1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ROFL, mensen nemen sommige dingen etc te serieus. Het is duidelijk dat ziggo hun best doet toch? En dat het allemaal wat trager gaat... tja lekker belangrijk. heb liever een goed product die ze getest hebben dan iets wat snel uitkomt met allemaal vage bugs. En mensen met een Aplhacrypt hebben gewoon mazzel dat ze ziggo kunnen ontvangen terwijl ze dit nooit hebben ondersteunt.
   
 2. als IT-er zou ik redeneren: een favorietenlijstje is niets mis mee, zolang er in de tv een optie komt dat bij aanzettten altijd een bepaalde favorietenlijst geselecteerd wordt. Met andere woorden: de basislijst is gewoon een van de favorietenlijstjes, maar als je een zelf gemaakt lijstje kiest werkt dat precies hetzelfde als de basislijst.

  Voor zover ik anoniem begrijp houdt Ziggo dit niet tegen. Als dat zo is, vind ik de eisen vanuit Ziggo niet per se belemmerend.
   
 3. Iets niet ondersteunen is natuurlijk iets anders dan iets bewust saboteren. En dat is wat Ziggo met de introductie van CI+ gaat doen, terwijl het nergens noodzakelijk voor is, behalve het naar voren halen van de verkoop van hun eigen CAM. Er is werkelijk geen andere reden om de CI+ TV's en Alphacryptcombinatie te blokkeren.
   
 4. "Trager" is een relatief begrip. Ziggo had beter kunnen zeggen "in het najaar", dan hadden we nu allen geroepen: "Hee, nu al? Lekker snel."
   
 5. Antwoorden (of tenminste een poging....)

  Idd ook op de ziggo site wordt gesproken over de ondersteuning van CI+.
  Zie http://www.ziggo.nl/producten/telev...urce=nieuwsbrief&ns_linkname=ciplus&ns_fee=0:

  Of de alphacrypt kaarten ook nog (volledig) ondersteund worden na invoering van CI+ is simpel te zeggen nl. NEE!

  Dit omdat het CI+ systeem speciaal ontworpen is om de content aanbieders meer controle te geven over wat er met de uitzendingen gebeurd. Met name de mogelijkheid van opname is via deze nieuwe CI+ techniek goed blokkeerbaar. (bijvoorbeeld om te voorkomen dat de binnenkort startende VoD van nieuwe (ook op dvd verkrijgbare) films simpelweg gekopieerd kunnen worden!!).

  CI+ bouwt daarom een soort van beveiligde verbinding op tussen de CAM kaart en de DVB-C tuner van het scherm op. Deze beveiliging is een beetje vergelijkbaar met de HDCP beveiliging van HDMI.

  kortom is de kans zeer klein dat een tv zonder CI+ volledig goed kan samenwerken met CI+ CAM kaart

  Zo ook is de kans zeer klein dat tv met CI+ met een gewone CI CAM kaart (zoals de huidige AlphaCrypt kaarten) goed zal samenwerken.

  Simpelweg omdat ze "niet de zelfde taal spreken" in beveiligde mode dan.
  (let wel: dit geld alleen als de content provider beveiliging(=versleuteling) voor een bepaalde uitzending vereist!)

  Let hierbij op want ik heb al meerdere verkopers gesproken die deze problemen ontkennen!!

  Wil je op zeker spelen dan zou ik (net als bij alle nieuwe techniek) even wachten tot CI+ goed is ingeburgerd.

  Ik zelf heb wel net de gok genomen door een sony 5500 serie te kopen met DVB-C tuner en CI+ kaartslot. (ik denk dat het wel goed gaat komen)

  Nou een veel langer verhaal dan gepland maar hopelijk wat duidelijkheid voor menig één.

  :arrow: En mocht ik het ergens fout hebben laat het me dan even weten.

  :!: Ik heb deze kennis ook enkel van uren en uren uitzoek werk :!:


  Greetings and goodluck
   
 6. Ik heb gisteren nog een aanvulling voor gepost (in het verlengde van mijn eerdere bericht waar je naar verwijst):


  Samsung gebruikt een soort tussenlijst voor de iDTV's, waarmee de basis lijst wordt gecopieerd. In deze copy lijst kun je ook services verwijderen. Als er geen basis lijst zou zijn dan is een verwijderde ( per abuis) service niet meer terug te vinden en evt. toe te voegen. In dat geval zou een volledige installatie nodig zijn. In onze opvatting is er voldoende ruimte om aan de wensen van de consument en de wensen van ziggo te voldoen. In onze communicatie naar de klanten maken we gebruik van een nummer, dit vindt je ook terug op kanaal 11 en onze zenderlijst op de portal enz. Kortom er zijn meerdere reden om aan de basislijst vast te houden, zonder dat dit per definitie beperkingen oplegt aan een product / applicatie of implementatie.

  Het is geenzins de bedoeling de eindgebruiker te frustreren door allerlei zware beperkingen op te leggen. Velen zijn helaas de voorbeelden vergeten waarbij dat ook geopperd werd maar waarbij ziggo de feature gewoon ondersteund (bv. humax 5050 ftp ).
   
 7. Een week niet in dit draadje gekeken, en ik kon weer 18 pagina's lezen vanavond. Kwam er vanavond dus achter dat het plan is om eind augustus te leveren. Ik ben benieuwd. Heb eind mei een Samsung LE37b650 gekocht, dus ik heb goede hoop... :?
   

 8. Oei verschrikkelijk, je zou als klant maar een volledige installatie moeten doen. Nee, dan alles liever om dit te voorkomen, zelfs als dit betekent dat functionaliteit uit mijn TV wordt verwijderd....


  Welke klant denkt zo?
  Directe vraag: is er een commerciele reden voor Ziggo om aan de basislijst vast te willen houden?
   
 9. Daar geeft anoniem geen antwoord op, of lult eromheen.
   
 10. tis nog vroeg, niet iedereen is al wakker:oyeah:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina