1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Blijkt toch dat, net zo als bij de energiemaatschappijen, ook hier de markt zo spoedig als mogelijk geliberaliseerd moet worden.

  Dan kan de consument een keuze maken die het beste bij haar/hem past.
   
 2. In een mailing die begin dit jaar aan alle klanten over alle veranderingen bij Ziggo is verstuurd werd de suggestie gewekt dat het om 5 smartcards zou gaan, of zoals Ziggo het verwoorde: dezelfde pakketten op 5 TV's. DutchMedia heeft hierover aan Vos vragen gesteld en er zelfs nog op gewezen dat dit mogelijk het uitlenen van smartcards in de hand zou werken, maar dat was volgens Vos een ingecalculeerd risico en voor Ziggo geen reden om af te zien van 5 smartcards. Dat ze jou bij de uiteindelijke implementatie vervolgens een brief sturen dat het om 3 smartcards gaat geeft maar weer aan hoe Ziggo dit probeert te verdoezelen. Ik heb van Ziggo na de implementatie van de 3 smartcards nog nooit een brief ontvangen waarin men excuses maakt voor de eerdere misleiding in de eerdere mailing waar nog gesproken werd over 5 TV's. Ziggo heeft in de tussentijd ook nog een briefje gestuurd over het beperken van de analoge kanalen, dus had het daar ook even in vermeld kunnen worden zonder extra verzendkosten.
   
 3. .
  .
  Ziggo gaat CI+ ondersteunen

  Nog even naar de kop gekeken!
  Gaat het nu om 'mede' ondersteunen of gewoon om invoeren.
   
 4. Ze hadden dat inderdaad zomaar kunnen noemen. Hadden ze wel goed op moeten letten dat ze dat alleen sturen naar de mensen die de mailing over 5 kaarten hebben gehad. Bij mij had het anders alleen maar meer onduidelijkheid gegeven :)
   
 5. Goeie vraag ;) Als je de informatie van die Gradus Vos daarna erbij betrekt zul je zien, dat het gaat om: Ziggo gaat CI+ gewoon invoeren.

  Dit aangezien ze CI nooit ondersteund hebben. Dus "mede" ondersteunen is sowieso geen sprake van. Dan kijk ik wel even schromelijk over het bericht van The Doman over de shuttle media center heen!

  Zelf blijf ik het gevoel hebben dat we voorlopig nog even vooruit kunnen. Vooralsnog ga ik nog eens van de (nog steeds) aangename temperaturen buiten genieten!
   
 6. Jouw gedachtegang is er hier dus op gericht CI+ te omzeilen?:no:
  Ik dacht eerst uit je reactie op te maken dat er niks bijzonders aan de hand was.
   
 7. Dat is dus de vraag van de fabrikanten van de niet-gecertificeerde aparatuur ook.
   
 8. Deze situatie lijkt een beetje op die van CanalDigitaal en Astoncrypt een paar jaar geleden.
  Uiteindelijk is het erop uitgedraaid dat CDS de Aston-module officieel niet ondersteunt, maar zeker niet tegenwerkt. CDS heeft naderhand pas ingezien dat er een behoorlijke markt was (en is) voor (vrije keus) ongecertificeerde ontvangers en is vervolgens de Mediaguard-module gaan verkopen. CDS wilde natuurlijk de bestaande abonnementen en klanten niet kwijt.
  Wellicht komt Ziggo binnenkort voor dezelfde keus te staan. Vandaar mijn eerdere opmerking over die soep die doorgaans minder heet wordt gegeten.
  Simpelweg door pragmatisch inzicht.

  Toch lijken providers van kabel en satelliet soms de neiging te hebben Big Brother te willen zijn. Bij de mogelijkheden die de digitale, snel voortschrijdende techniek hen biedt, jeuken hen de handen.Vooral als er amper concurrentie is.Je ziet dat ook in de landen om ons heen (Verenigd Koninkrijk).
   
 9. Je mag hopen dat wij daar hetzelfde onder verstaan als Ziggo.:!:
   
 10. Invoeren + (dus) ondersteunen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina