1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Philips firmware

  De Philips TVs kunnen (zelfs met de laatste firmware) kanalen herordenen. Ook wordt er altijd eerst gevraagd of de nieuwe firmware geinstalleerd moet worden als deze beschikbaar is. Verder is het ook mogelijk de firmware te downgraden indien gewenst.
   
 2. In dit geval geef jij, denk ik, zeer waardevolle informatie. Hulde!
   
 3. Status update

  Zoals beloofd hierbij een status update van de CI+ ontwikkelingen.

  Samsung.

  Wij hebben de laatste testen met twee series/platformen Samsung iDTV's afgerond. We kijken nu met Samsung Benelux welke andere series overeenkomen qua hardware platform en software met de geteste platformen. Zodra deze lijst bekend is zal ik deze publiceren. Ik verwacht hier volgende week op terug te komen.

  LG.

  LG heeft het laatste half jaar gewerkt aan twee series te weten LF7300 en LH3300. Deze modellen zijn deze week goedgekeurd. De productie is eveneens deze week gestart en de verwachting is dat deze CI+ iDTV in medio augustus in de winkel beschikbaar komen.

  Philips
  Testen zijn nog niet in afrondende fase. Philips toestellen zijn dus niet goedgekeurd.

  Sony

  Alle testen zijn met succes afgerond m.u.v. de duurtesten. Tijdens de eerste duur- en stress testen afgelopen dagen hebben we een aantal problemen gezien, die verder door Sony onderzocht moeten worden. De volgende series komen in aanmerking voor certificatie E5300, E5500, V5500, W5500 en de Z5500. Twee series worden vanaf maart getest, de andere drie series zullen we in de komende maand beoordelen in hoeverre deze series gelijk zijn aan het geteste series. Let wel Sony is dus nog niet goedgekeurd.

  Ziggo CI+ CAM's

  Neotion en SMiT
  Ziggo heeft alle testen afgerond met beide CAM producten in combinatie met 4-5 verschillende merken iDTV's. De CAM's zijn ook gebruikt in dezelfde duurtesten waar de iDTV's ook aan onderhevig zijn geweest. Vanaf maandag zullen de laatste testen bij Irdeto in China plaatsvinden. Als deze testen (duur 1 week) ook met succes afgerond zijn, zullen we toestemming geven voor de productie. Voor de productie houden we rekening met 2-3 weken. Als alles volgens plan verloopt hopen we de eerste CI+ CAM's eind augustus binnen te krijgen.

  Inmiddels hebben de eerste voorbereidingen en deels testen plaatsgevonden op producten van Loewe, Panasonic, Sharp en JVC. Daarnaast hebben zich weer een aantal nieuwe fabrikanten gemeld.

  Anoniem  Edit.
  10 Augustus, De lijst met gecertificeerde modellen is ook op de portal te vinden:
  http://www.ziggo.nl/producten/televisie/ci-plus
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 aug 2009
 4. Laat ik nou net een Philips LCD TV op het oog hebben. Maar die zitten dus niet in een afrondende fase. :schater:

  Ik wacht al een paar maanden en nu komt er weer minimaal een maand erbij. :? :no:
   
 5. Ziggo CI+ CAM's

  Ik wil die Ziggo CI+ CAM' want ik heb zo'n Sony 40E5500 op het oog, maar wat heb ik aan een TV als je niet ernaar kunt kijken :S

  Ze zijn dus nog *nergens* te koop??!!!


  Edit: Trouwens bedankt voor het posten van dit fantastische bericht!!!

   

 6. Bedankt voor deze update! Beter dan de indianenverhalen die je inmiddels al van sommige verkopers te horen krijgt... (bij de BCC in Utrecht beweerde men dat Ziggo af zou stappen van CI+ door allerlei problemen).

  Ik heb een Philips TV met CI+ module. Stel dat de Philips TVs niet worden goedgekeurd, betekent dat dan dat het uberhaupt niet gaat werken? Of kun je dan mogelijkerwijs wel gewoon met een Ziggo CAM CI+ module aan de slag, met de kanttekening dat er geen ondersteuning van Ziggo is?

  Is het feit dat het testen van de Philips LCDs nog niet in afrondende fase is een resultaat van planning? Of zijn er technische problemen / beperkingen gevonden die de certificatie bemoeilijkt? Enig idee of en wanneer dit alsnog gebeurt?
   
 7. Wat nu?

  Beste Anoniem,

  Als eigenaar van een Philips TV met CI+ slot: wat kan ik nu het beste doen?
  1) een alphacrypt cam kopen (kan direct)
  2) een Ziggo CI+ cam kopen eind augustus (of iets later)
  3) wachten op eventuele certificatie van Philips (en dan een cam kopen)

  Ik wil toch graag digitaal gaan kijken onderhand...
   
 8. Voor mijn vakantie heb ik een CI+ CAM getest op een Philips TV in een winkel, omdat de winkelier graag wilde zien of de Philips zou werken op de CI+ CAM. Betreffende TV gaf een error tijdens authenticatie. We hebben deze fout ook gezien tijdens de testen, in de test software is dit gefixd, maar ik weet niet of Philips de wijzigingen voor ziggo ook meeneemt in de reguliere updates zoals sony nu heeft uitgevoerd.
   
 9. De alphacrypt gaat op korte termijn niet meer werken in een CI+ TV.
  Ik denk dat je beter nog kunt wachten op de komende ontwikkelingen v.w.b. certificering v/d Philips TV. Ook een CI+ CAM zal niet in je TV werken, omdat de Philips iDTV een CI+ bug heeft.
   
 10. Er zijn v.w.b. Philips een aantal problemen gevonden die extra tijd vragen, om die reden is Philips minder ver dan de andere 3. De testen en ontwikelingen gaan gewoon verder met Philips.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina