1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En wat als Ziggo een nieuwe firmware versie naar alle gecertificeerde tv's stuurt welke ervoor zorgt dat de tv alleen nog maar CI+ CAM's accepteert en de CI (Alphacrypt) CAM's weigert? Ze hebben immers al een firmware update naar de Sony tv's gestuurd welke functionaliteit van deze tv's wijzigde.
  Een vereiste van Ziggo om het label "Ziggo gecertificeerd" te krijgen zou kunnen zijn dat de tv alleen nog maar CI+ CAM's accepteert, en de CI (Alphacrypt) CAM's niet meer.
   
 2. Nee, het klopt wat Ziggo beweert, namelijk dat die Alphacrypts niet meer werken in CI+ TV's. Het gaat mij echter om de argumentatie van dit beleid. Het bestaat niet dat contentleveranciers dat eisen, terwijl CI TV's en PC's gewoon blijven werken. Dat is nogal tegenstrijdig, niet?
   
 3. Bij de Digitale HDD recorders is opnemen ook niet mogelijk voor sommige programma's. Hetzelfde word nu mogelijk met de CI+. Dus als de mogelijkheid er is, waarom niet gebruiken? Lijkt me logisch dat een contentprovider dat dan eist indien het mogelijk is.
   
 4. Er is op dit moment niet eens apparatuur met een CI+ slot waarmee je kunt opnemen. Dus nee, dat vind ik niet logisch.
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Altijd datzelfde zogenaamde excuus.
  Hoe zit het dan met de PVR's van Ziggo zelf (Siemens en Humax) waarbij de opgenomen 'content' momenteel ook zonder restricties gecopieerd worden?
  Logischerwijs zouden deze mogenlijkheden dan straks ook onmogenlijk gemaakt moeten worden.
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dat is niet nodig, Ziggo hoeft alleen maar het juiste CI+ signaal mee te sturen.
  De mogenlijkheid tot het blokkeren van niet CI+ CAM's is namelijk een onderdeel van de CI+ standaard.
   
 7. Die apparatuur is er nog niet.
  En zoiets heet voorbereid zijn op de toekomst.
   
 8. Het is natuurlijk ook heel ingewikkeld om dit pas aan te zetten wanneer het werkelijk nodig is. Maar goed dat ze dat nu alvast doen, want straks weigeren de contentproviders hun content door te geven.
   
 9. Misschien zorgt deze optie er wel voor dat bepaalde niet naar de scart uitgang van de tv word gestuurd waardoor een eventuele aangesloten recorder dit signaal niet kan opnemen van de scart uitgang....

  Ze zullen er vast wel een goede rede voor hebben om dat nu al aan te zetten. En ze zullen hun klanten vast ook niet uitgebreid gaan uitleggen waarom.
   
 10. Scart is een analoge verbinding, men zal er wel geen problemen mee hebben dat er dan via die weg een opname gemaakt wordt.

  Groet,
  JW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina