1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat klinkt mooi maar het lijkt me toch dat de televisie een grote rol speelt hierin.
  Ik neem aan dat de firmware van de TV dan toch het schrijven naar een USB memory stick moet ondersteunen.
  Ik ben benieuwd hoeveel merken dat kunnen/gaan kunnen doen.

  Het concept van gecodeerd opslaan ken ik nog wel van de satelliet ontvangers.
  Sommige hadden ook de mogelijkheid om DVB op te slaan op een USB disk maar om het dan te kunnen kijken moest het weer via de CI module worden gedecodeerd.
  Ik heb daar niets op tegen als ze er maar weer niet allerlei vreemde tijds limieten aan gaan koppelen zodat je er binnen 8 uur of 12 uur naar moet kijken anders kun je het niet meer decoderen.
  Ik heb net even de specs van CI+ nagelezen en dat is dus een van de functies binnen CI+

  rl_copy_control_info: This field describes the retention limit after the recording and/or time-shift of an event is
  completed.

  Allowed Values for rl_copy_control_info
  Contents Value in Binary Comment
  0x00 000000 Default retention limit of 90 minutes applies
  0x01 000001 Retention limit of 6 hours applies
  0x02 000010 Retention limit of 12 hours applies
  0x03..0x3F 000011-111111 Retention limit of 1-61 multiples of 24 Hrs applies as signalled by bits 701H

  We zullen wel zien wat ze gaan doen hiermee.
   
 2. In dat geval is het zaak dit de melden bij de Nederlandse Mededingings Autoriteit.
   
 3. Ik bedoelde een memory card zoals je die ook gebruikt in bijvoorbeeld een digitale fotocamera. Deze module wordt dan in de CAM module gestoken.

  Een voorbeeld kun je vinden op

  http://www.neotion.com/products/pocket_recorder.htm

  met dit product beschik je een soort Digitale VCR. Let wel ik gaf aan dat dit nieuwe features zijn waar we aan denken, die mogelijk worden in combinatie met CI+, als voorbeeld van innovatie.
   
 4. Lijken me idd vrij concrete vragen, jammer dat Anoniem alleen heel selectief antwoorden geeft, zoals hierboven. Wees toch gewoon duidelijk. Geef een inhoudelijk antwoord of desnoods iets als: "Nee, hier geef ik geen antwoord op, want bedrijfsgeheim". Dan weten we hier waar we aan toe zijn, daar is blijkbaar veel behoefte aan. Niets zo ergelijk als het gevoel genegeerd te worden.

  En Archie, blijf kritisch...:grin:
   
 5. Hoi Pimz3001, Ik denk dat Anoniem alleen op die vragen een antwoord geeft waar hij ook iets van weet.
  De rest is niet interessant denk ik dan maar. Ook al zijn de vragen natuurlijk wel interessant voor ons.
  Maar laten we nu stoppen om op Anoniem te vitten.
  Hij geeft tenminste nog informatie van binnen uit die niet via de portal is te vinden en daar mogen we hem dankbaar voor zijn want ik denk niet dat hij het hoeft te doen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 aug 2009
 6. Deels mee eens, je kunt je afvragen wat beter is, halve informatie die een hoop vragen oproept (en vervolgens een hoop gehakketak wat je hier toch steeds ziet gebeuren), geen informatie (wanneer we klaar zijn vind je alles wat je wilt weten op de portal), of complete info (vertel wat je weet, of meldt duidelijk dat je ergens niet op in wilt/mag gaan).

  Ja als ook dat al weer als vitten bestempeld wordt, kunnen we beter onze mond houden. Iets wat ik meestal ook doe, op een enkele oprisping na...:rolleyes:
  Nogmaals, niets zo vervelend het gevoel te hebben genegeerd te worden. (Heb laatst iets gepost over de aankondiging op de website die volgens mij mensen op het verkeerde been kan zetten mbt aanschaf TV. Precies 0 reactie op gekregen. Sja... dan ben ik wel weer klaar. Op die oprisping na dan he...:wink:)
   
 7. Toen ik mij gisteren, voordoend als absolute leek op zoek naar een nieuwe tv van max. 1500 euro, in een vestiging van EP in Groningen bevond, heb ik aangegeven dat ik "gehoord" had dat Ziggo binnenkort met een mogelijkheid zou komen om digitale televisie te ontvangen zonder apart kastje.

  De verkopers wisten mij te vertellen dat deze mogelijkheid allang bestond (Alphacrypt) en dat Ziggo met iets vergelijkbaars zou komen. Hierbij werd echter direct verteld dat dit waarschijnlijk pas in de loop van volgend jaar zou worden. Toen ik de verkopers confronteerde met de "geruchten" dat Alphacrypt binnen afzienbare tijd niet meer zou werken in de nieuwere types lcd-tv's, werd dit afgedaan als bangmakerij van Ziggo, met het doel om de verkoop van de eigen module te stimuleren.

  Kortom, mij werd aangeraden om een toestel met CI+functionaliteit aan te schaffen mét Alphacrypt-module. Overigens betrof het ook nog eens een Ziggo-dealer....
   
 8. Wat verdient Ziggo eigenlijk aan de CI+ CAM-modules als je die bij een Ziggo-dealer zou halen?

  En wat ik me ook de hele tijd afvraag: Wat zegt Caiway er zelf over dat ze hun zenders van het basispakket FTC aanbieden?
   
 9. Ach ja het gros van die gasten wil alleen maar verkopen en hebben van de techniek geen verstand. Je moet of een professionele verkoper hebben of een goeie hobbyist als verkoper die er zin in heeft om het een en ander in zijn eigen tijd uit te zoeken. En anders zelf het internet afstropen om alles te weten te komen.
  Ik zou denk ik die Alphacrypt maar laten zitten. Het is nu niet lang meer wachten voordat ze die CI+ module gaan uitleveren. En als je een Philips hebt, de kwaliteit van het analoge net is verbazingwekkend goed. voor een Sony of Samsung en dergelijke weet ik echter niet. En wat betreft de CI+ problemen met Philips series zal dat wel snel opgelost worden denk ik.

  Het probleem van de restricties die Ziggo kan opleggen met die CI+ is denk ik het enige probleem wat over blijft waar we geen zicht op hebben. Ik hoop dat ze niet al te gekken dingen gaan doen:no:
  Anders denk ik dat het rap afgelopen zal zijn met CI+, voor dat de krakers er weer mee gaan spelen. Zeker als er ook al spraken is dat ze in de satelliet wereld ook al CI+ willen adopteren. hoe breder de markt hoe meer kans dat er mee gesleuteld gaat worden. Zeker als er allerlei 18+ kanalen gebruik van gaan maken.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 aug 2009
 10. Still waiting:!:


  Allemaal te vaag...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina