1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Idd, ik hoop ook dat het vandaag of morgen opstaat, ik wil graag mijn tv kopen :P
  Namelijk de le40b650t2p.
   
 2. Ik denk dat Ziggo weinig verdient aan de verkoop van een CAM om de eenvoudige redenen dat dealers de Cam kaarten waarschijnlijk gewoon via de distributeur bestellen. (ik ga hier van uit omdat losse Settopboxen ook gewoon via de distributeur gaan). Ziggo moet dan alleen de smartcard leveren.
   
 3. Of gaan ze de telenet richting op (kabelboer vlaanderen), waarbij je geen andere toestellen kan aanschaffen dan de modellen die zij verkopen.
   
 4. Volgens mij had Anomiem al een keer aangegeven dat er 2 leveranciers waren van Cam. Ik vermoed dat die gewoon via een distributeur gaan, net zoals STVB's, maar zeken weten doe ik dat niet.

  Ik ben een beetje bekend met de retailbranche o.b.v. de verwachte verkooppijs van 80 euro kan je wel gaan rekenen.

  80 verkoop
  -13 BTW (19,5%)
  -20 marge dealer (25%) schatting
  47 inkoopkosten dealer

  Stel dat de inkoopprijs van de CAM en de Smartcard 35 euro zijn (schatting), dan resteert een marge van 12 euro voor de distribiteur (dat kan ook Ziggo zijn). Voor dit bedrag moet je ook alles nog vermarkten en verzenden.

  Echt veel over houdt je dan niet.
   
 5. Dat is toch al lang zo? De enige decoders die je kunt gebruiken zijn de door Ziggo goedgekeurde decoders.
   
 6. Ziggo hoeft ook helemaal geen geld te verdienen aan de CI+ modules.
  Ze gaan geld verdienen aan diensten die mogelijk gemaakt worden door die CI+ modules. Extra diensten boven het basispakket brengen 50-100 Euro per klant per jaar op, veel meer dan de kosten van die CI+ module.

  Ik vraag me wel af of er afspraken zijn gemaakt met de leveranciers van die modules dat ze de modules ook verplicht stellen voor het basispakket (waar ze niet echt noodzakelijk voor zijn) en voor het uitschakelen van de concurrentie (AlphaCrypt). Op die manier worden hun inkomsten wel groter.
   
 7. Nu op de Ziggo site:
  http://www.ziggo.nl/producten/televisie/ci-plus

  Inclusief een lijstje met Sony en LG televisies!
   
 8. Die van mij staat er nog niet tussen, namelijk de KDL40W5720, ik ga ervan uit dat deze ook straks in de lijst komt.
  Hopelijk zijn de modules ook snel te bestellen dan kan ik eindelijk gebruik maken van de module en weg met de losse decoder en nog maar één afstandsbediening!
   
 9. Inderdaad, maar bij Telenet kan je enkel maar decoders bij Telenet zelf kopen. Als ik correct ingelicht ben, hebben de decoders daar een extra code die moet overeenkomen met de code op de kaart. Indien je decoder die code niet heeft (code is door telenet op de decoder geplaatst alvorens je het toestel ontvangt), krijg je simpelweg geen signaal.
   
 10. Ik heb een plasma van panasonic jaar 2009, de leverancier/fabrikant "kan" geen antwoord geven of de tv gecertificeerd is/wordt.
  RAAR........
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina