1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het staat vanaf morgenochtend vroeg online, maar ik zal het linkje ook even posten morgen.
   
 2. CI+ certificering KDL-W4000

  begin quote "waarbij alle overige modellen met ingebouwde DVB-C tuners niet in aanmerking komen voor een mogelijke certificatie van Ziggo in mei 2009." einde quote

  Komen deze wel later in aanmerking voor een eventuele certificering van Ziggo? Ik heb nu een KDL-W4000 Serie TV van Sony welke volgens mij toen ook uitkwam met een CI+ certificering. Of heeft deze een verouderde CI+ specificaties. Ik mag het toch wel hopen :no:
   
 3. De W4000 serie is nooit gecertificeerd geweest en zal dat helaas ook nooit worden. Deze TV heeft ook zeker geen CI+ aan boord.
   
 4. CI+ certificering KDL-W4000

  Hier heb ik zeer mijn twijfels over. Zie o.a. deze discussie in het forum:
  Sony xW4000, de eerste TV met CI+!
  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=11339

  Ik hoop dus nog steeds dat ook deze serie later in het jaar gecertificeerd gaat worden door Ziggo. Hoop doet leven maar ik vrees het ergste :sad: !!
   
 5. Dat zou knap zijn want de CI+ standaard was op dat moment nog niet vastgesteld. We zullen zien.
   
 6. Ik zat vanochtend vroeg natuurlijk al aan mijn pc'tje gekluisterd en ik heb hem al gezien.

  Saillant detail overigens vond ik dat Gradus noemde, dat hij verwacht dat de CI+ CAM ook zal gaan werken in de huidige CI CAM sloten... ;) (Ik denk dat de werkelijke technici onder ons wel weten dat dat niet mogelijk is.)

  Men mag me best naïef vinden, maar ik vind Gradus op zich best redelijk overkomen. Mijn verwachting (puur persoonlijk dus!) is dan ook, dat de boel -zoals ik het nu werkend heb- voorlopig gewoon blijft werken. Mocht ik geïnteresseerd zijn in HD kanalen, Sport1, eredivisie dingen, Film1 enz dan zou ik wellicht op den duur tegen problemen aan kunnen lopen.
   
 7. Dan behoor je kennelijk niet tot de werkelijke technici anders had je geweten dat de CI+ CAM ook in backwardscompatible mode in een CI slot te gebruiken is bij kanalen waarvoor de digitale TV provider de CI+ CAM niet instrueert om de content met encryptie door te geven. Is overigens al eerder melding van gemaakt hier op dit forum.

  Vos heeft voor mij in ieder geval niets toegevoegd dat al niet bekend was op de forums. Zijn uitspraken over CI/CI+ zijn net zo vaag als door andere Ziggo medewerkers gedaan zijn op forums en bieden voor de klanten met een AlphaCrypt Classic CAM nog steeds geen zekerheid dat het blijft werken. Kennelijk is men bij Ziggo geschrokken van de reacties op CI+ zodat Vos nu met een indicatie van een anderhalf jaar komt dat wij van Ziggo nog gebruik mogen maken van een standaard DVB CI CAM. Verder laat Vos doorschemeren dat het voornamelijk een eis is van de Video On Demand content leveranciers en daarvoor had Ziggo alle mogelijkheden om met een andere meer gesloten oplossing te komen omdat je daar toch een speciale door Ziggo ontwikkelde ontvanger voor nodig hebt.
   
 8. Wat Gradus volgens mij bedoelde was, dat je de CI+ CAM gewoon in een CI systeem kunt frotten en dat dan alles werkt; ook CI+ functionaliteit. En dát gaat volgens mij niet werken!
  Verder reken ik mezelf inderdaad absoluut niet tot de ware technici op dit vlak!

  Vos heeft misschien niets nieuws verteld, maar zo hoor en zie je het eens van de woordvoerder van Ziggo. In plaats van dat we hier allemaal op basis van wat we van support medewerkers horen een beetje gaan lopen speculeren.

  Ik vond het wel netjes dat Gradus aangeeft een dergelijke grote gebruikersgroep niet in de kou te laten staan. Dan kun je gemakkelijk zeggen:"Ze moeten wel", maar ik vind dat men in dit interview wel aangegeven heeft open te staan voor allerlei mogelijkheden. Ook geeft hij duidelijk aan dat er niets gedaan wordt tegen CI CAMs zolang er geen verzoek komt van de content providers. Tevens maakt hij duidelijk, dat de kans dat die vraag er van publieke omroepen en het huidige standaard zenderaanbod komt vrij klein is. Ik vind het allemaal wel meevallen!
   
 9. Uiteraard bedoelt hij dat niet, want iedereen die ook maar een beetje de berichtgeving omtrent CI+ gevolgd heeft weet dat er voor de geactiveerde extra beperkingen die CI+ met zich meebrengt vereist is dat de CI+ CAM in een CI+ slot gebruikt wordt omdat er ook extra hardware in het apparaat met CI+ slot nodig is. Vos zal dan niet de fout maken om iedereen op het verkeerde been te zetten door tijdens een interview aan te geven dat CI+ CAM ook volledig met alle content beperkingen in een standaard DVB CI slot te gebruiken is.

  Dit is nu precies de indruk die Vos wilde achterlaten met dit interview bij het gros van de klanten. Stel nu dat Ziggo morgen het gebruik van de standaard DVB CI CAM sabboteert, dan zal jij onmiddelijk denken dat ze niet anders konden omdat één van de content providers (Joost mag weten welke) een verzoek heeft gedaan dat de standaard DVB CI CAM niet meer gebruikt mag worden. In mijn ogen is Ziggo zich nu al aan het indekken voor de dingen die komen gaan, maar omdat ze de eerste zijn met CI+ nemen ze nog even wat gas terug door een soort toezegging dat de AlphaCrypt Classic CAM waarschijnlijk nog wel anderhalf jaar zal blijven werken.

  Hoe kan Vos uberhaupt zo'n verwachtingstermijn aangeven? Verwacht hij soms dat over anderhalf jaar er wel een "content provider" opstaat die de AlphaCrypt Classic CAM niet meer wil. Diezelfde "content providers" willen volgens hem nu toch al niet hebben dat wij de standaard DVB CI CAM gebruiken, want dat was immers de reden waarom ze voor de CI+ CAM hebben gekozen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina