1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Je lijkt gelijk te krijgen: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=19248&goto=newpost
   
 2. Gisteren gebeld met Ziggo om te vragen hoe het staat met de nieuwe CAM modules (CI+) aangezien ik een Philips TV heb met CAM en CI+ ondersteuning. De helpdesk melde me dat de verwachting nog steeds eind juli is waarop Ziggo de CAMs gaat ondersteunen. Werd me ook verteld dat er al wel (betere) televisiewinkels zijn die CI+ CAMs verkopen. Ik heb wat rondgebeld, en sommige winkels krijgen blijkbaar mondjesmaat modules??

  Overigens wat ik niet begrijp is waarom sommige TVs wel worden ondersteund en sommige TVs niet. De CAM is een standaard interface, en de CI+ is een coderingsstandaard. Het zijn toch niet voor niets standaarden waar je als CAM module leverancier aan moet voldoen? Of moet je straks via Ziggo een speciaal aangepaste TV kopen? Ik begrijp niet wat (technisch) het verschil is met een Sony TV met CAM en CI+ ondersteuning, en een Philips TV met CAM en CI+ ondersteuning...
   
 3. CI+ is geen coderingsstandaard, een CI+ slot is juist een standaard interface voor een Conditional Access Module (CAM). Vandaar de naam Common Interface (CI).
   
 4. Ja, je hebt gelijk. My bad. Maar het zijn nog steeds 'standaarden' waaraan een fabrikant moet voldoen alvorens er een CI+ logo op te plakken toch? Dus er zou geen technische reden te bedenken zijn waarom een Ziggo CI+ CAM wel op de ene (CI+ ondersteunende) TV werkt en niet op de andere.

  Ik heb een philips 7404 met DVB-C en CI+ slot, en achterop de TV staat een sticker (van philips) met daarop dat de DVB-C decoder ook Ziggo ondersteund. Dat mag Philips er toch niet zomaar op zetten lijkt me...
   
 5. Kun je ook aangeven bij welke winkels ze verkrijgbaar zijn???? Alvast bedankt.
   
 6. Bij navraag bij de betere winkels in en om Alphen aan den Rijn
  --> levering niet eerder dan september / oktober
   
 7. 2009 of 2010 ?:evil:
   
 8. Ik heb begrepen dat de CI+ "standaard" nog in ontwikkeling is, en Ziggo daar zijn medewerking aan heeft verleend.. een CI+ logo op dit moment zegt dus nog niet zoveel, want de standaard kan nog enigszins veranderen. Beter nog te wachten (jaartje of twee) voordat je een TV koopt met CI+.

  Het is ook maar de vraag of het allemaal van de grond komt, want ik heb niet het idee dat het gaat helpen waarvoor ze zeggen dat het bedoeld is; voorkomen van piraterij. Piraten gebruiken andere bronnen voor hun piraterij, TV als bron is een slecht alternatief voor hun (reclame tussendoor, logo's in de hoeken, minder beeld kwaliteit (max 1080i), minder goed geluid)

  Lots
   
 9. Misschien komt het wel heel mooi uit als het niet van de grond komt. Als veel mensen de CAM module aanschaffen, maar de CI+ specifieke dingen komen niet van de grond, dan heb je nagenoeg hetzelfde als CI. Misschien gaan ze op den duur CI dan nog wel ondersteunen ;)

  Piraterij tegengaan is inderdaad onzin. Wat hierboven ook al genoemd is: hoe vaak zie je dingen op internet met een logo van een zender erin?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina