verwacht dat de doorsnee zenders geen CI+ mogelijkheden nodig zullen hebben de komende 1,5 tot 2 jaar...daarna valt het verder te bezien. En áls het dan te bezien valt kan er gewoon met alle partijen naar een OPLOSSING gezocht worden. Volgens mij komt het er voor veel mensen gewoon op neer, dat Gradus niets mag zeggen en dat alles verkeerd is totdat hij aangeeft dat CI altijd blijft werken of de zaken free to cable komen. Zolang hij dat niet zegt blijft men super achterdochtig en het meest negatieve inzien onder het motto: eerst zien dan geloven. Maar als Ziggo niets laat weten dan is het ook weer niet goed.

  Ik denk dat een bedrijf als Ziggo het bij velen toch nooit goed kan doen. Dan ben ik ook weer terug bij de discussie die ik eerder al eens gehad heb: hoe UPC het aanpakt is het ook weer niet goed. Tja...dan heb je het wel lastig als kabelmaatschappij!
   
 2. Net even gekeken, was een goed interview en ik ben iets wijzer.

  Toch houd ik er een hard hoofd in wat betreft pc oplossingen. Gradus Vos vergeleek een stb met een eenvoudige pc en vergat voor het gemak dat, in tegenstelling tot een pc, elke gecertificeerde stb een volledig gesloten systeem is. PC hardware fabrikanten zijn wat hem van harte welkom als ze maar aan de specificaties voldoen, en juist die specificaties eisen een compleet gesloten systeem. Die tegenstrijdigheid blijft bestaan, hoe kun je dan ooit gecertificeerd worden?
   
 3. Nou, simpel (wat ik al vaker gesteld heb): er komt een nieuw systeem wat een gesloten systeem is. Dat kun je in je media center frotten en op het moment dat het signaal het gesloten systeem verlaat (of dus niet op het moment dat dit door de CI+ mogelijkheden wordt tegengehouden) wordt het omgevormd tot analoog.
  Dat is wat mij betreft een prima oplossing. Waarschijnlijk zijn velen het niet met me eens, maar het is dan ook maar een idee.
   
 4. De bewering dat deze serie TV's CI+ zouden hebbeen berust uitsluitend op een emailtje van een medewerker van Sony Duitsland uit medio 2008 die duidelijk niet wist waar hij/zij het over had. Deze TV's hebben definitief geen CI+ en zijn - evenmin als andere TV's met CI - ook niet te upgraden naar CI+. Sony Nederland heeft daar inmiddels duidelijkheid over verschaft.

  De nieuwe W5500 serie heeft wel CI+ en deze wordt momenteel door Ziggo getest. Ik verwacht overigens geen problemen met de certificering van deze nieuwe toestellen. De W400 (en W4500) series komen sowieso niet voor certificering in aanmerking. Verder moet je je nergens druk om maken. De oudere toestellen die nu goed werken op het Ziggo kabelnetwerk met een AlphaCrypt module blijven echt wel werken.
   
 5. Jij kunt het wel een prima oplossing vinden, maar je hele idee berust op een misvatting. Een computer kan niks met analoge TV signalen, om die signalen bijvoorbeeld op een harddisk op te kunnen slaan zullen ze toch echt in digitale vorm moeten zijn. En content providers die alles willen dichttimmeren zijn ook niet gek op analog holes, dus dit kun je wel vergeten.
   
 6. Ik hoop echt dat ze gaan laten zien dat ik er altijd naast gezeten heb, want dat betekent dat ik mijn AlphaCrypt Classic CAM kan blijven gebruiken. Ik redeneer echter niet vanuit het uitgangspunt dat Ziggo liever geen klanten heeft, maar vanuit het uitgangspunt dat Ziggo maar al te goed weet dat in de praktijk de klanten die ze hebben nog steeds maar nauwelijks overstap mogelijkheden hebben naar een andere digitale TV provider. Zoals het zo vaak gaat met de dingen die Ziggo er doorheen duwt is dat de klanten even mopperen en zich dan er maar bij neer leggen omdat het alternatief betekent dat allerlei investeringen gedaan door de klant zelf nutteloos worden.

  Ik denk dat je hier een klein, maar niet onbelangrijk, dingetje over het hoofd ziet. Bij de standaard DVB CI CAM is het alles of niets, een tussen vorm bestaat niet. Dus als er ook maar één Video On Demand content provider of een zender is die van Ziggo eist dat de standaard DVB CI CAM niet meer werkt dan is het afgelopen. Onderscheid maken tussen doorsnee zenders en andere content providers doet er dan verder niet toe. Niet alleen de aangeschafte DVB CI CAM is dan nutteloos geworden, maar ook eventuele apparatuur waarin die CAM gebruikt kan worden voor zover het niet om TV's gaat. Ook zie je meer en meer TV's met geïntegreerde PVR voor timeshifting doeleinden waarmee dan ook die extra feature nutteloos worden.

  Maakt Ziggo het daar niet een beetje zelf naar met hun praktijken om klanten in de richting te dwingen die zij willen? Zoals je bijvoorbeeld in het interview hoorde verdomt Ziggo het om het basis digitale TV pakket net als bij Caiway zonder encryptie op de kabel te zetten omdat zij zo nodig willen weten hoeveel mensen er van digitale TV gebruik maken. Dat ze daarbij en passant ook even de klanten dwingen om een veel te dure smartcard aan te schaffen en andere apparatuur om die kanalen te bekijken interesseert ze geen zak. Sterker nog, ze verdienen er leuk aan. Neigt naar koppelverkoop aangezien ik wel via mijn basis abonnement betaal voor de digitale TV kanalen en er steeds meer analoge kanalen verhuizen naar digitaal, maar om te kunnen kijken eerst de kas van Ziggo moet spekken. Er zijn tegenwoordig genoeg TV's die zonder smartcard, digitale ontvanger en CAM investering gebruikt kunnen worden om digitale TV te kijken, maar dat wil Ziggo niet.

  En zoals ik eerder al aangaf zou Ziggo officieel wat van de onzekerheid kunnen wegnemen door aan te geven dat zij hun uiterste best gaan doen om ervoor te zorgen dat een CI+ CAM in backwards compatible standaard DVB CI mode te gebruiken is door bijvoorbeeld in hun kanalen lijst te publiceren welke kanalen met hun CI+ CAM in een standaard DVB CI slot te bekijken zijn. Met andere woorden gewoon wat openheid van zaken. Dat voorkomt dat klanten met een apparaat met DVB-C tuner en standaard DVB CI slot toch maar voor een AlphaCrypt Classic CAM kiezen omdat ze niet weten of de CI+ CAM nu wel of niet in een standaard DVB CI slot te gebruiken is.

  Als Ziggo nu eens met dat soort zaken komt dan zal het verzet ook lang niet zo groot zijn waardoor Ziggo meer waardering krijgt. Helaas moet het allemaal op een achterbakse manier bij Ziggo. Ook bij de aanbevolen PVR's moeten wij er achteraf achterkomen dat Ziggo allerlei opname beperkingen heeft laten inbouwen waarover met geen woord gerept wordt in de handleidingen. Ziggo heeft toch altijd het beste voor met haar klanten? Waarom worden dit soort zaken dan niet gewoon openbaar gemaakt zodat iedereen een weloverwogen beslissing kan nemen om iets wel of niet aan te schaffen?

  Dus ja, ik ben een kritische klant die alle ontwikkelingen met betrekking tot digitale (kabel) TV op de voet volgt. Vind me een zeikerd, maar ik laat me in ieder geval niet van alles en nog wat op de mouw spelden omdat Ziggo zegt dat het zo is.
   
 7. Sorry...ik heb het niet helemaal duidelijk gemaakt. Men stelt altijd dat wanneer je je settop box op je tv of je media center aansluit dat dat analoog is. Je sluit het ding immers aan op een analoge tuner.
  Als ze een dergelijk principe voor in mijn mediacenter maken (dus je sluit de kabel aan en binnen in mijn mediacenter wordt het signaal doorgelust naar een normale analoge tuner kaart) ben ik tevreden!
   
 8. Ok, ze hebben het dus te gemakkelijk en zullen daarom niets voor klanten over hebben. Daar zit wel een risico in inderdaad...

  Zoals ik het begrepen heb kunnen CI+ functionaliteit toepassen op zenders en zelfs programma's apart. Nogmaals: zo heb ik het begrepen. Ze kunnen dus zorgen dat ik mijn CI CAM gewoon kan gebruiken voor mijn standaard zenders (of eventueel een CI+ CAM in een standaard CI CAM slot) en die zender waar de content provider van aan het zeuren is daar willen ze bepaalde programma's van blokkeren. En omdat ze dan op die zender CI+ functionaliteit willen toepassen is die zender voor mij geheel niet meer te zien.
  Zoals je het hier stelt kan één enkele content provider eisen dat Ziggo in het geheel geen CI principe, maar enkel CI+ principes op haar netwerk toestaat. Dat is in ieder geval niet wat ik van Gradus begrepen heb!
  Tja, toch kan ik me wel indenken dat ze willen weten wie er digitale tv kijken en daar ook geld voor willen zien. Ik vind wel dat er wat valt te zeggen voor het ongedaan maken van de basis vergoeding die we allemaal betalen voor ons kabel signaal. Want eigenlijk is dat nog voor de analoge kanalen waar ik nooit meer gebruik van maak.
  Ik denk dat ze dat zelf nog helemaal niet weten! Volgens mij weten ze zelf nu ook alleen maar, dat ze IETS met CI+ gaan doen. Maar wat precies? En wanneer? Dat is ook voor hen volgens mij een vraag...
  Tja...ik zie het achterbakse nog steeds niet. Ik begrijp wel dat je hier en daar dingen liever anders zou zien gaan, maar om het nu achterbaks te noemen vind ik eigenlijk een ander uiterste.
  Totdat mijn CI CAM op zwart gaat laat ik me inderdaad (zoals jij het noemt) dingen "op de mouw spelden".
  Aan de andere kant vind ik mijn leven veel prettiger door niet heel zuur me nu al pissig te gaan maken om wat Ziggo waarschijnlijk wel niet allemaal tegen mij als arme klant zal gaan uitvreten. :pompom:
  Zou het niet prettiger zijn alles op de voet te volgen maar niet telkens van het meest negatieve uit te gaan? ;)
   
 9. Dat kunnen ze inderdaad voor een CI+ CAM regelen, maar niet voor een standaard DVB CI CAM. Als er één content provider komt die niet wil dat de Ziggo klanten een standaard DVB CI CAM kunnen gebruiken bij hun content dan zal Ziggo ervoor moeten zorgen dat de standaard DVB CI CAM niet meer werkt omdat Ziggo niet apart per kanaal kan aangeven of een standaard DVB CI CAM wel of niet mag werken. Dat is juist één van de beperkingen die ze straks wel kunnen opleggen met de CI+ CAM. Dat is wat ik bedoel met alles of niets met de standaard DVB CI CAM.

  Even voor de duidelijkheid: het blokkeren van kanalen of programma's kan alleen met de CI+ CAM, niet met de standaard DVB CI CAM. Het is te hopen dat Ziggo komt met een officieel standpunt over het gebruik van een CI+ CAM in een standaard DVB CI CAM slot omdat dat dan iets meer houvast biedt voor mensen met dergelijke DVB-C apparatuur met standaard DVB CI slot.

  Tja, maar zo zit nu eenmaal de techniek van de standaard DVB CI CAM en de CI+ CAM in elkaar. Dat Vos dat misschien niet duidelijk overbrengt verandert daar verder niets aan.

  Sorry, maar dat hoor ik wel vaker en dat klopt niet. Casema heeft in het verleden een uitgebreide specificatie op de website gehad waarin werd uitgelegd hoe het basis tarief was opgebouwd. Maar een paar euro is voor de doorgifte van analoge en digitale TV kanalen en de rest als vast tarief voor de aansluiting.
   
 10. Ahum...tuurlijk! Ik was even in de veronderstelling dat ze een bepaalde zender voor CI kunnen afsluiten en de specifieke tweaks alleen voor CI+ kunnen toepassen... maar het afsluiten voor CI zou al een specifieke tweak zijn...goeiemorgen... :idea:

  Toch heb ik niet het idee dat daar kwade opzet in het spel is...

  Wat is je punt hier nu eigenlijk? Ik betaal iets van 15 euro per maand om sowieso een bruikbare kabel aansluiting te hebben. Dat is toch het vaste tarief dan?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina