1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien nog maar een keer een waarschuwing aan iedereen met een Sony, LG, Samsung en Philips TV met DVB-C tuner en een standaard DVB CI slot of een CI+ slot aangesloten op het Ziggo kabelnetwerk:

  Zet alle automatische firmware update functies van je TV uit als je baas wilt blijven over je eigen TV en dus zelf wilt kunnen bepalen of je een firmware update wilt installeren. Gebleken is dat er door Ziggo getest wordt met de firmware update functionaliteit van deze merken TV's op het kabelnetwerk waardoor ook de TV's van klanten zonder uitdrukkelijke toestemming worden bijgewerkt, met als mogelijk gevolg dat je een buggy firmware versie krijgt die nog niet goed getest is.
   
 2. In Utrecht in ieder geval bij het B&O center in de Twijnstraat.
   
 3. september!!

  ik hang net op met een medewerker van ziggo
  zij had net te horen gekregen dat de levering van de CI+ modules alweer verschoven is en wel naar (schrik niet) in de loop van september
   
 4. En faethon zegt net dat ze al leverbaar zijn?

  Zie:
   
 5. ja dat zei ik ook nog tegen haar maar dat leek haar sterk

  dus ik weet het ook niet meer
  de reden kon ze me niet geven trouwens misschien weet anoniem meer
   
 6. Als Anoniem volgende week terug is van vakantie, heeft hij heeeeel wat in te lezen in dit topic, en in http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=19248
  Ben benieuwd naar z'n reacties :!:

  Groet,
  JW
   
 7. Volgens mij is het niet mogelijk te kiezen welke updates je wel wilt en welke niet, zoals bij Windows.
  De updates waarover we het hier gaat zijn toch cumulatief? Dus zodra er een update met bepaalde functionaliteiten wil, krijg ik automatisch alle eerdere erbij. De update is immers een vervolgstap op de updates/firmware die eraan voorafging(en). Of zie ik dit verkeerd?
   
 8. Dit zet mij ook even op het verkeerde been. Ik kan voor mijn tv kiezen voor update via internet (van de Philips server) of via een usb stick (via de Philips website). Hoe krijgt Ziggo het dan voor elkaar om een update op mijn TV uit te voeren? Of spannen die twee samen? Dat als ik een update van Philips krijg aangeboden, daar ook het eea van/voor Ziggo in kan zitten, hetgeen vervolgens de functionaliteit van mijn TV kan beperken?
   
 9. Nee, dat zie je niet verkeerd. Maar dat er één of meerdere firmware updates zijn wil niet altijd zeggen dat die ook echt verbeteringen brengen t.o.v. de originele firmware. Ik heb bijvoorbeeld nog altijd spijt van installeren van de laatste firmware update voor de Humax IR-FOX C. Daarvoor had ik geen (noemenswaardige) problemen met die ontvanger, maar omdat Multikabel mij maar bleef spammen met messageboxjes om toch vooral die versie te installeren bij de samenvoeging van Multikabel en Casema ben ik uiteindelijk toch overstag gegaan. Sindsdien problemen met de tijd en andere zeer irritantie bugs waar Ziggo niets aan wil doen. Had ik maar gewoon de originele firmware gehouden.

  Als er eerlijk en open gecommuniceerd zou worden wat er allemaal wijzigt kan ieder voor zich uitmaken of die het risico aangaat om die firmware update te installeren. En tot nu toe zie ik bij veel aanbevolen ontvangers meer problemen ontstaan na een firmware update dan er worden opgelost.
   
 10. Dat is nu precies waar dit topic eigenlijk overgaat. Voor "certificering" door Ziggo worden twee dingen geëist, namelijk de aanwezigheid van een CI+ slot zodat daarin de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM kan werken en de implementatie van de Ziggo specificaties in de DVB firmware van de TV. Eén van die punten uit die specficatie is dat Ziggo eist dat hun kanalen nummering wordt aangehouden in de hoofd kanalen lijst van de TV en zo zijn er nog meer eisen waar de fabrikanten zich naar moeten schikken, anders komen ze niet op het lijstje van door Ziggo "gecertificeerde" TV's te staan. En die fabrikanten hebben uiteraard geen DVB-C tuner en CI+ slot in hun TV gestopt om vervolgens niet op het lijstje van Ziggo te komen, dus hebben ze niet veel andere keus dan om aan de eisen van Ziggo tegemoet te komen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina