1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sommigen noemen dat fair use....
  Zeer begrijpelijk dat de Contentproviders dáár een eind aan willen maken :!:

  Groet,
  JW
   
 2. Dat hele fair use is een door advocaten verzonnen term. Het gros van de mensen die daarmee schermen hebben 2000+ MP3tjes op hun iPod/iPhone. Want waarom zit iedereen anders met smart te wachten op 120Mbs downstream. Dat is niet alleen maar om te internetten en msn-en.
  Ci+ is eigenlijk een logische stap in het voorkomen van misbruik. Het is alleen jammer dat deze stap ook aan de hardwarekant van de klant gevolgen kan hebben.
  Ik weet ook wel dat de meeste mensen met een PVR gewoon GTST ed voor eigen gebruik opnemen en dan is het wel lastig dat je dat EVENTUEEL niet meer naar je pc kan kopieren omdat je interne harde schijf volloopt.
  Een vriend van mij heeft een pioneer hdd recorder en die koppelt een externe harde schijf aan zijn machine en is dus niet bruikbaar op een andere recorder. Die manier van content bescherming wordt dus al langer gebruikt.
   
 3. Nogal een dure en ingewikkelde manier (CI+ invoeren) om die enkele illegale copy te voorkomen..

  Ik zit nogal eens op nieuwsgroepen en bittorrents rond te neuzen naar wat leuks, maar ik zie zelden rechtstreeks van TV opgenomen HD content voorbij komen. Series als CSI , Lost en Prisonbreak zie je best vaak, maar dat zijn dan rips van DVD's of Blue Rays... Laatst gezocht naar een Nederland 3HD opname van de laatste North Sea Jazz uitzending twee weken geleden.. nergens te vinden, naar mijn inschatting een programma dat veel liefhebbers wel zouden willen downloaden.

  Dit zijn natuurlijk mijn eigen waarnemingen, maar is het wel eens door deskundigen echt onderzocht of het (veel) gebeurd en hoeveel echte schade ze daar nu van ondevinden?

  Ik denk dat het dus reuze meevalt, mensen die HD willen kijken nemen een abonnement daarvoor, en kijken gewoon live naar NGC-HD, net als ik. Ik geloof niet dat er veel mensen zijn die alleen via downloads naar illegale digitale (HD) content zitten te kijken en alleen het standaard analoge pakket hebben. Ik heb wel eens een NGC-HD docu gedownload, die lang geleden was uitgezonden en een keer wilde terugzien. Maar ik heb ook een HD abonnement, dus NGC-HD heeft gewoon betaald gekregen van mij.

  Conclusie die hier getrokken wordt dat het gaat om de macht over de consument (=geld) is dus waarschijnlijk de spijker op zijn kop, en niet het illegaal verspreiden van TV opnames, dat is een leuke bijkomstigheid wat ze gebruiken om het bij hun klanten geaccepteerd te krijgen. CI+ invoeren en uitleggen dat het gaat om meer controle over de klant te krijgen zou nooit geaccepteerd worden en is wellicht zelfs in strijd met de wetten op de privacy.

  Lots
   
 4. En ook jammer, dat ik met mijn media center wellicht in de toekomst helemaal niet meer voor eigen gebruik kan opnemen.
   
 5. Ci+ is natuurlijk een opmaat richting VOD en pay per view. Alle kabelboeren kijken natuurlijk verlekkerd naar Amerika waar pay per view al gemeengoed is.
  Ik persoonlijk zie ook niet wat je nou op zou moeten nemen en verspreiden. Niemand zit te wachten op een serie of film met SBS of Film1 logo in beeld.
   
 6. De "goeden" lijden hier ook onder de kwaden.
   
 7. Ik vind het vaak juist leuk om niet altijd op voorhand te weten wat ik ga kijken. Gewoon een beetje zinloos tv kijken.

  Ik ben het er ook mee eens, dat er maar weinig opgenomen en verspreid zal worden. Ach...de tijd zal het leren!
   
 8. Ik ben het hartgrondig met je oneens. Als ik bepaalde programma's om mij moverende redenen duurzaam wil archiveren, dan is dat mijn zaak en mijn goed recht.
   
 9. Mijn reaktie was op jouw posting/uitspraak:
  ...of uploaden naar Usenet of als torrent verspreiden

  En daarvan kan ik me zeer wel voorstellen dat de Contentproviders daar moeite mee hebben, om het zachies uit te drukken :rolleyes:

  Groet,
  JW
   

 10. Je trekt mijn citaat uit zijn verband. Ik reageerde namelijk op de onjuiste bewering van Plantje die stelde dat het met de huidige PVR's al niet mogelijk zou zijn opgenomen materiaal op internet te verspreiden. Hoe hij daarbij komt is mij een raadsel, want het is toch (ook via de berichten op dit forum) bekend dat je opnamen die je met bijv. de Humax 5050C maakt eenvoudig over kunt zetten naar de computer en daar verder kunt bewerken. En het is ook voor iedereen duidelijk dat je alles wat je in je computer hebt zitten ook kunt uploaden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina