1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Maar ligt het punt niet wat ingewikkelder? Tot nu toe was en is er immers alleen maar Alphacrypt. En Ziggo had niets te bieden, maar profiteerde er wel van.
  Nu Ziggo na de fusie de zaken wat op orde begint te krijgen, gaat ze gebruik maken van de marktpositie die ze heeft verkregen. Niks concurrentie, zo lijkt het.
  CI+ is eigenlijk niet nodig met Alphacrypt op de markt, maar Ziggo wil in de toekomst (nog) meer macht in de huiskamer en zelf de regie voeren over de hardware, zo vrees ik.
   
 2. Volgens mij heeft Ziggo niet echt van Alphacrypt geprofiteerd. Volgens mij hebben ze dat gewoon in het midden gelaten...

  Om er een goed oordeel over te kunnen vellen moet je denk ik ook behoorlijk "in" de technische mogelijkheden van CI+ zitten...
   
 3. Door het zo lang in het midden te laten hebben ze er dus wel degelijk van geprofiteerd. Klanten hebben Alphacrypt aangeschaft om Ziggo te kunnen kijken.
   
 4. Ik ben toch heel erg nieuwsgierig of door iemand uit dit forum over het onderwerp al eens gecommuniceerd is met genoemde autoriteit.
   
 5. Wie weet meer van de internationale afspraken rondom CI+ ?

  Het kan toch niet zijn dat (het "kleine" Nederlandse) Ziggo de internationale TV fabrikanten heeft voorgeschreven om CI+ tuners in te bouwen?
  Dus er moet een andere reden zijn dat de TV fabrikanten nu allemaal (LG, Samsung, Sony, Philips, etc.) met CI+ tuners uitkomen.

  Wat is deze reden?

  En als we ervan uitgaan dat het niet de invloed van Ziggo is geweest, komt de beslissing van Ziggo om als eerste in Europa CI+ te ondersteunen en daarvoor CAM's uit te brengen, heel anders over.

  Dan is het voor consumenten die vanaf deze maand zo'n nieuwe TV aanschaffen wel prettig dat ze geen externe decoder hoeven aan te schaffen....
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het is simpel natuurlijk.
  TV's zonder CI+ worden niet door Ziggo gecertificeerd voor hun netwerk.
  Dus willen de TV fabrikanten meedoen met het Ziggo spelletje dan zijn ze wel gedwongen om CI+ in hun apparatuur te bouwen.
   
 7. Maar Ziggo loopt voorop en wordt internationaal genoemd als de kartrekker van CI+.
   
 8. Volgens mij loopt Ziggo internationaal voorop in het ondersteunen van CI+.

  Maar dat wil toch niet zeggen dat Ziggo invloed heeft gehad op het uitbrengen van TV's met CI+?
   
 9. Hoe kan dat nou? In ALLE "gecertificeerde" ontvangers van Ziggo zit namelijk ook een CAM ingebouwd! Dan zou dus iedereen zijn ontvanger niet meet werken na verloop van tijd???
   
 10. Er zit geen CAM ingebouwd, maar een kaartlezer. Daar gaat het in de discussie niet om. Het gaat om apperatuur met een CI waar eerst een CAM in moet, zoals bepaalde tv's dat al hebben. Daar gaat momenteel een Alphacrypt-CAM in.
  Met CI+ werkt die Alphacrypt niet meer, maar moet er een CAM van Ziggo in.
  En het lijkt erop dat met dit nieuwe systeem Ziggo veel meer kan gaan bepalen wat de kijker thuis kan "uitvreten" met de Ziggo-zenderlijst.
  Zoals opnames maken. (Of dan juist niet meer.:rolleyes:)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina