1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In de Ziggo-gebieden kan ziggo dit gemakkelijk kenbaar maken.
  De verkoop van 'alles in een' TV's zou plat komen te liggen, maar is niet hun zorg. Klanten (het gaat bijna in alle gevallen om bestaande klanten) informeren zou zeer hoog in 't vaandel moeten staan.

  Ik voorspel dat als TV's op zwart komen te staan er een rel uitbreekt.

  Het zou al een hele geruststelling zijn als kenbaar gemaakt wordt dat een overgangsperiode van c.a. 10 jaar ingelast zou worden (levensduur pas aangeschafte digitale TV). Immers nu vliegen nog steeds de bestaande systemen over de toonbank.

  Ook vraag ik mij af in hoeverre Ziggo e.e.a. kenbaar heeft gemaakt bij alle leveranciers van in Nederland verkrijgbare digitale TV's.
   
 2. Wie zegt dat het gaat om de "programma-aanbieders"? Ziggo hult zich in nevelen door het nietszeggende zinnetje "dat moeten wij van de content-providers" zonder nader te specificeren om welke content providers het dan precies gaat. Vermoedelijk zijn het alleen de Video On Demand content providers die moeilijk doen en dat had Ziggo dus ook kunnen oplossen door voor de Video On Demand content een apart Conditional Access System te gebruiken dat zodanig dichtgetimmerd is dat van mijn part de smartcard bij de ontvangers voor Video On Demand gekoppeld is aan een bepaalde ontvanger. De ontvangers die Video On Demand ondersteunen moeten toch speciaal door Ziggo ontwikkeld worden.

  Op zich kan die Video On Demand content los gezien worden van de normale TV content inclusief HD kanalen. Is het niet een beetje vreemd dat men in de United Kingdom in deze tijd waar de content providers volgens Ziggo enorm moeilijk doen overstapt op digitale TV die zonder encryptie Free-To-Air te ontvangen is? Caiway geeft het volledige digitale basis TV pakket zonder encryptie door terwijl de directeur nog nooit is opgepakt. Zijn CanalDigitaal en Digitenne dan criminele organisaties omdat zij wel gewoon een standaard DVB CI CAM leveren en ondersteunen?

  Of zijn wij een beetje naïef en geloven we tegenwoordig alles maar dat Ziggo ons op de mouw probeert te spelden zonder door te vragen. Er is niets mis met de standaard DVB CI CAM. De digitale TV provider heeft zijn aandeel in de content beveiligingsketen vervuld als die de boel van encryptie voorziet en een standaard DVB CI CAM levert aan de klanten om die content te bekijken.

  Ziggo zou een handreiking kunnen doen richting de klanten die nu beschikken over een standaard DVB CI slot in hun apparatuur door de (niet standaard) CI+CAM zodanig in te zetten dat deze voor SD en HD TV kanalen in backwardscompatible mode te gebruiken is en alleen de Video On Demand content van die lastige content-providers extra beveiligd. Het heeft er echter alle schijn van dat Ziggo die handreiking niet gaat doen omdat ze daar tot dusver in nog geen enkele publicatie over CI+ met geen woord gerept hebben. Klanten treiteren en dwingen alleen producten te kopen die zij goed vinden terwijl de praktijk leert dat ze totaal niet in staat zijn om ook maar één bug vrije ontvanger te introduceren. En dan durven ze die nauwelijks ondersteunde ontvangers nog "gecertifieerde" ontvangers te noemen. Ook weer zo'n nietszeggende term waar de Ziggo klanten in de praktijk totaal niets aan hebben. Mijn "gecertificeerde Humax IR-FOX C is ook om de haverklap de tijd en dus de EPG kwijt of vertoont andere bugs die Ziggo verdomt om te laten oplossen. Hoezo ondersteuning?
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Mmmm, en wat dacht je van Ziggo zelf dan? :wink:
  MediaCenter en DVB-C promotie uit de Ziggo reclame campagne van 2008:

  ZiggoZiet: Jesse en Misha: "Een computer is net als je hersens. Hij raakt nooit vol."

  [​IMG]
   
 4. Hmmm...pijnlijk :giveup:

  Echter, dit is de eerste echte reactie waaruit voor mij blijkt, dat Ziggo inderdaad ook verantwoordelijk is voor het CI verhaal. Mensen die op hun aanraden een dergelijke shuttle gekocht hebben zullen daar inderdaad wel ondersteuning voor vragen. (Begrijpelijk)

  Een deel van mijn relaas is dus niet terecht!
   
 5. Hoezo "ongeleid projectiel"? Wat is dit voor flauwekul? De Common Interface is gewoon een geaccepteerde DVB standaard die al jaren wordt toegepast in de digitale satelliet en digitale ether TV wereld. CI+ brengt alleen maar nadelen voor de consumenten en zeker op de manier waarop Ziggo van mening is hier mee om te moeten gaan door fabrikanten eerst weer te gaan dwingen allerlei DVB protocol afwijkingen te gaan implementeren voordat Ziggo hun TV wil accepteren als een "gecertificeerde" TV. Gaat Ziggo straks andere apparaten met een CI+ logo weren van hun netwerk als die fabrikanten weigeren om hun apparaat eerst ter keuring bij Ziggo aan te bieden? Ziggo wil alleen TV's gaan toestaan. Hoe zit het met TV's met een geïntegreerde PVR of losse PVR's met CI+ slot? Gaat Ziggo die ook weren? Moeten wij als klant straks eerst aan het niet al te snuggere helpdesk volk gaan vragen of het apparaat met CI+ slot dat wij op het oog hebben ook "alstublieft" bij Ziggo gebruikt mag worden? Of moeten we dat gaan afleiden van een niet up to date website? Mogen wij bij Ziggo straks een los abonnement gaan afsluiten als we ook TV programma's willen opnemen zodat zij voor ons als service de CI+ CAM openzetten voor opnames?
   
 6. Ze geven toch aan, dat ze niet actief CI onmogelijk gaan maken? Hoeveel meer backwards compatible wil je nog?!? Het is nooit officieel compatible geweest.
  Hier moet ik je gelijk in geven. Ziggo is er inderdaad op uit om jou zoveel mogelijk te treiteren en dwars te zitten. Ik vertrouw er ook op, dat ze dat hoger in het vaandel hebben dan telefoon-, televisie- en internetdiensten leveren. ;)
   
 7. Ziggo zou moeten kijken wat de markt wil en doet.
  Waarom laten zij die Video On Demand content providers niet in hun sop gaar koken.
  Ik vraag mij af of de consumentenbond al gereageerd heeft op de op handen zijnde verandering bij Ziggo en de consequenties hiervan?
   
 8. Daar ben ik het wel voor een deel mee eens. Alleen Ziggo heeft met zowel content providers als met klanten te maken. Daar zullen ze toch een gezonde weg tussen moeten vinden.

  Ik kan wel begrijpen, dat ze voor CI+ gekozen hebben. Of we daar op de lange termijn blij mee gaan zijn is natuurlijk een tweede.
   
 9. Dat zeggen ze ja, maar Ziggo roept van alles terwijl de praktijk telkens weer anders blijkt te zijn. En je raadt het al: Die andere praktijk is nooit te wijten aan Ziggo. Ze beloven in brieven 5 smartcards met dezelfde pakketten voor één prijs, bevestigt door Vos aan DutchMedia, maar in de praktijk zijn het er opeens maar 3. Een erg geloofwaardige partij dat Ziggo. Over een halfjaar werken de CI CAMs opeens niet meer en dan speelt Ziggo bij monde van o.a. Vos weer de vermoorde onschuld. Hij is zich nu al aan het indekken door te doen voorkomen dat de AlphaCrypt Classic CAM illegaal zou zijn. Vreemd dat het grote Ziggo dan in samenwerking met Irdeto nog nooit het kleine Mascom heeft aangeklaagd als dat zo zou zijn.
   
 10. In mijn brief stond 3 smartcards. Misschien ben ik gewoon zo'n mazelaar die direct de goede communicatie krijgt en dat me dat wat naïef houdt hoor. Maar vooralsnog heb ik geen enkele reden om een wrok jegens Ziggo te koesteren.

  Nogmaals: als over een half jaar de CI CAMs het ineens niet meer doen KAN Ziggo zeggen dat ze het nooit ondersteund hebben.
  Je kunt je dan eigenlijk alleen maar beroepen op de reclame die ze gemaakt hebben voor de Shuttle met DVB-C (op basis van CI) oplossing. Maar ik heb al eerlijk toegegeven, dat dat wel een gat slaat in mijn hele redenering. Dat is nu inderdaad de eerste "dubbele communicatie" die ik zie.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina