1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Volgens mij was dit al wat langer bekend.

  Ik heb eigenlijk nog een vraagje aan de meer deskundige forummers... (De techniek is me slechts voor een groot deel duidelijk ;))

  Komen er straks ook nieuwe settop boxen, die CI+ ondersteunen of kunnen de bestaande STB's gebruikt blijven worden?
  Kan ik mijn standaard Samsung STB blijven gebruiken ondanks het feit dat er straks meer en meer in HD uitgezonden zal worden? (Volgens mij is dat ding wel SD in plaats van HD)

  Indien de Alphacrypt onverhoopt wat eerder op zwart gaat heb ik het volgende plan:
  -Mijn digitale Floppy DTV tuners uit mijn mediacenter mikken
  -Analoge dual tuner in mijn mediacenter
  -Twee STB's op analoge tuner aansluiten
  Zo hoop ik dan toch gebruik te kunnen blijven maken van mijn mediacenter. Weliswaar in SD en met een analoge (waarschijnlijk SCART naar s-vhs kabel) verbinding met mijn tuners. Maar wel met de mogelijkheid om via EPG nog steeds programma's op te nemen.

  Zou zoiets gaan werken?

  Heeft er iemand ervaring met de beeldkwaliteit van een dergelijke oplossing?

  Dit zou mijn oplossing zijn om met een blokkering van Alphacrypt door CI+ invoering om te gaan. Daarom heb ik deze vragen hier gepost. Ik kan me echter indenken, dat dit niet de juiste plek is. Ik weet alleen niet waar ik het dan moet plaatsen. In dat geval hoop ik dat een moderator mijn toevoeging op de juiste plaats weet te deponeren ;)
   
 2. Het enige mailtje dat ik vandaag kreeg van Ziggo ging over verhoging van de telefoontarieven!:?
   
 3. Geen idee :). Vond 't linkje via Google.
   
 4. De CI+ specificatie is een uitbreiding op de standaard DVB Common Interface (CI) specificatie om gebruik te kunnen maken van verwisselbare losse Conditional Access Modules (CAM) i.p.v. een geïntegreerde softCAM. De huidige "gecertificeerde" kabel ontvangers ontvangers hebben geen CI slot maar een geïntegreerde Irdeto softCAM (SoftCell genaamd), dus daar is de CI+ specificatie ook niet van toepassing.

  Rare vraag. Zolang er SDTV kanalen zijn kan je de DCB-9401R of DCB-B270R blijven gebruiken.
   
 5. @ArChie: Een vraag, wat zou de impact van ci+ zijn op de decoders van de dream-family met hun beroemde/beruchte softcam cccam?

  Gert.
   
 6. Dank!

  En dat laatste daar heb je eigenlijk ook wel gelijk in. Ik bedoelde eigenlijk meer: zou er iets te zeggen zijn over het verdwijnen van SD kanalen? En wat doet mijn SD ontvanger als ik afstem op een HD kanaal? Geeft ie dat dan in SD weer? Of is dat technisch onmogelijk? (Even afgezien van aparte abonnementen die voor HD kanalen van toepassing kunnen zijn.)
   
 7. Hetzelfde als de impact op de AlphaCrypt CAM. Zolang Ziggo net opzettelijk wijzigingen aan het Irdeto protocol laat uitvoeren zal de boel gewoon blijven werken. En daarna is het de vraag hoe snel de CCCAM ontwikkelaars een update voor gemaakt kunnen hebben voor het aangepaste Irdeto protocol voor zover dat mogelijk is. Met andere woorden: Koffiedik kijken kan ik niet en van Ziggo zal je ook geen uitsluitsel gaan krijgen over de toekomst plannen. Vos heeft aangegeven dat de AlphaCrypt CAM nog wel anderhalf jaar zal blijven werken wat dan dus ook van toepassing zal zijn op de CCCAM. Daarna zien wel weer.
   
 8. Een aanbevolen SDTV kabel ontvanger zal je niet eens laten afstemmen op een HDTV kanaal omdat daarvoor de benodigde MPEG chipset ontbreekt. De ontvanger kan dus niets met de daar aangetroffen MPEG data stream. Sommige niet aanbevolen SDTV apparaten met DVB-C tuner laten soms wel de HDTV kanalen zien, maar kunnen dan dus alleen maar het geluid laten horen zonder beeld.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina