1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Anoniem, hartelijk dank voor de update! :thumb up:
  Al betekent dit dat ik nog langer moet wachten voordat ik een nieuwe TV (liefst een Philips) kan gaan kopen. :cry:
  Mogelijk dat middels een software update de vereiste compatibiliteit kan worden gerealiseerd voor alle mensen die een Philips 04 serie LCD TV hebben gekocht.
   
 2. Dus omdat Ziggo wil dat hun digitale kanalenlijst de nummering van Ziggo aanhoudt worden de analoge kanalen maar genummerd vanaf 2001. Leuk voor die klanten die alleen of voornamelijk analoog kijken. Met dank aan Ziggo.
   
 3. Ah, heb je het dan toch voor elkaar gekregen dat Ziggo op alle kanalen de CI+ beperkingen direct gaat aanzetten zodat ook standaard DVB CI CAM's niet meer door apparatuur met een CI+ slot worden geaccepteerd? En dat terwijl Vos nog wel beloofd had dat de AlphaCrypt Classic CAM de komende anderhalf à twee jaar zou blijven werken. Totaal onnodig een dergelijk beleid om de klanten dwars te zitten.
   
 4. Als een fabrikant geen aparte lijst kan bijhouden voor radio / digitale TV en analoge TV dan zit er niet anders op dan dit soort oplossingen. Er is immers geen andere manier om conflicten te voorkomen. Als je alleen analoog kijkt dan hoef je hier geen last van te hebben, maar ik kan me niet voorstellen dat je een FullHD DVB-C toestel met CI+ aanschaft om alleen analoog te kijken.
   
 5. Ik heb het toestel ook niet gekocht om maanden extra op ziggo te moeten wachten.
   
 6. Er is vanaf het begin gezegd dat wij zullen aangeven wanneer en welke toestellen gecertificeerd worden / zijn. Bij nieuwe ontwikkelingen is het helaas niet uit te sluiten dat een traject langer duurt mede doordat er veel afhankelijkheden zijn tussen met name TV manufacturers, CAM manufacturers, Irdeto en de operator.
  Je kunt Ziggo hierop proberen aan te spreken, maar ik denk dat je daarvoor toch bij Philips moet zijn, zij hebben immers de indruk gewekt dat het toestel CI+ compliant is ondanks dat het niet werkt en dat het toestel verder door Ziggo ondersteund is / goedgekeurd is wat ook niet juist is.
   
 7. Ik stop hiermee uiteindelijk ligt het niet bij Ziggo en Philips maar bij de koper die zonder goed na te denken een niet gecertificeeld toestel koopt.
   
 8. Ik ging er ook van uit dat Alphacrypt minstens nog anderhalf jaar zou werken, daarom had ik Alphacrypt module aangeschaft een paar weken geleden.
  Alweer een hoop geld weggegooid want was niet goedkoop.

  ZIGGO BEDANKT, smeerlapperij is dit.
   
 9. Archie, weet jij hoe Ziggo dit technisch gaat realiseren? Zou er een manier zijn om eromheen te komen zodat een Alphacrypt wél nog werkt in een CI+ slot?
   
 10. Samsung

  Beste anoniem,

  Bedankt voor je update. Een aanvullend vraagje. Je gaf aan dat ten aanzien van Samsung de laatste testen met twee series/platformen Samsung iDTV's zijn afgerond. Kun je al aangeven welke series dan nu al zijn goedgekeurd?

  Thanks!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina