1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Daar ben ik niet zo zeker van. Als Ziggo er voor gaat zorgen dat TV's met een CI+ slot geen AlphaCrypt Classic CAM gaan accepteren, dan bestaat de kans dat Ziggo er voor gaat zorgen dat het omgekeerde ook niet gaat werken, dus een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM in een TV met een standaard DVB CI slot.
   
 2. Bij Panasonic zeggen ze dat het dat het gaat werken.
  De fabrikanten zullen met aanpassingen in de software en Ziggo met aanpassingen in de CI+ module softwarematig dat ze op alle tv's gaan werken. Alles moet eerst op een lijn komen.
   

 3. Ik ben een tevreden ziggo klant, en heb geen enkele aanleiding om er enige anti-ziggo gevoelens op na te houden. Ik ben wel kritisch ten aanzien van de CI+ ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen zouden mij namelijk in mijn mogelijkheden kunnen gaan beperken, terwijk ik juist erg tevreden ben met mijn huidige kijksituatie.

  Ik houd er geen theorieen op na, en ik denk ook geen verstand van zaken te hebben. Ik wil wel graag weten wat de redenen zijn waardoor mijn mogelijkheden in de toekomst zouden kunnen worden beperkt. Dit lijkt mij een legitieme discussie.

  Het hoofdargument van anoniem ter verdediging van de vaste basislijst is het bieden van service aan klanten (zoals geen scan hoeven doen bij netwerk wijzigingen). Deze argumentatie vind ik niet sterk. Vandaar dat ik doorvraag naar eventuele andere motieven, die ook door anderen op dit forum zijn aangekaart.

  Iedere associatie die jij hierbij maakt is voor jouw rekening. Nogmaals, ik ben niet anti-ziggo, heb niets met complot theorieen, wil niemand in een hoek zetten en doe niet aan hyves :wink:. Ik ben slechts een klant die op zoek is naar informatie.
   
 4. Na contact met Ziggo hebben we het laatste nieuws maar even op een rijtje gezet: http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/ci-plus-cam-ziggo-20090807/
  Prijs van de Ziggo CI+ CAM dus duidelijk lager dan verwacht met 79,50 Euro (inclusief de smartcard) en voorzichtigheid geboden bij aankoop CI+ HDTV zolang lijst van gecertificeerde toestellen niet bekend is.
   
 5. De laatste zin "Ziggo liet weten deze stap te hebben ondernomen omdat de contentproviders eisen dat hun programma’s, films, series, etc. beschermd worden." vind ik een vreemde. Het uitschakelen van de Alphacrypt in CI+ toestellen kan toch niet om die reden plaatsvinden, aangezien de Alphacrypts in CI-toestellen en PC's wel werkt?
   
 6. Sony heeft er voor gekozen de basislijst te kunnen aanpassen. Met deze functie kun je de hele lijst naar je hand zetten. Favorietenlijsten heb je dan helemaal niet nodig. Je moet Sony dan ook niet verwijten dat Ziggo deze functionaliteit gaat blokkeren.
   
 7. Dat laatste is inderdaad correct al moet je daarbij wel bedenken dat Ziggo de Alphacrypt nooit ondersteund heeft.
   
 8. Bedankt voor de update. Hier hebben wij iets aan. :applause:

  Vraag voor de Admin: Is het misschien mogelijk om alle correcte relevante informatie aan het begin van een (nieuw) topic te plaatsen zodat nieuwe mensen makkelijke de correcte informatie kunnen vinden zonder dat ze 150 pagina's moeten doorlezen?
   

 9. Ik wacht geduldig af.. :roll:
   
 10. Ik heb dit nergens gelezen dus ik weet niet hoe je an die info komt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina