1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat zou kunnen. Maar in de handleiding van mijn Philips wordt alleen over internet en USB gesproken. Tevens heb ik van de klantenservice van Philips begrepen dat Ziggo de firmware niet kan aanpassen. Dit had ik gevraagd naar aanleiding van de Sony perikelen.
   
 2. Samsung

  Ik lees veel over de Philips toestellen, maar weet ook iemand of de LED's van Samsung (de p-types) goedgekeurd zullen gaan worden?
   
 3. Voor de consument zijn er wel degelijk voordelen. De TV kan namelijk, voor digitale kabeltelevisie ontvangst, weer bediend worden met één bijgeleverde afstandbediening. Dat was tot nu toe alleen mogelijk via niet ondersteunde oplossingen.
   
 4. Is waar en de Ziggo CAM is ook goedkoper. Maar ik dacht dat de vraag meer ging om het plusje achter CI en daar zitten voor de consument geen voordelen aan.
   
 5. Uiteraard zitten er voordelen aan, namelijk het aanbod aan (iD-)TV's. Ook de TV-fabrikanten weten dat ze met de technology rekening moeten houden met de eisen van de content industrie. Met de komst CI+ wordt het aanbod aan TV met DVB-C aanmerkelijk groter. De verwachting is dat volgend jaar 80% van het totale aanbod geschikt is voor Ziggo en daarmee tevens CI+ wordt ondersteund. CI+ zal ook voor nieuwe innovatie zorgen zoals bijvoorbeeld de mogelijk voor timeshift recording.
   
 6. Ja de LED TV zijn ook onderwerp van certificatie. In principe zijn 48 modellen van Samsung goegekeurd. De resterende zullen in de komende maand getest worden.
   
 7. Wij passen ook niets aan, alleen de fabrikant brengt nieuwe software uit, wij zetten het alleen op het netwerk, net zoals ook op internet gezet kan worden. Als het toestel in auto-update staat zal het zelf op zoek gaan naar nieuwe software via internet (wired/wireless) en/of via het kabelnetwerk. Meestal wordt gevraagd voor een bevestiging voordat de upgrade wordt uitgevoerd. Soms kun je de oude software ook gewoon weer activeren. Bij alle toestellen kan ook via een usb-memory stick het toestel van nieuwe (of andere) software worden voorzien.
   
 8. Misschien zou je kunnen toelichten wat je bedoelt, want ik gebruik al sinds 2006 DVB-C timeshiftrecording met mijn FloppyDTV. En de Humax 5050 kan dit toch ook? Bedoel je soms geïntegreerd in een TV?
   
 9. Ik heb een Samsung 40LE650T2W toestel, deze heeft een DVB-C tuner met CI slot. Toen ik hem kocht in mei wist ik nog niet dat er versies met CI en CI+ (dat is de T2P) bestaan. Vlak erna verschenen de T2P toestellen in de winkel (bij MM).
  Ondanks de vele discussies hier is het me nog steeds niet helemaal duidelijk of in deze TV nu alleen de Alphacrypt CI CAM toegepast kan worden of ook de Ziggo CI+ CAM.
  Volgens mij is het zo dat je in TV's met CI slot alleen de Alphacrypt CAM kunt gebruiken (zonder ondersteuning en zekerheid over toekomstige werking) en in toestellen met CI+ slot (dus bij Samsung met T2P of PXX (en geen WXX) alleen de Ziggo CI+ CAM. De Alphacrypt gaat op zwart in toestellen met CI+ slot.

  Maar de CI+ standaard zegt ook dat CI+ CAMs in CI slots moeten werken.
  Dus is mijn vraag: gaat de Ziggo CI+ CAM werken in toestellen met CI slot? Het lijkt me dat Ziggo dit niet officieel zal ondersteunen en certificeren, net als de Alphacrypt oplossing.
  De Ziggo CAM is in elk geval een stuk voordeliger dan de Alphacrypt oplossing.

  Kan Anoniem hier duidelijkheid over geven?
   
 10. Anoniem kan jij iets meer vertellen over de B650 van samsung die heb je met een W en een P in het serie nummer gaat dit iets uit maken of zijn ze beiden gecertificeerd?

  alvast bedankt
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina