1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wat een krom gequote allemaal!

  Als je mijn verhaal dan toch aanhaalt, dan noemde ik dat ik denk dat content niet ZOMAAR op internet gezet kan worden. Ik stel dus niet dat het absoluut onmogelijk is. Ik wilde alleen even het verschil aanhalen tussen een media center en een stb waarmee je op kunt nemen. Met een media center heb je een opname automatisch op een pc staan die aan internet hangt. Met een stb waarmee je ook kunt opnemen moet je nog wel even wat kabeltjes gaan leggen.

  En dan nog het doel van mijn mededeling: Het gaat me erom of men bij Ziggo op den duur ook controle wil/kan krijgen over deze stb's waarmee je kunt opnemen voor je eigen gebruik (want dat is wel de insteek volgens mij). Dus of je daar ineens ook opnamen nog maar een week kunt bekijken wellicht. Of dat je bepaalde zaken niet meer op kunt nemen.
   
 2. Dat is waar, maar mijn eigen waarneming is dat het nauwlijks voorkomt (Opnemen van TV uitzendingen en deze op usenet/torrent zetten).. Dit is daarom niet de echte reden, want een kosten-baten analyse had uitgewezen dat opsporing en vervolging van die enkele crimineel die wat upload veel lucratiever had geweest.

  Laten de content providers maar eens aantonen hoeveel er nu verloren gaat en wat de echte schade is... Ik heb zulke cijfers nog nooit gezien, enkel maar schattingen die mijns inziens kant nog wal raken.

  Resultaat is straks dat usenet nog steeds vol staat met dure televisieseries geript van DVD's en Blue Rays, en wij onze al behoorlijk beperkte vrijheid helemaal kwijt zijn en bovendien op kosten zijn gejaagd voor..eh.. ja voor wat eigenlijk? Naja, opgesloten in CI+ en we moeten er nog voor betalen ook!

  Hoe langer je er over nadennkt hoe gekker het wordt.

  Lots
   
 3. Maar alle mikmak hoeft dus niet. Waar een wil is, is een weg.
  Dit kan dus best ook!:?
   
 4. Die controle hebben ze al. Alle door Ziggo "gecertificeerde" PVR's zijn speciaal zodanig aangepast dat Ziggo volledige controle heeft over de opname functionaliteit. Dat staat uiteraard niet als zodanig vermeld in de handleidingen van die PVR's en we zouden het niet eens weten als er bij voorheen Multikabel in de digitale TV headend niet iets fout was gegaan waardoor het opnemen en timeshiften met PVR's even niet mogelijk was.

  Dit zijn ook primair de zaken waarop getest wordt voor "certificering". Niet of deze apparatuur goed werkt en goede en voldoende functionaliteit biedt voor de klanten, maar of de door Ziggo geëiste beperkingen en beveiligingen goed werken. Dat een PVR niet betrouwbaar opnames maakt interesseert ze niet zoveel zolang de door hen bestuurbare opname beperkingen maar goed werken.

  Kijk maar naar de manier waarop nu de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM wordt aangeprezen op de Ziggo website:

  Voor de klanten heeft die beveiliging van de zenders totaal geen meerwaarde, sterker nog het levert ze alleen maar weer meer beperkingen op. De sales afdeling kan echter in vergelijking met de standaard DVB CAM geen voordelen opsommen waarom de CI+ CAM gunstig zou zijn voor hun klanten. Die zijn er namelijk niet, dus komen ze maar weer met hun "begaanheid" voor de zenders op de proppen. Net als bij de door Ziggo "gecertificeerde" PVR's vergeten ze maar weer even om te vermelden dat Ziggo met deze CI+ CAM controle krijgt over het apparaat waarin de CI+ CAM wordt gebruikt. Het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn om de klanten eerlijk voor te lichten.
   
 5. Waarom is er nog geen (consumenten)instantie die dit eens uitzoekt? Of heb ik ergens wat gemist?
   
 6. Ook steeds gedacht dat dit onmogelijk was..:?
   
 7. Haal je niet een beetje HD+ en CI+ door de war? HD+ is een set specificaties voor een satelliet platform net zoals Ziggo eigen specficaties toepast voor hun kabel ontvangers. Bij Ziggo maakt men gebruik van een softCAM in de aanbevolen kabel ontvangers, dus dat kunnen ze bij het HD+ platform ook. In dat geval gaan ze dus een softCAM toevoegen aan de firmware van ontvangers om ze geschikt te maken voor het gekozen Conditional Access System (CAS) van het HD+ platform.
   
 8. 119 pagina's and still counting.... :pompom:

  vele onderwerpen inmiddels al voorbij zien komen, maar ging het er vooral niet om wanneer de Ziggo cam beschikbaar was en voor voor welke tv.... :-P

  nog altijd erg weinig berichten van de Ziggo kant hierover... zucht... :sleep:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 jul 2009
 9. Had inderdaad even een blackoutje. Je hebt gelijk, was nog niet helemaal goed wakker vanmorgen.
  De kijker wordt trouwens momenteel wel overal in de klem genomen, zo lijkt het.
   
 10. Ziggo's Anoniem is met vakantie, van zíjn kant zullen er dan ook geen postings komen.
  Wanneer hij weer terug is? Geen idee....

  Groet,
  JW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina