1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste Anoniem,

  Ja wat moet ik hier nu van zeggen. Ten eerste zit de (goed)keuringsstikker niet op de doos maar achter op de TV.

  Het is alleen weer jammer dat Ziggo mooie praatjes heeft in de media over leveringen vanaf mei en dat de Ziggo toezeggingen doet over leveringen in juni en later eind juli en nu waarschijnlijk pas in september 2009.

  Ik denk ook dat vele kopers die de afgelopen maanden bewust een Philips TV met CI+ slot hebben gekocht (en die waarschijnlijk niet goed werkt of goedgekeurd wordt) hier goed ziek van zullen zijn.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 aug 2009
 2. Ik kan me aan de ene kant je ongeduld voorstellen, aan de andere kant zul je er niet aan ontkomen dat je sowieso te maken krijgt met teleurstelling en kinderziektes als je een van de eersten bent die een nieuwe techniek in huis haalt. Dat is inherent aan het risico van iets nieuws.
   
 3. Het is natuurlijk wel een ander geval wanneer de fabrikant een goedkeuringskenmerk op het product zet dat nog niet toegekend is.
   
 4. Dat is hier inderdaad de andere kant van het verhaal. Als dat niet goed komt, moet Lammersh daar absoluut (en snel) werk van maken! De producent heeft dan niet geleverd wat hij wel heeft gezet in de specificaties (neem ik aan). Plus die goedkeuringssticker achterop, natuurlijk! Dat mag geen valse suggestie zijn.
   
 5. Dit staat o.a. achter op de sticker:

  Digital TV Country & Operator Compatibility
  Digital Video Broacasting DVB
  -------------------------------------
  DVC - C
  NLD: Ziggo
   
 6. Dat staat er bij die van mij ook op. Wat ik begrijp van Anoniem is dat er nog testen worden uitgevoerd in samenwerking met Philips. Ik ga ervan uit dat Philips er juist voor wil zorgen dat de LCDs i.s.m. Ziggo gaan werken (vandaar de stikker). Dus de intentie is er, maar de ontwikkelingen zijn nog gaande. Het zal wellicht nog wat langer gaan duren voor de Philips TVs, en dat ligt dan mede aan Philips... Ik vind het ook jammer, maar heb er wel vertrouwen in dat het wel gaat werken, en dat Philips dat ook graag wil.

  Overigens is er recent een nieuwe firmware uitgebracht, misschien dat daar al wat verbeteringen voor Ziggo in zijn doorgevoerd? Kunnen we dat ergens bij Philips achterhalen, en of Philips er belang bij heeft een goede ondersteuning te kunnen bieden?
   
 7. Bedankt voor je feedback. Er is recent een nieuwe firmware uitgebracht voor de nieuwste LCDs van Philips (met CI+ slot). Wellicht dat jullie aanpassingen in de test software zijn meegenomen. Werken jullie in deze samen met Philips (waarbij Philips degene is die de software aanpast), of hebben jullie zelf de sources om aanpassingen in de software lokaal (bij Ziggo) door te voeren? In het eerste geval lijkt het me logisch dat Philips de aanpassingen mee gaat nemen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 aug 2009
 8. Naar mijn mening is een intentie toch echt niet goed genoeg om zo'n sticker op de TV te mogen plaatsen. Dat mag alleen gebeuren als de goedkeuring daadwerkelijk afgegeven is. Anders had er iets als "pending" bij moeten staan.
   
 9. Ik ben ook teleurgesteld, maar vergeet niet dat het hele CI+ verhaal nogal nieuw is en niet uitontwikkeld, en je een soort kip en ei probleem krijgt hier. De Sony TVs hebben ook pas sinds de laatste firmware-update de gewenste certificatie. Liever dat Philips van begin af aan duidelijk maakt (d.m.v. zo'n stikker) dat ze Ziggo graag willen ondersteunen, dan dat ze een afwachtende houding innemen en het daardoor nog langer gaat duren. Ik hoop dat Philips en Ziggo in dit verband in nauwe samenwerking staan zodat er op korte termijn ook door Philips een volledige ondersteuning is!
   
 10. Laatste update van Philips

  Firmware Upgrade - Software, Version: 000.026.038.014 Nederlands
  Zip-bestand (30.21 MB), 2009-07-21

  In de nieuwste software worden de onderstaande problemen opgelost:  Digitale-kabelfuncties (DVB-C) inschakelen voor Zwitserland en Oostenrijk.
  • Bij het beeldformaat Unscaled (Niet op schaal) via een HDMI-aansluiting verschijnt er een verticale groene lijn links op het scherm.
  • Er treedt beeldverlies op bij het kiezen van een ander kanaal op de set-top box van Philips/Pace via een HDMI-aansluiting.
  • Bij het kiezen van een ander radiokanaal verdwijnt de achtergrond van het radiokanaal en verschijnt het bericht "Video not supported" (Video niet ondersteund).
  • De TV kan de kanalen van de kabelserviceprovider Kabel Baden-Württemberg niet opslaan. (Alleen van toepassing in Duitsland)
  • De TV geeft sommige PC-formaten niet in de juiste resolutie weer en schakelt over naar de resolutie 640 x 480.
  • Bij het afspelen van een mediabestand in de hoofdmap van het USB-apparaat is het niet mogelijk om met de knop Program +/- een ander mediabestand te kiezen.
  • Het is niet mogelijk om de netwerkfrequentie in te voeren voor installatie van DVB-C. (Alleen van toepassing in Nederland)
  • Analoge kanalen instellen/herschikken vanaf voorkeuzenummer 2001 na het installeren van de kanalen. (Alleen van toepassing in Nederland)
  • Een kanaal is verdwenen van de oorspronkelijke ingestelde voorkeuze en verplaatst naar voorkeuzenummer 16384 na een update van de installatie. (Alleen van toepassing in Litouwen, Tsjechië of Italië)
  • Geen kanalen gevonden na automatische installatie. (Alleen van toepassing in Oekraïne & Bulgarije)
  • Riks-TV-certificering. (Alleen van toepassing in Noorwegen)
  • De kanalen TF1, France2 en M6 zijn verdwenen uit de voorkeuzelijst na een update van de installatie. (Alleen van toepassing in Frankrijk)
  • Er worden onjuiste programmagegevens weergegeven.
  • Bij het wijzigen van het kleurbereik op het externe apparaat knippert het scherm groen of wordt er niets weergegeven.
  • Vanaf het USB-flashapparaat kunnen geen MPEG4-bestanden worden afgespeeld.
  Niets te vinden over installatie CAM
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 aug 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina