1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Is de Ziggo CAM ook los verkrijgbaar, dus zónder smartcard?
   
 2. Zal ik navragen tenzij iemand anders het antwoord al weet.
   
 3. Waarom zou je voor een smartcard moeten betalen/kopen als je al één hebt liggen, of is je oude smartcard ook niet goed meer?
   
 4. Vandaar mijn opmerking dat ik dat zal navragen!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 aug 2009
 5. Ci+ module

  over twee weken krijg ik mijn Sony E5500 40 inch lcd
  tv, was van plan om de ci+ module te gaan gebruiken.
  vraag met nu af mede gezien de ev. te verwachten
  opstart / kinderziektes of het niet verstandiger is om de
  Humax irhd 5000c te kopen?
  gebruikt nu de Humax Ir Fox met scart aansturing maar
  begreep dat de hdmi aansturing met de 5000c een mooier
  beeld zou geven?
  :cool:
   
 6. Gradus Vos op hardware.info:

  "Zoals het er nu naar uitziet, en ik houd nog een kleine slag om de arm, liggen de eerste CI+ modules in de laatste week van augustus in de winkels. De adviesprijs is 79,50 inclusief de smartcard. (...) Binnen twee weken komen wij ook met de eerste lijst van CI+ gecertificeerde en door ons ondersteunde toestellen. (...)


  Zoals je weet gaan wij gebruikers van Alphacrypt modules het kijken niet actief onmogelijk maken. Er is echter één uitzondering: op toestellen die geschikt zijn voor CI+ gaat een Alphacrypt CAM binnenkort niet meer werken. Er zijn mensen die nu al een toestel kopen, of dat onlangs gedaan hebben, waarvan zij denken dat die door ons gecertificeerd gaat worden. En omdat de CI+ module nog niet beschikbaar is hebben zij een Alphacrypt aangeschaft (...). Deze mensen hebben helaas pech, want over uiterlijk twee weken doet deze het niet meer in ons netwerk. Op alle door ons gecertificeerde toestellen zal dus alleen een CI+ module gebruikt kunnen worden. Natuurlijk doen wij dat niet omdat wij geld willen verdienen aan de verkoop van CI+ modules, die in eerste instantie alleen door de retail verkocht worden. Wij doen dat omdat de contentproviders van ons eisen dat wij hun programma’s, films, series, etc. beschermen. Doen wij dat niet, dan krijgen wij eenvoudig weg die content niet meer."
   
 7. :schater::schater::schater::schater::schater:
   
 8. Dat zou heel fijn zijn :thumb up:
   
 9. Dit heb ik dus zojuist gevonden op TotaalTV.

  Ziggo CI+ module komt er nu toch echt aan

  Ziggo gaat nog deze maand starten met de verkoop van CI+ modules. In vrijwel alle gevallen blijft ook de nu veel gebruikte Alphacrypt CI module nog bruikbaar. Ziggo is overigens niet van plan de Alphacrypt module op zwart te gaan zetten nu de CI+ module beschikbaar komt.
  De nieuwe CI+ module voor de Irdeto codering die Ziggo gebruikt gaat inclusief een nieuwe smartcard €79,50 kosten. Zoals het er nu naar uitziet ligt de eerste CI+ module voor het einde van augustus in de winkels. Daarmee is de prijs van de nieuwe CI+ module fors goedkoper dan de Alphacrypt module, mede omdat hier standaard geen nieuwe smartcard wordt meegeleverd. “Binnen twee weken komen wij ook met de eerste lijst van CI+ gecertificeerde en door ons ondersteunde toestellen” laat Ziggo woordvoerder Gradus Vos weten. Deze benadrukt nogmaals dat Ziggo geen actief beleid gaat voeren om de Alphacrypt module op zwart te zetten nu de nieuwe CI+ module beschikbaar komt. Ziggo stelt wel duidelijk dat de Alphacrypt module een niet gecertificeerde oplossing is en dat men hierdoor toekomstige werking niet aan de abonnee kan garanderen. Een uitzondering maakt Ziggo echter wel voor toestellen die door Ziggo CI+ gecertificeerd zijn. Hierin werkt de Alphacrypt module niet meer en kan men alleen gebruik maken van de nieuwe CI+ module.
  De Ziggo abonnee die inmiddels een televisietoestel hebben aangeschaft die op de Ziggo gecertificeerde lijst komen te staan kunnen hierdoor in problemen komen. De Alphacrypt module gaat binnen twee weken in dit toestel niet meer werken en men dient dus een CI+ module aan te schaffen voor verdere, ongestoorde, werking van de ingebouwde digitale kabeltuner. “Op alle door ons gecertificeerde toestellen zal dus alleen een CI+ module gebruikt kunnen worden. Natuurlijk doen wij dat niet omdat wij geld willen verdienen aan de verkoop van CI+ modules. Wij doen dat omdat de contentproviders van ons eisen dat wij hun programma’s, films, series, etc. beschermen. Doen wij dat niet dan krijgen wij eenvoudig weg die content niet meer” is de uitleg van Gradus Vos.

  Bron: TotaalTV

  Link: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2277
   
 10. Deze reactie heb ik op TotaalTV geplaatst:

  Volslagen onzin! De Alphacrypts werken nog wel in CI-sloten en dus in PC's. Het "vinkje zetten" waardoor de Alphacrypts niet meer werken in CI+ sloten is dus puur om de verkoop van de Ziggo CAM te stimuleren. Echt bizar dat geen enkele nieuwsbron hierover kritische vragen stelt aan Ziggo. En waarom heeft CAIW en Canal+ hier geen last van? Wie zijn die contentproviders dan wel?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina