1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Of wellicht een hele "koude" winter. Btw, ik heb niet gecheckt of ze wel de zomer van 2009 bedoelen, en niet die van 2010:wink:!

  Ik hoop in ieder geval nog anderhalf jaar van mijn Alphacrypt te kunnen genieten en hopelijk als deze op "zwart" gaat de ergste CI+ bugs opgelost zullen zijn!
  Ik begrijp alleen nog steeds niet dat Ziggo geen voortgang mbt CI+ op haar website zet. Houd je klanten toch op de hoogte van de voortgang of tegenslag. Volgens mij kun je daar veel krediet mee winnen!
   
 2. Ik krijg momenteel een beetje de rillingen bij de gedachte dat menige klant straks ter goeder trouw CI+ apparatuur aanschaft tegen een pittige prijs maar dat Ziggo zich via CI+ kan gedragen als de echte eigenaar door op afstand de apparatuur volledig te besturen. Ik lees elder in het forum al over problemen met de zenderlijst bij de goed te keuren Sony-tv.
   
 3. CAM CI+ -> Moeten wij gewoon blijven wachten tot december 2015??

  Het lijkt mij ook maar de beste optie op een Alphacrypt module te kopen om nu naar HD uitzendingen te kunnen kijken op mijn TV.

  Waar blijft de reactie van ziggo nu op de gemelde levering in mei, juni of eind juli 2009?
   
 4. Dan hier maar even ;)

  Ik ben in bezit van een nieuwe TV met CI+ (Sony W5500). Nu wil ik natuurlijk ook een digitaal signaal kunnen ontvangen. Ik sta dus voor de keuze:

  - Nog "even" (?) wachten op Ziggo en een ondersteunde CI+ module aanschaffen
  - Alphacrypt Classic aanschaffen

  Het nadeel van de Alphacrypt is dat er geen garantie is dat hij blijft werken, als hij al goed werkt.

  Het voordeel van de Ziggo CAM is dat je die garantie wél hebt.

  Het nadeel van de Ziggo CAM is echter dat de firmware in je TV wellicht zal moeten worden aangepast ivm zendervolgorde? Dat probleem heb je met de Alphacrypt dus niet...

  Wat zou de beste optie zijn...?

  @ Twigger, jij snapt mijn vraag schijnbaar niet. Wat ik bedoel is dat als je gebruikt maakt van de Alphacrypt, er niet aan de firmware gekloot hoeft te worden. Dat moet waarschijnlijk in de toekomst bij de Ziggo CAM wel, omdat Ziggo niet wil dat jij je zendervolgorde kan veranderen: en dus heb je andere firmware nodig. Ik hoop dat je het nu snapt. En wees gerust, ik heb je topic van a tot z doorgespit.
   
 5. Je hoeft je firmware niet te vernieuwen. Alleen zal Ziggo elke kans aangrijpen om het automatisch te doen. als je die features van je TV uitzet ben je van alle gedoe af.
   
 6. Slechts voorlopig, vrees ik..
   
 7. En dat vrees ik dus ook...

  Ik denk dat Ziggo gewoon als voorwaarde gaat stellen dat je je firmware MOET (laten) aanpassen als je hun CAM (CI+) wil gaan gebruiken.
   
 8. Als je nu al HD wilt met een CAM, kun je overwegen om de Alphacrypt aan te schaffen (ca. 105 euro als je even op internet zoekt).
  Ik ga ervan uit dat als Ziggo woord houdt, (i.c. de heer Vos) je nog minstens anderhalf jaar van je Alphacrypt kunt genieten. Aangezien Ziggo als eerste met CI+ komt, kan ik mij niet voorstellen dat deze direct "bugvrij" zal zijn. Over anderhalf jaar zijn wellicht de ergste kinderziektes verholpen en kun je altijd nog overstappen (als dat nodig is) naar een CI+ CAM.
  Ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken en je moet natuurlijk zelf bepalen of je dat geld ervoor over hebt.

  Dat waren in ieder geval mijn overwegingen om een Alphacrypt aan te schaffen (werkt trouwens fantastisch)!
   
 9. Wat is nou anderhalf jaar..en daarna wordt ie waardeloos? Alsnog een dure grap, dan.

  Maar ik moet nog zien of Alphacrypt wel zo gauw waardeloos wordt.
  Eerder kans dat CI+ een waardeloos avontuur wordt..want een avontuur is het. Ik zou momenteel geen CI+-spullen durven kopen, want zoals het nu lijkt doe je alleen Ziggo en Sony er een plezier mee.
   
 10. Ik denk dat dit het beste advies is. Bedankt! :thumb up:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina