1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Waar staat dan dat er iets is terug gedraaid? De "gevreesde beveiligingsupdate" slaat op het blokkeren van de AlphaCrypt door Ziggo waarvoor nu al een hele tijd gevreesd wordt op de diverse forums. Dit heeft een medewerker van een electro retail keten begrepen uit een memo dat hij van de inkoop afdeling heeft gehad, vermoedelijk om het winkel personeel nogmaals te informeren om geen AlphaCrypt meer te adviseren omdat Ziggo al langer via het dealer kanaal dreigt dat de AlphaCrypt op zwart gaat. Verder heeft de inkoopafdeling aangegeven dat de CI+ vol met kinderziektes zit en dat het waarschijnlijk nog wel twee jaar gaat duren totdat er 100% gecertificeerde TV's komen. Ik denk dat die inkoopafdeling die informatie ontvangen heeft via één van de TV fabrikanten, anders zou ik ook niet weten waarom ze dat aan hun winkel personeel doorgeven.

  Ik wil er alleen maar mee aangeven dat dit soort verhalen/geruchten als sinds 2005 de ronde doen over de AlphaCrypt en telkens blijkt weer dat de personen die dit verhaal brengen op de forum dit gehoord hebben tijdens dealer bijeenkomsten georganiseerd door Ziggo. Telkens zou er binnenkort sprake zijn van het op zwart gaan van de AlphaCrypt en nu 4 jaar later doet hij het nog steeds.

  De essentie van de quote van dat gerucht is dat kennelijk via de electro retail ondertussen alweer wordt aangegeven dat het nog wel een tijdje gaat duren totdat er 100% gecertificeerde TV's komen en de vraag is dan hoe lang de consumenten nu moeten blijven afwachten met hun aankopen.
   
 2. Ik neem Archie serieus.
  Het is, zoals ik al eerder heb aangegeven, de goden verzoeken om als eerste - een min of meer - nieuwe technologie te introduceren!

  @Plantje; blijf de mensen maar adviseren om te wachten met het aanschaffen van een een nieuwe TV! (1 voordeel, tegen die tijd zijn de LCD's wellicht weer een stuk goedkoper!)

  groet,
  ron
   
 3. Nogmaals, de persoon die ik quote deed drie op zich staande uitspraken:
  1. De CI+ zit vol kinderziektes;
  2. Het gaat nog minimaal 2 jaar duren totdat er 100% gecertificeerde TV's zijn;
  3. Ziggo zou iets gedaan hebben om te komen tot de gevreesde blokkering van de AlphaCrypt CAM;

  Van punt 3 merk ik niets in Ziggo/Casema/Multikabel gebied en ook Plantje merkt daarvan niets in Ziggo/@Home gebied. Als punt 3 dus al niet correct blijkt te zijn in de praktijk, hoe zal het dan zitten met de betrouwbaarheid van de andere twee punten. Ik gaf toch aan dat het ging om geruchten in het kader van de beschikbaarheid van de CI+ CAM en door Ziggo gecertificeerde TV's?
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Uiteraard heeft de "electro retail" er ook helemaal geen belang bij als de consumenten hun aankopen maar blijven uitstellen (of afzien van) om te wachten op hopenlijk "Ziggo gecertificeerde" apparatuur.

  In Duitsland zie je nu hetzelfde met de aanstaande introductie van het HD+ (=CI+) gebeuren:
  DigitalFernsehen - ZVEI: Verbraucher nicht unnotig verunsichern
   
 5. Hoezeer ik Archie ook waardeer voor zijn technische bijdragen: nu begrijp ik hem niet meer. Sinds wanneer mogen we van hem nu ineens wel 'een gerucht' dat 'mogelijk verspreid is door Ziggo' gaan geloven. Ik dacht dat wij (de trouwe posters en grondige lezers van dit forum) het er over eens waren: CI+ komt eraan, Anoniem is degene die het best weet hoe het ervoor staat (hij is tenslotte verantwoordelijk voor de tests van decoders, CAM's en TV's), en het enige dat Anoniem heeft losgelaten is 'dat er nog wat problemen zijn waardoor het mogelijk augustus wordt'. Waarom zouden we dan nu een 'gerucht' gaan geloven dat het nog wel twee jaar duurt?

  En dat Ziggo geen fan is van Alphacrypt wisten we al langer. Dat dat mogelijk ertoe leidt dat de Alphacrypt in een Ziggo CI+ gecertificeerde TV een zwart beeld zal geven heb ik ook al vaker gesteld. Dat is technisch mogelijk en hoe vervelend het ook voor de kopers van een Alphacrypt CAM ook is, dat is nou eenmaal het risico als je een onofficiële weg bewandelt... Maar, gezien de verwachte verkoopprijs van een CI+ CAM nou ook weer niet zo'n drama ;-)
   
 6. Nee, het bericht dat ik gequote heb van het andere forum was afkomstig van winkel personeel die deze informatie van zijn inkoop afdeling had ontvangen. Waar die inkoopafdeling die informatie weer vandaan haalt mag Joost weten. Dat kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van een dealer bijeenkomst met Ziggo, maar ook van TV fabrikanten/distributeurs waarmee ze zaken doen.
   
 7. Daar heb je inderdaad wel een punt.
   
 8. Dan mis je de essentie van mijn boodschap. Mensen moeten vooral kopen wat ze willen kopen. Maar mensen moeten niet een tv met CI+ slot kopen op basis van wat ze hier op het forum lezen en vervolgens klagen dat Ziggo de boel niet op orde heeft.
  Dat Ziggo misschien wat sneller de boel op orde zou kunnen hebben of later CI+ aankondigen is wel een geldig punt denk ik. Aan de andere kant: door zo vroeg een aankondiging te doen kunnen ze voorkomen, dat mensen in alle onwetendheid een apparaat kopen waar een half jaar later van blijkt dat al 7 maanden bekend was dat het niet gecertificeerd zou worden....
   
 9. Er wordt hier op het forum mensen aangeraden om hun aankopen maar te blijven uitstellen in afwachting tot de officiele "gecertificeerde" TV lijst van Ziggo waar al langere tijd sprake van zou zijn. Mensen die toch besluiten dat ze nu al lang genoeg gewacht hebben op Ziggo wordt zelfs om tekst en uitleg gevraagd waarom ze niet langer blijven wachten. Binnen die context heb ik met die bijdrage van dat gequote gerucht duidelijk willen maken hoe belachelijk het eigenlijk is om maar op Ziggo te blijven wachten totdat ze eens een keer met duidelijkheid komen. De uitstel varieert nu van enkele maanden tot een jaar of twee als we dit soort geruchten uit de retail serieus zouden moeten nemen.

  Ik vraag dus niet om dit gerucht te geloven, ik probeer alleen maar aan te geven dat iedereen lekker zelf moet weten of die wel of niet blijft wachten op iets dat er alleen had moeten zijn volgens de allereerste berichtgeving.
   
 10. Excuus, ik bedoelde:
  @Plantje; blijf de mensen maar adviseren om te wachten met het aanschaffen van een een nieuwe TV met CI+! (1 voordeel, tegen die tijd zijn de LCD's wellicht weer een stuk goedkoper!)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina