1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bedrijfsfantast Vos komt langs, dat zal de boel een hoop "duidelijker" maken. Gaan jullie hem verrassen met die vragen zodat hij nog wat moeite moet doen om ter plekke de antwoorden te verzinnen of krijgt hij de vragen van te voren toegestuurd zodat hij alle tijd krijgt om de misleiding goed voor te bereiden?
   
 2. Wat is dan eigenlijk het voordeel van CI+ voor de consument??? :?


  Ik dacht altijd dat je vanaf de PVR's normaal gesproken geen content naar een externe harddisk kon kopiƫren? Of bedoel je dat je de harddisk die er in zit er uit schroeft en op je PC aansluit? En in wat voor formaat slaat hij de opnames dan op?
   
 3. Door mij ingediend de vraag :
  Wanneer CI+ wordt geactiveerd, dan wel bepaalde functionaliteit daarbinnen wordt ingeschakeld; "Welke waarborgen bestaan er dan voor klanten met de huidige generatie boxen en apparatuur, dat zij daar totaal geen hinder cq. beperkingen door gaan ondervinden?"

  Ik vrees nl. dat er (wellicht pas op termijn) aanpassingen in de diverse firmware voor gemaakt zullen moeten worden. Met name dan met de oudere boxen, waar geen support meer voor wordt gegeven, mag je dan problemen gaan verwachten.

  Ik beperk het dan even willens en wetens tot "goedgekeurde apparatuur", waarbij van "dat is voor eigen risico" geen sprake kan zijn. Impliciet geeft het antwoord daarop natuurlijk wel een stevige indicatie.

  Mocht blijken dat de reactie is in de trant van "nu niet nodig" en/of "men niet in de toekomst kan kijken" dan is mijn ervaring dat het perspectief er dan ongunstig uitziet. Dat geeft dan wel aan dat men een stap gaat zetten waarvan men de consequenties niet zou overzien en dat lijkt me heel onwaarschijnlijk.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Alleen bij de Samsung- en Cisco PVR's zijn de opnames niet naar de PC te exporteren.
  Bij de Siemens en Humax PVR's is dat wel mogenlijk via USB of netwerk, hier is tot nu toe nooit een beperking op geweest.
  Juist de mogenlijkheid om de opnames te exporteren en te archiveren (zonder encryptie/DRM!) zijn nu juiste de "selling points" van deze PVR's.
  Ook daarom natuurlijk is de nieuwe Humax HD PVR ook zo gewild momenteel!

  Opnames zijn in Transport Stream formaat.
  Veel PC software kan hiermee overweg.

  Dus ik begrijp ook niet dat in de discussie steeds aangehaald wordt als zou er niet opgenomen mogen worden op Harddisk/PC vanwege verspreiding op internet??

  Zodra dit echt tegengegaan zou moeten worden in opdracht van de programmaanbieders door middel van CI+ of wat dan ook dan zal dit vanzelfsprekend ook consquenties moeten gaan hebben voor de bezitters van de bovengenoemde PVR's.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 apr 2009
 5. De CI+ specificatie biedt geen voordelen voor de consument, het enige voordeel is dat er een gesupporte CI+ module komt voor Ziggo.

  Het CI+ verhaal is niet van toepassing op de huidige boxen omdat deze werken met een softCam (er is helemaal geen interface). Die bitjes in het signaal die van toepassing zijn voor CI+ worden gewoon genegeerd, aan het CA algoritme verandert niets dus de boxen blijven gewoon werken.

  Alleen voor CI gebruikers komen er straks instructies langs die alleen gesnapt worden door CI+ modules, voor signalen waarop extra CI+ beveiliging wordt toegepast. Voor deze gebruikers verandert er wel degelijk wat, ze kunnen dan het signaal niet meer decoderen.

  De vraag blijft alleen: wordt CI+ uitgerold louter om aan de verplichting met de content providers te voldoen dat het op verzoek mogelijk moet zijn extra beveiliging toe te passen, of gaat de extra beveiliging standaard aan op specifieke kanalen?
   
 6. Puur gezien vanuit de huidige situatie is het voordeel voor de minder technische consument dat er gecertificeerde HDTV's zullen zijn waarvan de ingebouwde tuner ondersteund wordt door Ziggo. Dat betekent minder kabels en afstandbedieningen dus meer gebruiksgemak dan nu.

  De vraag blijft of daar nu echt CI+ voor nodig was maar dat is natuurlijk een andere kwestie :wink:.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Inderdaad, aangezien Ziggo niet de standaard DVB-C specificaties volgt moet elke TV, ondanks dat deze CI+ geschikt is, toch nog apart gecertificeerd/goedgekeurd gaan worden door Ziggo.
   
 8. CI+ CAM Interactieve

  Ik lees hier http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/ziggo-itv-interactieve-televisie-20090403/ dat ziggo met interactieve TV komt, maar dat je daar een speciale interactieve ontvanger voor nodig? Weet iemand of de aankomende CAM modules ziggo deze interactieve TV gaat ondersteunen?

  Lijkt me raar dat we nu eindelijk van de externe setupboxen af zijn, we weer een extern kastje nodig hebben om interactieve tv te kijken.
   
 9. Ziggo heeft in haar eerdere bericht over CI+ het volgende gezegd:

  "De huidige generatie CI+ CAMs is nog niet interactief. Om gebruik te maken van toekomstige interactieve diensten blijft men aangewezen op een speciale externe settopbox."

  PS die site komt me bekend voor:wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina