1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En dat zijn de echte nieuwe Ziggo CI+ modules? Geen Alphacrypt nog per ongeluk?
  Ik heb het hier net nog een gevraagd bij de Expert, en die houden het op eind augustus.
   
 2. Het moet werkelijk niet gekker worden. Wereldwijd grote TV-fabrikanten die geregeerd worden door de dictatuur van een kabelboertje in Nederland!
   
 3. Gewoon via een apart service kanaaltje op de kabel..

  Zoals Archie aanbeveelt zou ik het updaten van firmware over internet/kabel/USB gewoon allemaal uitzetten, tenzij je klachten hebt en er zeker van bent dat een firmware update dit oplost.

  Het is bekend dat Philips samenwerkt met Ziggo ivm testen van de CI+ standaard, ga er dus maar vanuit dat in Philips zijn eigen firmware updates, speciale door Ziggo gewenste aanpassingen zitten.

  Net als met computers, als deze goed werkt, nooit de BIOS flashen, tenzij je zeker weet dat het een probleem wat je ook werkelijk hebt, oplost.

  Lots
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Kan wel kloppen ongeveer,
  Vandaag hier in de omgeving ook nagevraagd bij diverse Ziggo dealers.
  Niemand kon eigenlijk iets met zekerheid zeggen maar het zou zeker niet voor September worden dat er (eventueel) modules beschikbaar zouden zijn.
   
 5. Die TV fabrikanten maken in de DVB firmware aanpassingen per land. Ik weet niet in hoeverre je de berichtgeving een beetje gevolgd hebt over TV's met DVB-C tuner en CI slot, maar er zijn al behoorlijk wat TV's op de markt die opeens over een DVB-C tuner blijken te bezitten als je op de TV instelt dat je in een Scandinavisch land of Frankrijk woont. Stel je echter Nederland in dan wordt die functionaliteit niet getoond. Waarom zouden die grote TV-fabrikante dat nou doen, het is immers toch alleen maar extra functionaliteit waarmee ze klanten kunnen scoren? Samsung is al jaren het lievelingetje van Ziggo, dus als die met een CI+ slot in hun TV komen zorgen ze er natuurlijk voor dat ze met hun firmware volledig aan de eisen van Ziggo. Hoe goed die firmware van Samsung is kunnen wel allemaal al jaren meemaken, maar dat doet er niet toe. Samsung kan dus rekenen op een plaatsje op de lijst van Ziggo, dacht je dan dat de andere fabrikanten niet op die lijst willen komen vanuit concurrentie oogpunt. Ziggo maakt anders straks alleen maar reclame voor Samsung en adviseert haar miljoenen klanten om vooral geen TV's te kopen die niet op hun lijstje staan.
   
 6. Dat zat ik net ook te denken. kan je nu met de nieuwe firmware wel gewoon Nederland kiezen en DVB-C gebruiken?
   
 7. Sony heeft niet meegedaan met het verstoppen van de DVB-C functionaliteit. Dat zijn Philips en Panasonic. Samsung heeft ook al langere tijd TV's met DVB-C tuner, maar die brengen ze alleen uit in de Scandinavische landen en Frankrijk. Bij de nieuwe test firmware voor Sony maakt het dus niet uit omdat je toch al de DVB-C functionaliteit zag. In hoeverre er ook al test firmware versie voor de andere merken TV's online staan weet ik niet. De download kanalen zijn gedefinieerd, maar dat wil nog niet zeggen dat er ook iets verzonden wordt via die kanalen. Of misschien kunnen de andere merken TV's wel onderscheid maken tussen test en productie firmware versies zodat ze de test firmware versie negeren. Ik heb in ieder geval nog niet gelezen dat klanten met andere merken TV's opeens ander gedrag hebben waargenomen zoals nu het geval blijkt bij sommige Sony bezitters.
   
 8. Je hebt gelijk. Toen ik mijn laatste berichtje al verzonden had, bedacht mij ook dat de fabrikanten gewoon hun firmware zodanig aanpassen dat ze in ieder land, waar ze belangen hebben, hun concurrentiepositie proberen te behouden of verbeteren. Is ook logisch natuurlijk.
  Alleen hoe "sneaky" Ziggo kennelijk te werk gaat vind echt ik niet kunnen.
   
 9. Een paar simpele vragen:

  1) In hoeverre kan Ziggo de firmware van de op hun netwerk aangesloten apparatuur eigenlijk wijzigen? Ik lees in de voorgaande posts over het krachtenspelletje tussen Ziggo en TV-fabrikanten.
  Ik geloof direkt dat de TV-fabrikanten zoveel mogelijk samen willen werken met de kabelmaatschappijen, maar de TV-fabrikanten zullen zelf toch ook eisen/grenzen stellen aan firmware-updates die kabelmaatschappijen (zelf-geprogrammeerd c.q. ongevraagd) doorvoeren? Zeker als dat storingen op kan leveren waardoor de goede naam van de TV-leverancier ter sprake komt.

  2) Is de originele firmware van een TV eenvoudig terug te zetten? Ik doel hier met name TVs die geen USB-aansluiting hebben.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 jul 2009
 10. Nee niet door ziggo, maar door de content providers (warner brothers, Fox, Sony, Endemol etc) die tegen Ziggo zeggen je moet zus en zo anders krijg je onze programma's niet meer.. Ziggo is natuurlijk het braafste jongetje van de klas en doet dat gelijk! Ze zouden ook es wat meer ballen kunnen tonen en zeggen, we doen het niet want dat is tegen de Nederlandse wet (inbreuk privacy, vrijheid nieuwsgaring, vrijheid van meningsuiting enz) en we zien wel of je je aan je dreigement houdt.. Als alle kabelboeren dat dan doen, dan blijft er van hun dreigement niets over en veranderd er niks.

  Als ik zo lees wat er met Zwigger zijn TV is gebeurd dan denk ik toch echt dat deze praktijken juridisch aangevochten kunnen worden, en daarmee het hele CI+ verhaal onderuitgehaald kan worden.. Het is duidelijk inbreuk op de privacy en heeft niet veel meer met copyright te maken.

  Weet de nationale Ombudsman hier al van? Consumentenbond misschien? Tros Radar? Zembla? Argos?

  Lots
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina