1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als ik de woorden van Anoniem correct interpreteer ziet het er wel zo uit. Een familielid van mij heeft nog niet zo lang geleden een Sony Bravia CI+ toestel gekocht mét een AlphaCrypt, alles geleverd en geïnstalleerd door een locale zaak 'op de hoek'. Ik kan op dit moment alleen melden dat alles bij haar nog steeds voortreffelijk werkt (en ja, de automatische firmware update functie heeft van meet af aan UIT gestaan). Ik ben benieuwd wat er nu gebeurt als straks blijkt dat door toedoen van Ziggo het zaakje niet meer werkt. Zal de handelaar dan de AlphaCrypt zonder kosten omruilen tegen een door Ziggo goedgekeurde CI+ CAM?
  Nee, wat je hier zegt is niet juist. Als je een CI+ gecertificeerd toestel hebt met straks een door Ziggo goedgekeurde CI+ CAM en je staat GEEN firmware updates toe, dan blijft de mogelijkheid om de kanalen naar eigen inzicht in te delen gewoon bestaan en blijft het toestel ook gewoon functioneren.
  Ja, maar stel nu eens dat KPN Digitenne en CanalDigitaal ook 'enthousiast' worden voor CI+, waar ga je dán naartoe?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 aug 2009
 2. Die vraag is al beantwoord. Als ik anoniem goed begrijp dan zal in de tv's met een ci slot alphacrypt nog wel even blijven werken maar in de tv's met een ci+ slot zal de alphacrypt binnenkort verledentijd zijn. Zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=188893&postcount=1326

  Gert.
   
 3. Dat betekent dus dat mensen met de nieuwe series Philips en Sony televisies met DVB-C geen alphacrypt moeten kopen en moeten wachten op de Ziggo CAMs, want deze televisies hebben al CI+.

  De LG televisies met CI+ heb ik nog nergens gezien. De huidige H serie heeft CI.

  Samsung heeft in de nieuwe B serie twee soorten toestellen, de W types met CI en de P types met CI+. Pas dus op wat je hier koopt.
   
 4. Is dat zo?

  Ik denk dat Ziggo wel even controleert welke firmware je gebruikt op je CI+ toestel. En als dat nog de originele is: zwart beeld.

  Hoe zit dat Anoniem? Is het mogelijk om met de Ziggo CI+ CAM te kijken i.c.m. de originele firmware???
   
 5. Ik ben benieuwd wat het antwoord is. Ik denk: nee, want er is een update nodig om het toestel gecertificeerd te krijgen voor het ziggo netwerk... Dus krijg je alle "voordelen" van deze update voor je tv.

  Gert.
   
 6. Nee, zo werkt CI+ niet. CI+ werkt met een blacklist, niet met een whitelist zoals jij hier lijkt te willen suggereren.
  Ben benieuwd of je hier een helder antwoord op krijgt ...
   
 7. Ja hallo, dat heb ik al begrepen! En dat is precies wat "meneer" Gradus Vos in zijn interview niet (of althans niet helder) heeft gecommuniceerd. Verder heeft Ziggo mi een morele plicht om haar gebruikers goed op de hoogte te houden. Daarin zijn ze in mijn ogen meer dan schromelijk tekortgeschoten!
  En geef Philips maar de schuld dat ze een Ziggo-sticker achterop hun TV's plakken. Lekker makkelijk. Alsof een gerenomeerd als Philips dat zomaar zal doen!
  Ik gebruik niet graag schreeuwtaal, maar: ALLES LIGT AAN ANDEREN, MAAR NIET AAN ZIGGO!
   
 8. Dat hangt af van de orginele software. Ik heb toestel van een bekend merk bij de retail gezien met een sticker CI+ die niet werkt met een CI+CAM. In betreffende toestel zit helaas een bug, dat alleen met een software update te verhelpen is. Van toestellen die door ziggo gecertificeerd zijn mag je verwachten dat ze ook functioneren met ziggo CI+ CAM's, dit was immers de opzet. Van toestellen die niet gecertificeerd zijn weet ik niet of ze wel samenwerken met een ziggo CI+ CAM. In bepaalde gevallen zal een model mischien afgekeurd zijn, in bepaalde gevallen zal een toestel niet aangeboden zijn, in dat geval weten we het uberhaupt niet. Zolang wij geen meededelingen doen over toestellen die gecertificeerd zijn, kun je ervan uitgaan dat er ook nog geen goedgekeurde toestellen beschikbaar zijn.
   
 9. Ps. Ik had deze vraag gesteld aan anoniem en niet aan jou!
  Pps. Het staat je natuurlijk vrij te reageren!
   
 10. Zo stellig zou ik dat niet willen beweren, maar het omgekeerde, waar velen hier van uit gaan, lijkt me ook niet juist.

  (ps: groeten aan Tedje).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina