1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Een domme (lees: de gemiddelde) klant?
  Ik denk dat 3 kwart van de klanten niet eens weet hoe ze een volledige (her)installatie moeten doen.
  In plaats van die mensen 10x uit te moeten leggen wat ze moeten doen en waarom voordat ze het begrijpen is het makkelijker te zeggen dat ze in hun basislijst moeten kijken.
   
 2. Yeah right. De gemiddelde klant kijkt al jaren analoog. Enige optie om zenders toe te voegen was dan altijd om opnieuw te scannen. Maar in het geval van digitale TV zou de klant opeens te dom zijn om dit te doen?
   
 3. De situatie bij digitale televisie is ingewikkelder, veel meer kanalen.
  En één van de aardige dingen bij Ziggo vind ik dat ze op een SD ontvanger de SD-kanalen van Nederland op 1,2,3 zetten en op een HD ontvanger de HD-kanalen. Lijkt me best gebruikersvriendelijk.

  Ook is Ziggo zo vrij om kanalen van frekwentie te wisselen als dat minder interferentie geeft zonder dat gebruikers daar last van zouden moeten hebben

  Ik geloof best dat er ook commerciele redenen zijn, maar er zit ook een stukje gebruikersvriendelijkheid aan.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 aug 2009
 4. De mensen met een alpacrypt hoor je toch wel eens klagen dat ze alweer een nieuwe scan moeten doen.

  Er zijn vast wel commerciele redenen om die basislijst zo aan te houden. Family 7 zit niet voor niks op zo'n laag nummer natuurlijk.
  Ik snap best dat dat Ziggo de basislijst standaard wil houden. Dan weet je in ieder geval als je het over kanaal 101 in de basislijst hebt dat dat bij iedereen dezelfde zender is.
  Dat dit technisch gezien misschien niet de beste/mooiste manier is maakt niet zoveel uit vind ik.Het is aan de fabrikanten om met dit gegeven een goed werkende tv/decoder te maken.
   
 5. @anoniem: zou het niet veel beter zijn als Ziggo het voorbeeld van Caiway volgt?

  Zet het digitale basispakket ongecodeerd op de kabel, dit is immers inbegrepen in de standaard abonnementskosten. Er zijn veel recente televisie-modellen die dit dan zonder extra modules of kastjes kunnen ontvangen. En je dringt mensen met zo'n toestel toch ruim 100 Euro extra kosten op door deze zenders gecodeerd uit te zenden.

  Beperk deze CI+ ramp en de andere kastjes tot de mensen die meer wilen dan dat basispakket.
   
 6. Als er "nee" zou worden geantwoord, dan wordt dat in twijfel getrokken. Andere antwoorden deugen niet. Kortom, het enige antwoord wat je eigenlijk wilt horen is ja en dat krijg je dus niet.
   
 7. Dat Ziggo dat niet doet is om de stap naar extra paketten zo klein mogelijk te maken. Bij Caiway moet je dus een smartcard aanschaffen plus eventueel een CAM. Bij Ziggo heb je dat al sowieso nodig voor digitaalbasis dus in combinatie met de preview is het erg makkelijk om "zonder extra kosten" mensen over de streep te trekken voor een extra paket.
   
 8. Die drempel kun je ook kleiner maken met acties als één-jarig abonnement op extra's met decoder of module gratis of met korting.

  Nu maak je de drempel om überhaupt digitaal te gaan hoger.

  Ik wacht het in ieder geval allemaal nog wel even af.

  Nog wat aanvullingen:

  Je kunt mensen ook lekker maken met een preview-kanaal met een selectie van het overige aanbod.

  Het lijkt me in het belang van Ziggo om zoveel mogelijk mensen digitaal te krijgen, dan kunnen ze mogelijk sneller meer analoge kanalen afvoeren en vervangen door nog meer extra digitale kanalen. De plaatselijke detail-handel zal er ongetwijfeld op inspringen als een aantal televisies het Ziggo digitale basispakket zonder allerlei extra kastjes of modules kan weergeven.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 aug 2009
 9. Tv's met CI+ worden echt al met de modules geleverd. Ik was zelf bij de plaatselijk Expert aan het kijken en die vertelde me dat hij alleen met de bijbehorende modules verkoopt, simpel omdat mensen toch graag beter beeld willen en dus over willen op digitaal. Toestellen met CI+ is dan een stuk handiger. Mensen laten dan echt geen HD tv met alle poespas afleveren zonder de CI+modules en CAM
   
 10. Vanmiddag toch maar een tv (Philips 37PFL8404) gekocht. Ik red me wel de komende weken met de preview periode.

  Dan maar hopen dat binnenkort de Phlilips tv's wel goed werken met CI+. Of dat nou 1 of 2 maanden is, achja zolang het straks maar voor 100% goed werkt. :pompom:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina