1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In de aanbevolen ontvangers zit een software CAM die is uitgevoerd als een software library. Vraag de status informatie van je ontvanger maar eens op en zoek op één van die status schermen naar de naam SoftCell. Dit is de naam van de Irdeto software CAM library. Bij die naam staat ook het versie nummer van die library. Net als een library onder Unix/Linux of een DLL onder Windows is ook de SoftCell library te vervangen zonder de rest van de firmware te updaten. Dit is één van de zaken die Ziggo in samenwerking met Irdeto wel test om er absoluut zeker van te zijn dat ze ten alle tijden de beveiliging kunnen updaten mocht Irdeto gekraakt raken. Dat is ook de reden waarom Ziggo het fabrikanten verbied om een alternatieve firmware update mogelijkheid te bieden om te voorkomen dat dit Conditional Access System (CAS) update mechanisme niet meer werkt.
   
 2. Bedankt voor je uitleg. Wat doet een CAM dan nog meer behalve de kaart lezen en decoderen, zoals een externe decoder dat doet?
   
 3. Updaten.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De grote vraag is natuurlijk of de door Ziggo goedgekeurde/gecertificeerde TV's met CI+ de bestaande, goed werkende, CAM's gaan blokkeren.
   
 5. Alleen als Ziggo een update uitvoert aan het Irdeto protocol waardoor de bestaande CAM's niet meer werken. En in dat geval moeten ze dus ook de Irdeto SoftCell libraries updaten in de aanbevolen ontvangers.
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ja dat was mij ook al duidelijk, maar het zou mij niets verbazen als de speciaal voor Ziggo gecertificeerde CI+ TV's standaard een extra controle hebben op het aanwezig zijn van een CI+ module.
  Dit om te voorkomen dat de consumenten standaard, dus niet CI+, CAM's blijven gebruiken in de Ziggo gecertificeerde TV's. :)
   
 7. Hiervoor is geen update van het Irdeto protocol nodig.
  Bij CI+ wordt het mogelijk om bepaalde restricites, zoals het wel of niet doorgeven / opnemen mogelijk maken van bepaalde uitzendingen. Of eventueel alleen opnemen in lagere resoluties toestaan.
  Op zich zou, als de restricties niet ingeschakeld worden een Alphacrypt CAM gewoon alles doorlaten, zodra de restricties wel ingeschakeld worden zou het beeld bij de Alphacrypt weg vallen.
  Doordat de gecertificeerde decoders, inclusief die ingebouwde bij de enkele gecertificeerd tv's iets anders in elkaar steken zullen deze hier geen hinder van onder vinden, die blijven gewoon beeld geven.
   
 8. Ik denk dat het handig is dat je je eerst verdiept in de Common Interface Plus (CI+) specificaties voordat je met dergelijke uitspraken komt. Zie de volgende link waar deze specificaties gewoon te downloaden zijn:
  http://www.ci-plus.com/index.php?page=registration

  De extra beperkingen die mogelijk zijn bij CI+ voor de digitale TV provider hebben alleen betrekking op CI+ hardware. Vanuit het CI+ gebeuren bezien is de AlphaCrypt Classic CAM en het standaard DVB Common Interface slot hetzelfde als een normale kabel ontvanger met software CAM.
   
 9. Dat zou in principe kunnen. Ook het CI+ slot in apparatuur is backwards compatible, dus standaard DVB CAM's moeten er in kunnen werken. Dat is maar goed ook, want anders zouden fabrikanten zowel een Common Interface slot als een Common Interface Plus slot moeten plaatsen als zij tenminste willen dat apparatuur ook blijft werken met digitale TV providers die wel een standaard DVB CI-CAM leveren, zoals bijvoorbeeld Digitenne van KPN.

  Het is daarom te hopen dat de afwijkingen van de standaard DVB specificaties die deze fabrikanten nu van Ziggo moeten implementeren geen nadelige gevolgen heeft voor bijvoorbeeld het gebruik van de TV met een Digitenne DVB-T signaal of eventuele andere toekomstige kabelbedrijven als de concurrentie op de kabel een beetje op gang komt.
   
 10. Ik zou de vraag verder willen aanscherpen: waarom zou Ziggo zo'n bedrijfsbelang hebben bij CI+ (niet alleen de introductie ervan, maar ook de (verdere)
  ontwikkeling van CI+!) als er geen zakelijke belangen mee gemoeid zijn waaraan CI-standaard niet voldoet?
  Toenemende controle-op-afstand zien we ook bij de andere smartcard-providers. Ik denk dat de belangen van de klant niet altijd bovenaan staan.
  :rolleyes:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina