1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze vraag is diverse malen door ArChie aan de orde gesteld, maar men weigert hierop inzage te geven. Hetzelfde gold voor de Alphacrypt in CI+, waardoor mensen een Alphacrypt hebben aangeschaft, in de veronderstelling dat die combinatie nog minstens 1,5 jaar zou werken. Maar inmiddels is duidelijk dat dit niet het geval is.
   
 2. Hoi mensen,

  Voorop...een leek hier. Graag opbouwende kritiek.

  Ik wil vandaag gaan kijken voor een nieuwe tv met CI+, maar ik wil graag onafhankelijk advies. Dus zal ik hier wel goed zitten.

  1.) Ik wil regelmatig opnemen met een harddisk recorder (PVR). Kan dat dan? Of ben ik dan genoodzaakt een PVR+STB (bijv. humax 5050) te nemen en dan dus toch een extra afstandsbediening?

  2.) Zoniet kan ik dan twee smartcard's gebruiken om toch normaal gebruik te kunnen maken van de afstandsbediening van de tv?

  Alvast bedankt voor jullie antwoord(en).
   
 3. Anoniem, kan je niet gewoon de lijst met toestellen posten. Het zou heel veel onduidelijkheid wegnemen. Of ze dan door de certificatie geraken of niet is dan iets dat maar moet blijken, maar ondertussen hebben de mensen met een CI+ toestel al wel de geruststelling dat hun toestel deel uitmaakt van de testset en misschien gecertifieerd zal worden.
   
 4. deze functie wordt dan ondergebracht in de CI+ CAM waarbij voor de opslag gebruik gemaakt wordt van een memory stick in de CICAM.
   
 5. Is ook helemaal geen innovatie en heeft ook weinig te maken met CI+. Dergelijke timeshift en opname functionaliteit zit namelijk al jaren in TV toestellen van Loewe, Sharp, Metz en TechniSat met een DVB-C tuner en standaard DVB CI slot. Ziggo probeert alleen het gebruik daarvan onmogelijk te maken door de geldigheid van sleutels zo kort mogelijk te zetten.
   
 6. Ja, dat die sleutels zo kort geldig zijn is behoorlijk irritant. Ik moet iedere keer enige tijd wachten tot ik beeld heb op mijn Philips, omdat mijn TV een tijdje in standby heeft gestaan.
   
 7. CI+ is gekozen voor de noodzakelijke content security. Hier is alleen gebruik van te maken alle zowel de CAM als de TV CI+ ondersteunt. Als één v/d twee geen CI+ ondersteunt, dan werkt CI+ niet en dan kan de noodzakelijke security / content protectie niet worden gerealiseerd. Wij instrueren de TV om alleen gebruik te maken van CI+ CAM's. Dit mechanisme is integraal onderdeel van de CI+ standaard.
   
 8. Ik zal de komende week een lijst uitbrengen met de series die gecertificeerd zijn en de lijst die nog onderwerp is van certificatie. De lijst zal ook op de portal worden geplaatst.
   
 9. zoals als tig x is gezegd het W type heeft geen ci+ slot.
   
 10. Dat zou inderdaad heel fijn zijn, misschien dat daar dan ook wat meer info over het lot van Philips in staat :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina