1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wat moet ik nu,
  ik heb midden 2008 een Sharp Aquos 46" met ingebouwde tuners en HD gekocht: 3400 euro!!??


  Heb o.a. al veel problemen bij ZIGGO ondervonden betreffende opzeggen internet voor mijn ouders in relatie tot doorgaan van automatische afschrijvingen van het abonnementsgeld.

  Nu dit nog !
   
 2. Belangrijkste is om vooral even niet in paniek te raken:!: en even rustig af te wachten hoe de zaken zich ontwikkelen.

  Ik neem aan dat je de Sharp gebruikt met Alphacrypt en daar is al meer dan voldoende over te vinden in de diverse Ziggo gebruikers forums.
   
 3. Ja Hans, ik raakte toch even in paniek omdat ik Alphacrypt gebruik en las dat dit niet meer ondersteund zou worden.
  Ik ben nieuw op dit forum en zal zoeken naar andere berichten over 'mijn Sharp TV' in relatie tot de plannen van ZIGGO.

  Ziggo kan (in het Ziggi-gebied) op deze manier, zeker voorlopig, de hele verkoop van TV's stop kunnen leggen!

  Bedankt voor de snelle reactie.
   
 4. De Alphacrypt is nooit ondersteund geweest door Ziggo en het was altijd al onzeker hoe lang de Alphacrypt zou blijven werken. Daar is op zich dus niets aan veranderd.

  Helaas weet ik maar al te goed dat dit door de verkopers van dit soort dure TV's lang niet altijd duidelijk is gemaakt.
   
 5. Maar er was niks anders, en daar zou Ziggo toch op zijn minst rekening mee moeten houden. Het gaat immers om Ziggo-kijkers!

  Voorlopig ga ik er daarom vanuit dat de spreekwoordelijke soep wederom niet zo heet zal worden gegeten.
   
 6. Lol, helemaal niks natuurlijk. CI+ is alleen maar leuk voor de (content)providers, die jouw kijkgedrag voor een deel kunnen gaan bepalen. Bijvoorbeeld het niet meer kunnen doorspoelen van reclame kan met CI+ geactiveerd worden (dat zal Ziggo in eerste instantie niet doen, maar geheid dat reclamemakers en omroepen druk zullen gaan uitoefenen om dit vooral toch maar te gaan doen.)

  Kortom, CI+ kan een verschrikkelijke pain in the ass worden voor de consument. Weg vrijheid, welkom BigBrother. Ik dank God op m'n blote kniëen dat UPC vooralsnog niet met deze onzin meedoet.
   
 7. De vraag is, of Ziggo in staat zal zijn CI+ geruisloos te introduceren. Voorlopig heb de verschillende fora genoeg gespreksstof. En Ziggo wellicht ook.
  Ook in Duitsland is dit niet onopgemerkt gebleven. http://www.digitalfernsehen.de/news/news_754681.html
   
 8. Eigenlijk zie ik het na het bericht van Gradus Vos niet meer zo negatief in.

  Er is aangegeven geen gerichte actie te ondernemen tegen CI gebruikers.

  Het merendeel van de Ziggo klanten gebruikt op het moment gewoon een settop box. Om een beetje aan mensen tegemoet te komen gaat Ziggo ook een formaat ondersteunen waarbij het mogelijk is met een CAM te werken en het kabelsignaal rechtstreeks op een tv aan te sluiten. Het is begrijpelijk dat ze dan voor de CI+ variant kiezen.

  Hier en daar lees ik reacties van mensen die erg verbolgen zijn, maar eigenlijk wordt er tot nog toe vanuit Ziggo alleen maar iets toegevoegd en niets ontnomen.
  Ze nemen zelfs de moeite om op allerlei geklaag van gebruikers die een niet ondersteunde methode gebruiken te reageren!

  En al de verhalen in de trant van:"Ziggo heeft het zelf in de hand gewerkt", "Ziggo heeft de HTPC gebruiker jarenlang genegeerd." enz enz. Dat lijkt me gewoon een typisch geval van problemen altijd bij een ander zoeken en nooit bij jezelf.

  Tuurlijk zou ik het ook vervelend vinden als mijn CI module niet meer zou werken, maar je kunt eigenlijk enkel jezelf voor het hoofd slaan dat je een niet ondersteunde methode hebt gebruikt.

  En als je dan nog erg pissig bent op Ziggo...vraag je dan eens het volgende af:"Wanneer zou Ziggo het in jouw ogen wél goed doen?" Wellicht kómen ze ook nog met een oplossing die vergelijkbaar is met FloppyDTV en Alphacrypt, maar dan voor CI+. Kost dat je wéér geld? Jazeker! Is het dan door Ziggo ondersteund? Jazeker! Ik denk zelf dat ze door de invoering van CI+ ook zaken als media centers juist kunnen gaan ondersteunen. Tot de invoering van CI+ zijn dat soort apparaten en constructies ongeleide projectielen in hun netwerk.
   
 9. Het aanzetten van extra beveiliging is geen gerichte actie tegen CI gebruikers, het effect is echter hetzelfde. Het is maar hoe je zijn woorden interpreteert.

  Door de certificeringseisen van CI+ schat ik de kans dat er een htpc oplossing komt zeer klein in. Het probleem zit hem in het afdwingen van certificering van de hele keten voordat signaal mag doorgegeven worden. Dit zou betekenen dat alle componenten gecertificeerd dienen te worden voordat ze het signaal mogen behandelen (moederbord, videokaart, beeldscherm, evt. harddisk voor opnames). Zou je dit niet doen dan krijg je dus ergens in de ketting een kopieerbaar signaal, doe je dit wel dan komt er geen htpc oplossing want alle componenten laten certificeren is geen doen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina